دوشنبه 5 آذر 1403

پرچم بانوی ایرانی در امتداد پرچم‌داری حضرت زهرا (س) است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
پرچم بانوی ایرانی در امتداد پرچم‌داری حضرت زهرا (س) است

تهران - ایرنا - نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان از چادر به عنوان پرچم بانوی ایرانی یاد کرد که در امتداد پرچم داری حضرت زهرا (س) در صحنه‌های اجتماعی و فرهنگی با خود همراه دارند.

به گزارش ایرنا از سازمان تبلیغات اسلامی حجت الاسلام محمدجواد حاج علی اکبری در یادواره لشکر فرشتگان؛ یادمان زنان مجاهد گفت: چادر، انتخاب برتر بانوی ایرانی برای امتداد پرچم‌داری حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س) است که شما بانوان این پرچم را در صحنه های علمی، اجتماعی، فعالیت های فرهنگی و ورزشی با خود همراه دارید.

وی افزود: چه خوب گفته اند که کتاب عاشورا دو جلد دارد، یکی بنام سیدالشهدا و دیگری به نام حضرت زینب (س) است. حضور حضرت زینب (س) در حادثه کربلا یک حضور حاشیه ای نبود، بلکه حضوری در متن حادثه است و ماندگاری قیام عاشورا به برکت حضور حضرت زینب (س) و بانوان مجاهدی است که در این حماسه حضور داشتند؛ بانوانی که راه ایشان را در طول تاریخ ادامه دادند و همه اینها زیر پرچم حضرت فاطمه (س) قرار دارند که درس شجاعت، عشق، فداکاری و معرفت به ساحت قدس ربوبی را به بشریت آموخت.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور اضافه کرد: فرماندهی کل لشکر فرشتگان عالم، حضرت زهرا (س) است و در این مکتب است که حضرت زینب و بانوانی که در متن حادثه حضور داشتند تربیت می شوند. در کوفه اگر یک نفر باشد که توانسته باشد، حرکت مسلم بن عقیل را در غربت سازماندهی کند، بانوی گرامی به نام طوعه است که به تنهایی یک لشکر به حساب می آید تا می رسیم به شخصیتی مانند ام وهب که هم همسر شهید، هم مادر شهید و هم تنها بانوی شهید کربلاست که وقتی همسرش به میدان جنگ رفت و به شهادت رسید، او هم عمود خیمه را برداشت و به سمت دشمن حمله کرد که امام حسین (ع) ایشان را برگرداند. وقتی فرزند ایشان به میدان رفت، به او گفت وقتی از تو راضی می شوم که با شهادتت، پسر رسول خدا را همراهی کنی و در نهایت او را کنار سر مطهر فرزندش به شهادت رساندند.

وی افزود: بنابراین غیر از حضرت زینب (س) که نماد اصلی نقش آفرینی بانوان در کربلاست، تمام بانوان دارای نقش موثر در این حماسه هستند. جالب اینجاست که در این رویارویی تاریخی در کربلا که عدد لشکر امام حسین به 120 نفر نمی رسید در مقابل لشکر 30 هزار نفری دشمن، حضور بانوان، نقطه قوت این لشکر بود. بعد از جنگ نیز کاروان زنان و فرزندان، کاروان آزادی آفرین بودند و پس از این حادثه حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) مسئولیت جهاد تبیین را برعهده گرفتند. در واقع حادثه عاشورا منبع الهام بخش برای همه نهضت های آزادیبخش بشری است و می توان گفت آنچه در نهضت پیامبر (ص) در بعثت از فراسوی جاهلیت اولی که بزرگترین ظلم را به بشر روا داشته بودند، ظهور کرد، در حماسه حسینی تکمیل و در نهضت اسلامی از آن پرده برداری شد.

عاطفه سعیدی نژاد مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی نیز در این همایش گفت: امام حسین (ع) به ما نشان داد که چگونه می توان از خود بگذریم و به خدا برسیم. خودخواهی ریشه همه زشتی‌هاست اما این خودخواهی یک فرصت است برای اینکه وقتی از آن بگذریم به همه چیز می رسیم. امام حسین (ع) به ما نشان داد به خاطر خدا می شود به همه مسائل فائق آمد. کربلا و روایت های کربلا صحنه های انسانی هستند که به ما می گویند، چگونه انسانیت می‌تواند متبلور شود تا به خدا برسیم.

وی افزود: حضرت زینب (س) و حضرت رقیه (س) و زنان کربلا به ما تجلی زنانه را برای رشد جامعه نشان دادند. امروز کشور ما در مسیر شکل دادن یک اتفاق بزرگ است. یکی از ظرفیت های ما نوجوانان هستند. علت اینکه در مواجهه با نوجوانان نمی دانیم چه کار کنیم به این دلیل است که آنها نسل پیشرو هستند و امروز نوجوانان ما آماده شکل دادن کنش های فرهنگی هستند. نسل نوجوان ما کیلومترها از نسل قبلی جلوتر است. بنابراین برای هدایت جامعه به چشم انداز نیاز داریم. ارزش هر جامعه به این است که جوانان چه دلمشغولی هایی دارند، این دل مشغولی ها قرار است جامعه را بسازند. یکی از خطاهای ما این است که به تصورات نسل جوان رسیدگی نکردیم. این تصورات باید متناسب با استعداد ها و توانایی هایشان باشد. قرار است کمک کنیم دل‌مشغولی‌های نوجوانان هدفدار شود.

سعیدی نژاد گفت: نگاه اسلام به زن بسیار متعالی است و حتی زن را رهبر جامعه می داند. خدا را شکر می‌کنیم در نهضت پیشرفت بانوان به دنبال تعریف عرصه‌هایی برای نقش آفرینی زنان و دختران هستیم و می‌خواهیم در حوزه زنان عرصه هایی برای کنشگری آنها ترسیم کنیم که در این راستا، رویداد لشکر خوبان، نماد نقش آفرینی برای نوجوانان هستند.

محمدعلی صمیمی، مسئول اتحادیه انجمن های اسلامی شهر تهران درباره برگزاری این یادواره گفت: برگزاری این برنامه با عنوان یادواره لشکر فرشتگان نتیجه بحث شهیدپژوهی و گفتگوهایی است که با مادران و همسران شهدا انجام شده است و امروز به میزبانی خانواده شهدا اختتامیه این برنامه برگزار شد.

یادواره لشکر فرشتگان؛ یادمان زنان مجاهد، امروز دهم مرداد به همت اتحادیه انجمن های اسلامی شهر تهران و اداره کل بانوان سازمان تبلیغات اسلامی با حضور برخی از فرزندان و همسران شهدا در حوزه هنری برگزار شد. در این مراسم از نوجوانان برتر که در پژوهش و گردآوری آثار مربوط به شهدا نقش آفرینی کردند، با اهدای لوح تقدیر و جوایز تجلیل به عمل آمد.

برچسب‌ها

پرچم بانوی ایرانی در امتداد پرچم‌داری حضرت زهرا (س) است 2