پیش بینی قیمت دلار برای فردا (8 آبان)
قیمت دلار امروز با کاهش 400 تومانی، در کانال 51 هزار تومانی عقبنشینی کرد. در حالی که درگیری در خاورمیانه مهمترین سیگنال را به بازارهای مالی میدهد اما با وجود ادامهدار بودن این موضوع، سیاستگذار اجازه پیشروی قیمت دلار را نداده است. در دومین روز هفته جاری، قیمت دلار با 400 تومان کاهش، در کانال 51 هزار تومانی عقبنشینی کرد. امروز در بازار آزاد، دلار تا کف کانال 51 هزار تومان هم معامله...
در دومین روز هفته جاری، قیمت دلار با 400 تومان کاهش، در کانال 51 هزار تومانی عقبنشینی کرد. امروز در بازار آزاد، دلار تا کف کانال 51 هزار تومان هم معامله شد اما برخی سایتها محدوده قیمتی این اسکناس را 51 هزار و 400 تومان عنوان کردند. به نظر میرسد دلار در منطقه 51 تا 51 هزار و 500 تومان گرفتار شده و این نرخشکنی با دخالت بازارساز ایجاد شده است.
معاملهگران، مهمترین مساله برای بازار ارز را موضوع درگیری میان حماس و اسرائیل میدانند که به قوت خود پابرجاست. اما برخلاف اینکه آتش این جنگ همچنان شعلهور است اما فعلا سیاستگذار اجازه نمیدهد دلار منطقه 51 هزار تومانی را از دست بدهد. به اعتقاد کارشناسان اقتصادی، این اسکناس فعلا در محدوده مذکور گرفتار شده و ارزپاشی سیاستگذار امکان خروج اسکناس آمریکایی از منطقه 51 هزار تومانی را نمیدهد.
در همین راستا جواد فلاحیان کارشناس اقتصادی با اشاره به افزایش ریسکهای سیستماتیک در بازارهای مالی متعاقب درگیری میان حماس و اسرائیل، به تجارتنیوز گفت: «با توجه به رشد تقاضا برای داراییهای امن نظیر طلا و دلار در مواقع بحرانی، افزایش تقاضا و متعاقب آن رشد قیمت در این بازارها دور از انتظار نبود. اما فعلا بازار به رخدادهای منطقه عادت کرده و شرایط، کمی تعدیل شده است.»
وی افزود: «در تمام بازارها و اقتصادهای دنیا اخبار، نوسانات چند ساعته روی ارز کشورها دارد؛ اما در میانمدت و بلندمدت تاثیر چندانی بر روند قیمتها ندارد. بنابراین اگر ریسکی وارد بازار نشود اسکناس دلار در محدوده 50 تا 52 هزار تومانی تثبیت میشود.»
وی با اشاره به سیاستهای انقباضی دولت و رکود در تمام بازارها در هفت ماهه نخست سال گفت: «هر کاهشی در بازار ارز به خاطر سیاستهای انقباضی دولت است و این اقدامات، فنر فشرده دلار را فشردهتر میکند. این در حالی است که رشد 30 درصدی پایه پولی نشانه کاهشهای دستوری قیمت دلار است.»
فلاحیان خبردرمانی و رویدادهای مساعد سیاسی را از عوامل محدودکننده رشد قیمت دلار عنوان کرد و افزود: «در ماههای آینده با افزایش نقدینگی و تورم، روند قیمت دلار رو به بالا خواهد بود. اگر برجامی رخ ندهد و تمام مذاکرات، گفتار درمانی باشد شاهد رشد تند و شارپی در بازار ارز خواهیم بود.»
ریزش قیمت دلار در بازارهای همسایه
کارشناسان اقتصادی به مسائل سیاسی بهعنوان یکی از محرکهای موثر بر قیمت اسکناس دلار تاکید میکنند. تا پیش از جنگ حماس و اسرائیل مساله تفاهم با اروپا و آمریکا و احیای برجام محرک اصلی ثبات قیمت دلار بود، اما اکنون فعالان بازار ارز موضوع جنگ منطقه را مهمترین عامل در رونددهی به بازارهای مالی میدانند.
به اعتقاد کارشناسان اقتصادی مسئول ایجاد هر روندی در بازار ارز و قیمت دلار، سیاستگذار است. در همین حال، فعلا ایجاد شرایط باثبات و آرام در بازار، به موضوعات سیاسی و حسن روابط با سایر کشورها گره خوردهاست.
امروز قیمت دلار در بازارهای همسایه نیز کاهش داشت. در بازار هرات دلار با کاهش 250 تومانی با قیمت 51 هزار و 200 تومان معامله شد. امروز دلار سلیمانیه با کاهش 900 تومانی کانال 52 هزار تومانی را از دست داد و با قیمت 51 هزار و 200 تومان معامله شد. درهم امارات نیز با افت 180 تومانی کانال 14 میلیونی را ترک کرد و با قیمت 13 هزار و 990 تومان معامله شد.