شنبه 6 بهمن 1403

پول نفت کشورهای عربی رو به اتمام است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
پول نفت کشورهای عربی رو به اتمام است

اگر قیمت نفت در سطح فعلی باقی بماند، حدود دو تریلیون دلار ثروت مالی عربستان و شورای همکاری خلیج فارس طی 15 سال به صفر می رسد.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه صهیونیستی هاآرتص، عربستان و شورای همکاری خلیج فارس حداقل از دهه 1970 ثروت خود را در سراسر منطقه گسترده اند و توسط آن برای خود دوست می خرند و بر منطقه تاثیر می گذارند.

ولی به گفته صندوق بین المللی پول، این ماشین پول ساز برای دنیای عرب به زودی خاموش می شود. سرعت از بین رفتن پول نفت کشورهای عربی بستگی به روند تغییر قیمت نفت دارد. اگر قیمت نفت در سطح فعلی آن باقی بماند، حدود دو تریلیون دلار ثروت مالی آنها طی 15 سال به صفر می رسد. حتی نفت بشکه ای 100 دلار تنها می تواند این زمان را تا 2051 به تعویق بیندازد. اگر قیمت نفت تا میانگین20 دلار در هر بشکه کاهش یابد، روز موعود در 2027 خواهد بود.

آنچه اتفاق می‌افتد تغییر سریع زیربنای بازارجهانی نفت است. از یک طرف، تکنولوژی جدید منابع جدید سوخت فسیلی را مخصوصا در شیل آمریکا به وجود آورده است. از طرف دیگر، تغییرات جوی باعث تسریع جایگزینی سوخت های فسیلی با انرژی های تجدید پذیر می شود. در این بین، رشد اقتصادی کمتر از گذشته وابسته به مصرف نفت است.

نتیجه این خواهد بود که تقاضای جهانی برای نفت احتمالا در 2041 اوج می گیرد. قبل از آن سرعت رشد تقاضا بسیار کند تر از گذشته خواهد بود و قیمت نفت احتمالا دیگر به اوج 100 دلار در هر بشکه نخواهد رسید.

سهام آرامکوی عربستان چهارمین روز پیاپی سقوط کرد کرونا اتحاد نفتی عربستان و روسیه را سست کرد

صندوق بین‌المللی پول به عنوان یک موسسه مالی علاقه مند به بررسی دوره جدید نفتی در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس است. این صندوق اعلام کرده شرایط برای کشورهای خلیج فارس که تا حالا بدون مالیات، با مشاغل تضمین شده، خدمات شهری خوب و زیرساخت های عالی زندگی می کردند سخت خواهد شد.

دیگر سود های نفتی پاسخگوی صورتحساب ها نخواهند بود. کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس این را می دانند و سعی میکنند خود را از وابستگی به نفت نجات دهند. بلندپروازانه ترین اقدامات را محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در طرح دورنمای 2030 برای متنوع کردن اقتصاد عربستان با فناوری بالا، گردشگری و صنایع دیگر انجام داده است.

ولی حتی اگر موفق شود، اقتصاد جدید عربستان نمی‌تواند پاسخگوی شیوه زندگی باشد که عربستانی ها به آن عادت کرده اند.

انتهای پیام /8