پزشکان کشور را دو دستی تقدیم سایر کشورها کردهایم
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی معتقد است در کشور با کمبود پزشک مواجه نیستیم بلکه توزیع نامناسب و عدم حمایت از پزشکان منجر به مهاجرت آنها می شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، علت کمبود پزشک در کشور را توزیع نامناسب آن در سطح کشور و مهاجرت پزشکان میداند.
سرانه پزشک در ایران به گونهای است که به ازای هر 10 هزار نفر در کشور تنها 11 پزشک وجود دارد که بسیار کمتر از دیگر کشورهایی مثل مغولستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ترکیه و عربستان است.
نماینده مردم چالوس، نوشهر و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به کمبود پزشک در مناطق محروم کشور گفت: 45 درصد جراحان مغز و اعصاب ما در پایتخت قرار دارند، ولی توزیع پزشکان متخصص ما نامناسب بوده است. ما پزشکان را در شرایط بسیار بد اقتصادی کشور تربیت میکنیم برنامهای برای نگهداری و توزیع عادلانه آنها نداریم و آنها را مستقیما تقدیم کشورهای خارجی میکنیم و خیلی از این پزشکان ما در کمتر از 2 ماه از کشورهای خارجی پذیرش میگیرند.
ظفرقندی رئیس سابق سازمان نظام پزشکی نیز در شهریور ماه 1400 درباره مهاجرت پزشکان گفته بود در یکسال گذشته میزان درخواست برای مهاجرت و آن مراحل قانونیای که باید در سازمان نظام پزشکی طی شود، افزایش داشته است. پزشکان برای مهاجرت باید از سازمان نظام پزشکی مدرکی را به نام گود استندینگ بگیرند که این درخواست رو به افزایش است و در یک سال سه هزار درخواست به سازمان ارسال شده است.
بند پی با اشاره به اینکه در سال 99، 900 استاد و هیات علمی از کشور مهاجرت کرده اند اضافه کرد: آنچه کشور ما را تهدید میکند کرونا و تحریم نیست بلکه خروج نخبگان از کشور است. تربیت یک پزشک در کشور بین 700 میلیون تا 1 میلیارد و 200 میلیون برای وزارت بهداشت هزینه دارد، افزایش 40 درصدی ظرفیت جذب پزشکان عمومی یعنی افزایش هزینه و مهاجرت بیشتر پزشکان.
به گفتهی این نماینده مجلس، خیلی از پزشکان ما دیگر کار پزشکی نمیکنند، زیرا در آشفته بازار فعلی کشور درآمد شغلهای کاذب خیلی بیشتر از درآمد پزشکی است که چندین سال تحصیل کرده است. ما سقف درآمد 30 میلیونی برای پزشکانی که صبح و شب در مطب و شب در بیمارستان کار میکنند تعیین کرده ایم. این راه درستی نیست.
بندپی معتقد است کشورهای غربی برنامههایی برای جذب نخبگان در کشورهایشان دارند. در کشورهای همسایه پزشکان هیات علمی بین 10 تا 15 هزار دلار درآمد دارند، ولی در کشور ما زیر هزار تا 500 دلار به هیات علمی درآمد میدهیم و عقل سلیم حکم میکند که انسان به سمت شرایط بهتر برود و وقتی این شرایط بهتر در کشور فراهم نباشد نخبگان کشور را ترک میکنند.