پوتین تحت تاثیر آمریکا رفتارهای سبک سرانه انجام نخواهد داد / آمریکا به دنبال هژمونی ذهنی در کارزار روسیه و اوکراین است
این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اینکه سیاست ورزی پوتین نشان داده است که رفتار های سبک سرانه در برابر تنش زایی های آمریکا انجام نخواهد داد خاطرنشان کرد: آمریکا تلاش می کند در کارزار روسیه و اوکراین قدرت خود را گوش زد کند.
به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ طی هفتههای اخیر رفتار مقامات آمریکایی بهشدت به سمت تحریک روسیه برای حمله به اوکراین تغییر کرده و در حالی آمریکا از حمله قریبالوقوع ارتش روسیه به خاک اوکراین خبر میدهد که مقامهای اروپایی ارزیابی متفاوتی از آمریکا درباره این حمله ادعایی دارند.
اعزام تجهیزات و نیرو توسط ناتو، فراخوان خروج شهروندان از اوکراین، کاهش حضور دیپلماتها، ادبیات تشنجزا و گمانهزنی درباره کم و کیف حمله احتمالی در حالی رخ میدهد که سفیر روسیه در واشنگتن اظهارات سیاستمداران آمریکایی مبنی بر اعلام زمان حمله روسیه به اوکراین را کاملاً بیپایه و اساس و صرفاً تبلیغاتی خوانده است، فراتر از اینکه درگیری بین روسیه و اوکراین آغاز میشود یا خیر اما به نظر میرسید که آمریکا باهدف حفظ هژمونی خود که بنا به اذعان آمار و تحلیلهای کارشناسان با شتاب روزافزونی رو به افول است، سناریو تبلیغاتی حمله به اوکراین را بهمنظور تشکیل وضعیتی شبه جنگ سرد برای حفظ و بقاع آمریکا طرح کرده است.
گفتنی است که رخدادی که در مسئله مناقشه چین و تایوان نیز رخ داد و آمریکا به منظور حفظ جایگاه خود، با دخالتهای تنشزا سعی کرد تا روابط این دو کشور را متشنج کند.
«جعفر قنادباشی»، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا با اشاره به اینکه برداشت های مختلفی برای مقامات آمریکایی در این جنجال آفرینی و تنش زایی از سوی کارشناسان برشمرده شده است گفت: بسیاری از کارشناسان به اهداف آمریکا از پیشروی ناتو به سمت مرزهای روسیه و شرق اروپا پرداختند و مقاصد راهبردی آنها را استقرار نیرو را مورد تاکید قرار دادند.
وی با بیان اینکه بسیاری بر کوشش های آمریکا برای تضعیف روسیه و وادار کردن آن به عقب نشینی در شرق اروپا پرداختند اضافه کرد: به نظر می رسد آمریکایی ها از زمان فروپاشی شوروی سابق سیاست تبدیل جهان به یک نظام تک قطبی را که آمریکا در راس آن قرار داشته باشد را دنبال می کنند.
این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه آمریکا از این سیاست منافع بسیاری را به نفع آمریکا حاصل خواهد کرد تاکید کرد: برای تحقق این امر آمریکا ناگزیر است که هر چند وقت یک بار توانمندی های نظامی خود را که تنها شاخص باقی مانده از قدرت آمریکا است را به رخ جهانیان بکشاند.
قنادباشی با بیان اینکه آمریکا زمانی تنها قدرت فضایی بود که به کره ماه رفته بود عنوان کرد: امروز اما می بینیم که چینی ها هم به مریخ سفر کردند، زمانی آمریکا قطب تولید خودرو بود اما الان در شرق آسیا غول تولید خودرو به وجود آمده است، زمانی آمریکا نماد و سنبل یک اقتصاد مطمئن و غیر متلاطم بود اما الان متلاطم ترین اقتصاد دنیا را دارند؛ بنابراین شاخصه های ابر قدرتی آمریکا فروریخته است.
وی با اشاره به اینکه باور بسیاری از مردم جهان این است که آمریکا دیگر در راس قدرت قرار ندارد و این مسئله به زیان آمریکاست تصریح کرد: دلیل اینکه آمریکا هر چند ده سال یکبار دست به ماجراجویی در کشورهای مختلف و نقاط متعدد جهان می زند نشان دهنده این است که تنها اهرم باقی مانده خود یعنی نیروی نظامی را به رخ جهانیان بکشاند اگرچه این مسئله هم به تاریخ پیوسته است و امروز توانمندی های موشکی روسیه و پهپادی چین، آمریکا را به چالش کشیده است.
این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اینکه آمریکا نیاز دارد که افکار عمومی جهان آنها را همچنان به عنوان یک ابرقدرت قلمداد کند تاکید کرد: آمریکا در حال کوشش برای هژمونی ذهنی بر جهان است تا وانمود کند همچنان قدرت اول در دنیا است.
قنادباشی ادامه داد: حتی جنگ نفتی در عراق و افغانستان هم با همین هدف انجام شد تا به دنیا نشان دهد که همچنان قدرت اول جهان است از این رو سناریوی کاملا حساب شده ای را اجرا می کند.
وی با اشاره به اینکه بدون شک آمریکا تحمل جنگ تازه ای را ندارد و اگر جنگی درگیرد آمریکا زیان ده خواهد بود و با مشکلات اقتصادی فراوانی مواجه خواهد شد ادامه داد: افول آمریکا آغاز شده اما برای کاهش سرعت این افول در سیاست ورزی رقبای خود دست اندازی می کند حتی در این مسیر از اروپایی ها هم باج گیری می کند.
این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اینکه سیاست ورزی پوتین نشان داده است که رفتار های سبک سرانه در برابر تنش زایی های آمریکا انجام نخواهد داد خاطرنشان کرد: آمریکا تلاش می کند در کارزار روسیه و اوکراین قدرت خود را گوش زد کند.