شنبه 29 دی 1403

پشت پرده خبر قطع درختان چنار خیابان ولیعصر / پای شهرداری در میان است؟

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
پشت پرده خبر قطع درختان چنار خیابان ولیعصر / پای شهرداری در میان است؟

اقتصادنیوز: عکسی که از قطع شدن درختان چنار خیابان ولیعصر توسط برخی حساب‌های کاربری شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، حاکی از آن است که برخی درختان کهنسال این خیابان باز هم قطع شده‌اند اما واقعیت چیست و شهرداری تهران چه واکنشی به این عکس نشان داد؟

به گزارش اقتصادنیوز، یکی از نگرانی‌های تهرانی‌ها و البته دوست‌داران محیط زیست، نگهداشت و قطع نشدن درختان چنار خیابان ولیعصر است. چرا که در گذر سال ها، برخی ارگان ها و اشخاص تیشه به ریشه این درختان کهنسال و تنومند خیابان ولیعصر زده اند.

عمر درختان چنار خیابان ولیعصر به 85 سال می رسد؛ در سال 1318 سرتاسر خیابان ولیعصر از 2 طرف با 18 هزار درخت چنار پوشیده شد.

آمارهای متناقض از تعداد درختان خیابان ولیعصر

به گزارش اقتصادنیوز، با گذشت 85 سال از عمر درختان خیابان ولیعصر چنین به نظر می رسد هنوز آمار مشخصی از تعداد درختان این خیابان 18 کیلومتری وجود ندارد. پیش از این، پیروز حناچی شهردار سابق تهران در سال 1397 تعداد درختان باقیمانده خیابان ولیعصر را «15 هزار» و سپس آرش حسینی میلانی رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران مردادماه سال 1398 به مهر اعلام کرده بود «طولانی ترین خیابان تهران فقط هفت هزار درخت» دارد.

آمارهای ضد و نقیض درباره تعداد درختان خیابان ولیعصر همچنان ادامه داشت و دارد تا اینکه خبر شناسنامه دار شدن این درخت ها نیز، تهرانی ها را خوشحال کرد.

درخت های تهران کد دار شدند

در این زمینه علی محمد مختاری، مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران سال 1397 به ایسنا اعلام کرده بود «طرح شناسنامه دار شدن درختان تهران از خیابان ولیعصر تهران آغاز شد و بیش از یک میلیون درخت در تهران شناسنامه دار شدند.»

یک عکس و یک شایعه

به گزارش اقتصادنیوز، این روزها اما عکسی از قطع درختان خیابان ولیعصر در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی دست به دست می چرخد. برخی کاربران با مقایسه عکسی از دهه 50 و یک عکس دیگر که نشان دهنده قطع بخشی از درختان چنار خیابان ولیعصر است، نسبت به این موضوع واکنش نشان داده اند.

واقعیت چه بود؟

به گزارش اقتصادنیوز، با چرخیدن این خبر در برخی سایت ها و شبکه های مجازی، شهرداری تهران نسبت به این خبر واکنش نشان داد و این خبر را تکذیب کرد. در متن تکذیبیه شهرداری تهران که ایرنا آن را منتشر کرد، آمده است: «به دنبال حاشیه‌سازی و دروغ پردازی برخی رسانه‌ها درمورد شهرداری تهران، اخیرا تعدادی از آنها در فضای مجازی شهرداری را متهم به قطع درختان چنار خیابان ولیعصر (عج) کرده‌اند و مدعی‌اند که مدیریت شهری چهره خیابان مشهور پایتخت را به هم ریخته است.

این فضاسازی‌های رسانه‌ای و تخریب‌های هدفمند و برنامه ریزی شده در حالیست که تصاویری که به عنوان سند در این ادعا ارائه شده برای سال 1397 است و اتفاقا دستپخت دوستان خودشان در مدیریت پنجم شهری است که دستاویز تلاش‌های پوج خود قرار داده‌اند و هیچ ارتباطی به دوره ششم مدیریت شهری که کارنامه قابل دفاعی در توسعه کمربند سبز شهر و ایجاد بوستان در پایتخت دارد، ندارد.

تصویری که در حال حاضر دستاویزی برای دروغ افکنی‌های برخی رسانه‌ها شده درواقع مربوط به خبری است که خبرآنلاین در 13 فروردین ماه سال 1397 منتشر کرده و علت قطع درختان در آن سال را بهسازی معابر عنوان کرده است، نکته جالب توجه این است که حافظه تاریخی این رسانه نیز به درستی کار نکرده و همان خبر سال 97 خود را این بار به پای زاکانی نوشته است.»

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
پشت پرده خبر قطع درختان چنار خیابان ولیعصر / پای شهرداری در میان است؟ 2