پروازهای عبوری اروپایی در حال بازگشت به آسمان ایران هستند
مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران گفت: بعد از سقوط هواپیمایی اوکراینی تردد همه پروازهای عبوری اروپایی محدود شده بود که با مذاکرات انجام شده در حال بازگشت به آسمان ایران هستند.
مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران گفت: بعد از سقوط هواپیمایی اوکراینی تردد همه پروازهای عبوری اروپایی محدود شده بود که با مذاکرات انجام شده در حال بازگشت به آسمان ایران هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، سیاوش امیرمکری در نشست خبری حاشیه پنجمین نمایشگاه حمل و نقل که پیش از ظهر امروز دوشنبه 29 آذر در مصلی امام خمینی تهران برگزار شد، گفت: کرونا آثار منفی زیادی در صنعت هوانوردی دنیا گذاشت که از ان به عنوان بزرگترین بحران 50 سال اخیر این صنعت یاد می شود، به گونه ای که پیش بینی ها حاکی است تا سال 2024 صنعت هوانوردی به شرایط سال 2019 برمی گردد.
وی درباره مطالبات شرکت فرودگاه ها از ایرلاین ها افزود: با توجه به شرایط کرونا که به کاهش 50 درصدی فعالیت های عملیاتی شرکت های هواپیمایی منجر شد تصمیم گرفتیم حال ایرلاین ها مراعات شود لذا مطالبات ایرلاین ها را پیگیری نکردیم. در نتیجه طی سال 1399 بدهی شرکت های هواپیمایی به شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران افزایش یافت در حال حاضر بدهی ایرلاین ها دو هزار میلیارد تومان است و ما در شرکت فرودگاه ها با آنها مذاکره کرده ایم که این بدهی ها در زمان بندی مشخصی پرداخت شود.
امیرمکری درباره پروازهای عبوری گفت: در حال حاضر امکان اعزام و پذیرش 1800 پرواز عبوری در روز را طی 132 مسیر از آسمان ایران داریم؛ آسمان کشور ما برای پروازهای اروپا به شرق آسیا بسیار مطلوب است به شرط آنکه هزینه تردد از آسمان ایران برای ایرلاین های خارجی اقتصادی باشد.
مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران ادامه داد: با توجه به فرمولی که شامل وزن هواپیما، طول مسیر و ضریب ثابتی از دلار است این نرخ را تعیین کرده ایم اما باید هم مسیرها کوتاه شود و هم تخفیف هایی را برای ایرلاین های خارجی در نظر بگیریم تا عبور از آسمان ایران نسبت به کشورهای دیگر به صرفه تر باشد.
وی افزود: مجوز امکان تخفیف دادن را سال گذشته از دولت گرفتیم در حال حاضر به دنبال کوتاه کردن مسیر هستیم ایران بیشترین مناطق ممنوعه پروازی را در بین کشورهای منطقه دارد که باید با نیروهای مسلح برای کاهش مسیرها توافق کنیم.
امیرمکری درباره حذف شرکت فرودگاه ها از درآمد پروازهای عبوری در لایحه بودجه 1401 گفت: آنچه در بند «ی» تبصره 10 لایحه بودجه 1401 آمده بدون هماهنگی با شرکت فرودگاه ها بود موضوع را به وزیر راه انتقال دادم و قرار شد در این موضوع بازنگری شود.
این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: در سال گذشته 62 درصد نسبت به سال هایی که روزانه 750 تا 800 پرواز عبوری داشتیم کاهش یافت اما این شاخص در سال جاری به 580 تا 600 پرواز عبوری از آسمان ایران در روز رسیده است.
به گفته امیرمکری بعد از سقوط هواپیمایی اوکراینی عبور تقریبا همه پروازهای اروپایی از ایران محدود شد لذا مذاکراتی با سازمان هواپیمایی کشوری داشته ایم که پروازهای خارجی بار دیگر به آسمان بازگردند.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره توقف صدور ویزاهای فرودگاهی گفت: به دنبال مذاکره با وزارت امور خارجه هستیم تا بار دیگر صدور ویزای فرودگاهی در فرودگاه های بین المللی از سر گرفته شود، فرودگاه های مناطق آزاد که تحت نظارت شرکت فرودگاه ها نیستند ویزای فرودگاهی را صادر می کنند که سبب افزایش پرواز به این مناطق آزاد شده است.
امیرمکری ظرفیت سالانه فرودگاه های تحت نظارت شرکت فرودگاه ها را 75 میلیون عنوان و اظهار کرد: بالاترین رکورد اعزام پذیرش مسافر به 51 میلیون نفر در سال های گذشته اختصاص دارد اما کرونا سبب شد برخی فرودگاه های با فعالیت کم ما به طور کامل تعطیل شود.
وی گفت: البته فرودگاه ها صرفا برای تردد مسافر نیست بلکه زیرساختی برای توسعه محسوب می شوند. ما تقاضای زیادی برای ساخت فرودگاه های جدید داریم اما در برابر آنها مقاومت می کنیم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره اختصاص اراضی فرودگاه های غیرفعال به نهضت ملی مسکن جهت مسکن سازی گفت: اراضی هیچ یک از فرودگاه ها به نهضت ملی مسکن واگذار نمی شود اما ما در فرودگاه های غیرفعال به دنبال توسعه ایرتاکسی هستیم.
به گفته امیرمکری، صرفا سه یا چهار فرودگاه در کشور هزینه و درآمد سر به سر دارند و سایر فرودگاه ها زیان ده هستند.
وی خاطرنشان کرد: 90 فرودگاه در کشور وجود دارد که 53 فرودگاه تحت مالکیت شرکت فرودگاه هاست و بقیه به مناطق آزاد، نیروهای مسلح، شرکت نفت، وزارت ارتباطات و وزارت جهاد کشاورزی تعلق دارد.
مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران درباره نقش بخی نیروهای ناوبری هوایی ایران درباره رسیدگی به پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی گفت: تمام سرویس های هوانوردی که در روز سقوط هواپیمایی اوکراینی ارائه شد با هماهنگی لازم بوده و هیچ یک از همکاران ما در پرونده مذکور نقشی ندارند و درگیر این پرونده نبوده ایم.