پژوهشگر سینما: آرمانهای انقلابی در سینما ماهیت مطالبهگرانه دارد
تهران - ایرنا - پژوهشگر سینما با بیان اینکه بحران میان نسبت سینما و گفتمان انقلاب اسلامی باید حل شود، گفت: معتقدم درباره آرمانهای انقلابی در سینما فقط شعار دادهایم و به نتیجه خاصی نرسیدهایم این اتفاق ماهیت مطالبهگرانه است.
به گزارش روز سهشنبه ایرنا از مرکز اطلاعرسانی چهلمین جشنواره فیلم فجر، نشست تخصصی "سینمای ایران و گفتمان انقلاب" در روز دوم جشنواره در خانه جشنواره به میزبانی مهدی ناظمی مدرس دانشگاه، پژوهشگر فلسفه و سینما و مدیر فرهنگی و با حضور مجید اسلامی مدرس حوزه دانشگاه و تهیهکننده سینما و سید محمد حسینی مدرس دانشگاه و مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس برگزار شد.
درباره آرمان های انقلاب در سینما فقط شعار داده ایم
سید محمد حسینی مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در این نشست درباره نسبت میان سینما و گفتمان انقلاب اسلامی عنوان کرد: به نظر من درباره آرمانهای انقلابی در سینما فقط شعار دادهایم و به نتیجه خاصی نرسیدهایم. این اتفاق ماهیت مطالبهگرانه است و آنچه که بایسته است جویا شدن تحول درونی و بیرونی است. عدم جذابیت در سینما را باید جستجو کرد و نباید در این امر شعار دهیم.
وی ادامه داد: واژه شعار ندهیم خود دچار ایراد است و کسی که میگوید در فیلم شعار ندهیم فیلم را نمیفهمد. نوعی عدم مفاهمه بین جریان سینما و بستر جمهوری اسلامی باعث شکل نگرفتن این نسبت است. به یاد میآورم وقتی فیلم آرگو ساخته شد درخواست کردم عکس بن افلک یا جرج کلونی را میان سخنرانی باراک اوباما بگذاریم و طی درخواست مطلع شدم جرج کلونی با باراک اوباما چند جلسه برای ساخت این فیلم گذاشتهاند.
این مدرس دانشگاه بیان کرد: بسیاری از عناصری که فکر میکردیم جذاب نیستند اتفاقا بسیار جذاب بودند که فراموش شدهاند و بخشی از این مشکل به جریان مدیریتی برمیگردد که نمیتواند کنترل و یا حتی اعتماد کند.
حسینی خاطرنشان کرد: تخصیص درست منابع و سیاست درست منابع اصل و اساس است؛ اصولا سینما برای پدید آوردن قهرمان دیرزا است مثلا تعداد قهرمانان مارول به تعداد انگشتان دست است و اگر اسکورسیزی بخواهد این شخصیتها را بکشد هم اجازه ندارد.
خلق شخصیتها در سینمای ایران مستمر نبوده است
وی ادامه داد: متاسفانه سینمای ایران با اینکه شخصیتهای زیادی خلق کرده اما مستمر نبوده است و این ناشی از مدیریت سینما است که شخصیتها به صورت آنی از بین رفتند.
بحران میان نسبت سینما و گفتمان انقلاب اسلامی باید حل شود
سید مهدی ناظمی پژوهشگر سینما نیز در خصوص نشستهای تخصصی با محوریت سینما و گفتمان انقلاب اسلامی گفت: باید بحران میان نسبت سینما و گفتمان انقلاب اسلامی حل شود چراکه 30 سال است که ما برای فهمیدن این نسبت دچار مشکل هستیم و به نظر من لانگ شات تمام واقعیت نیست.