شنبه 3 آذر 1403

پروژه نورد استریم 2؛ تداوم اختلافات بین واشنگتن و برلین

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
پروژه نورد استریم 2؛ تداوم اختلافات بین واشنگتن و برلین

تهران - ایرنا - پروژه خط انتقال گاز طبیعی موسوم به نورد استریم 2 با وجود تکمیل بیش از 95 درصد از پروژه پزرگ انرژی، همچنان درباره ساخت این خط لوله اختلاف دارند.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: انتظار می رفت ساخت این پروژه تا سال 2020میلادی پایان یابد اما تهدیدهای یکجانبه آمریکا درباره تحریم های «مخرب» و «بالقوه مرگبار» علیه پیمانکار اصلی ساخت این پروژه، آن را به طور موقت متوقف کرد.

هایکو ماس وزیر خارجه آلمان در گفت وگو با خبرنگاران گفت: کشورش «همکاری نزدیکی» با آمریکا در همه مسائل کلیدی دارد اما مواضع این دو کشور درباره نورد استریم 2 متفاوت بوده و این اختلاف همچنان ادامه دارد.

به تازگی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که آنتونی بلینکین وزیر خارجه این کشور «مخالفت شدید» دولت جو بایدن با این پروژه را در گفت وگو با ماس در حاشیه نشست وزیران امور خارجه گروه هفت مطرح کرده است. این نشست 3 تا 5 ماه می (15-13 اردیبهشت) در لندن برگزار شد.

چهارشنبه هفته گذشته آنگلا مرکل صدراعظم آلمان گفت اروپا و شرکای ترانس آتلانتیک این کشور «ارزیابی مشترکی» درباره نورداستریم 2 ندارند. یک روز قبل از آن یک مسئول تنظیم مقررات در آلمان به اسپوتنیک گفته بود که با توجه به حل شدن شکایت یک گروه محیط زیست محلی، ساخت این شبکه خط لوله می تواند تا پایان ماه می از سرگرفته شود.

نورد استریم 2 پروژه مشترک بین شرکت گازپروم روسیه و پنج شرکت انرژی اروپای غربی است که حدود 121 کیلومتر از این خط لوله یک هزار و 230 کیلومتری از اعماق دریای بالتیک باید تکمیل شود. 93 کیلومتر آن از آب های دانمارک و 28 کیلومتر از آب های آلمان عبور می کند. به رغم تحریم های یکجانبه آمریکا علیه مقاطعه کار سوئیسی و چند شرکت بیمه به منظور فشار بر آنها خروج از این پروژه، در اواخر سال 2020 کار این پروژه از سر گرفته شد.

پس از تکمیل دو خط لوله نورد استریم 2 ظرفیت ظرفیت انتقال شبکه کنونی نورد استریم از 55 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی به 110 میلیارد متر مکعب در سال افزایش خواهد یافت.

آمریکا با همکاری برخی کشورهای اروپایی همچون لهستان و اوکراین تلاش می کند مانع توسعه این پروژه شود. واشنگتن متحدان خود را برای خرید گاز طبیعی مایع یا ال ان جی آمریکا تحت فشار قرار داده است.

گرهارد شرودر صدراعظم سابق المان و رئیس هیات نظارت بر این پروژه در مصاحبه با اسپوتنیک گفت: تامین گاز از چنین منابعی بسیار گرانتر از گزینه انتقال گاز از روسیه به اروپا خواهد بود ضمن این که آسیب بیشتری نیز به محیط زیست وارد خواهد کرد.

آلمان به عنوان نیروگاه صنعتی اروپا به ویژه با توجه به نیازهای فزاینده به انرژی و کاهش تولید برق با استفاده از انرژی هسته ای یا زغال سنگ، بسیار علاقه مند به تکمیل نورد استریم 2 است.

نورد استریم 2 به غیر از انتقال گاز طبیعی، می تواند در پمپاژ هیدروژن پاک نقش داشته باشد. انتظار می رود برلین تا سال 2040 از این منبع سوخت به عنوان جایگزین در وسایل نقلیه احتراقی استفاده کند.

*س_برچسب‌ها_س*