یک‌شنبه 30 دی 1403

پشتیبانی ستاد توسعه فناوری های فضایی ریاست جمهوری از 4 بخش ماهواره ساز خصوصی در کشور

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
پشتیبانی ستاد توسعه فناوری های فضایی ریاست جمهوری از 4 بخش ماهواره ساز خصوصی در کشور

تهران - ایرنا - دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری گفت: در حال حاضر این ستاد از چهار بخش ماهواره ساز خصوصی پشتیبانی می‌کند و در نظر داریم در بخش پرتاب کننده ماهواره نیز از شرکت‌های خصوصی حمایت کنیم.

به گزارش خبرنگار علم و آموزش ایرنا، منوچهر منطقی عصر پنجشنبه در مراسم رونمایی محتوایی ماهواره کوثر، اولین ماهواره بخش خصوصی و گردهمایی روز ملی فضایی که در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، افزود: در حال حاضر از چهار بخش سازنده ماهواره‌های مکعبی حمایت شده است و با همکاری بخش‌های فضایی سه تا چهار سال آینده پرتابگر بخش خصوصی خواهیم داشت، به گونه‌ای که در تضاد با بخش‌های نظامی نباشد.

وی با یادآوری اینکه در حال حاضر سه بخش دولتی، خصوصی و نهادهای واسط چون معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در صنعت فضایی کشور فعال هستند، یادآور شد: معاونت علمی ریاست جمهوری در زمینه انتقال طرح ها از بخش دولتی به خصوصی نقش آفرینی می‌کند که در این زمینه هشت سال گذشته اقدام مؤثری انجام نشده است.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل ونقل پیشرفته خاطرنشان کرد: دلیل این کاستی اقدام دولت یازدهم و دوازدهم برای ساماندهی صنعت فضایی و راه اندازی مرکز ملی فضایی بر اساس نقشه راه تدوین‌شده است، این مرکز در 2 سال اول فعالیت خود، مسیر خود را پیدا نکرد.

منطقی تحقق نیافتن اعتبارات در بخش صنعت فضا را از دیگر چالش‌های این حوزه عنوان کرد و گفت: برای این منظور ما اقدام به یکپارچه سازی و تجمیع امکانات و توانمندی‌ها کردیم تا هزینه‌ها کاهش یابد و در این مسیر سه پلتفرم در حوزه صنعت فضایی شامل ماهواره‌های 10 تا 15 کیلوگرم با محوریت دانشگاه صنعتی شریف، ماهواره 50 تا 70 کیلوگرم با محوریت دانشگاه علم و صنعت و ماهواره 120 تا 150 کیلوگرم را تعریف کردیم.

وی به نامه ای که برای انحلال مرکز ملی فضایی توسط سازمان ملی فضایی در دولت پیشین ارایه شد، اشاره کرد و اظهار داشت: این سازمان اعلام کرد که این مرکز منحل شود، اما با مذاکرات انجام شده قرار شد که این اقدام صورت نگیرد و این ستاد وظیفه توسعه فناوری فضایی را انجام دهد که در ساختار جدید ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته، بحث حمل و نقل بسیار مهم دیده شده است.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل ونقل پیشرفته تصریح کرد: از آنجایی که توسعه حمل و نقل پیشرفته در گرو خدمات فضاپایه است، از این رو در ساختار جدید تصمیم گرفته شد تا از خدمات این صنعت در وزارت راه و شهرسازی و نیرو استفاده شود، ضمن آنکه کل زنجیره ارزش فضایی به شرکت‌های فناور منتقل شود.

منطقی در بخش دیگری از سخنان خود راه اندازی انجمن فضایی کشور را پیشنهاد کرد و گفت: می توان با ایجاد این انجمن اقدامات بسیار خوبی انجام داد، چرا که انجمن می تواند به دنبال سهم بخش خصوصی باشد و در زمینه بحث ارتباطات بین المللی نیز فعال باشند.

وی با یادآوری اینکه ارتباطات بین الملل در حوزه فضا بسته نیست، ادامه داد: ما با کشور هند، قزاقزستان و چین درحوزه فناوری فضایی ارتباط برقرار کردیم و بر خلاف تصور همه درهای بین المللی در این حوزه بسته نیست و باز است.

به گزارش ایرنا، ماهواره کوثر اولین ماهواره بخش خصوصی بعد از 2 سال به همت کنسرسیومی از هشت شرکت دانش بنیان و خصوصی در شرکت دانش بنیان امید فضا به مرحله تست وتجمیع رسید و امروز رونمایی محتوایی شد.

بنابر اعلام فناوران این ماهواره، کمتر از یک سال آینده نظار گر موفقیت آمیز ماهواره کوثر به فضا خواهیم بود، و تا سال 1404 ایران به فناوری تصویربرداری در مدار 500 کیلومتری سطح زمین و عملیات تصویر برداری کشاورزی دست خواهد یافت.

برچسب‌ها