چراغ سبز بایدن برای خروج «تحریرالشام» از فهرست سازمانهای تروریستی
اقتصادنیوز: دو مقام ناشناس دولتی و یک مقام ارشد سابق آمریکا اعلام کردند که دولت بایدن به دنبال خارج کردن گروه «تحریرالشام» از فهرست تروریستی در آینده نزدیک است.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا از «ان بی سی»، یک مقام آمریکایی گفت که این اقدام با هدف ایجاد مسیری برای تعامل جهان با دولت جدید سوریه در نظر گرفته شده است.
دو مقام دولتی آمریکایی که نامی از آنها یاد نشده است نیز در این خصوص گفتند که مذاکرات هنوز در مراحل اولیه است، اما دولت بایدن به دنبال خارج کردن این گروه از فهرست تروریستی در آینده نزدیک است.
مقامات افزودند که خارج کردن هیات تحریرالشام از فهرست گروه های تروریستی که پیوندهای تاریخی با القاعده دارد، شامل لغو جایزه 10 میلیون دلاری برای «محمد الجولانی» فرمانده گروه است.
جان کربی مشاور امنیت ملی آمریکا روز سه شنبه به وقت آمریکا گفت که در حال حاضر هیچ بحثی در مورد تغییر سیاست دولت آمریکا در رابطه با هیات تحریرالشام وجود ندارد، اما ما اقدامات آنها را زیر نظر داریم.
به گزارش ایرنا، هیات تحریرالشام از سوی آمریکا و سازمان ملل در فهرست گروههای تروریستی قرار دارد.
به گفته گیر پدرسن فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، «تحریرالشام گروهی است که اکنون در دمشق سلطه دارد اما تنها گروه نیست، این گروه 9 سال است که در فهرست گروههای تروریستی قرار گرفته و همچنان پیامهای خوب و اطمینانبخشی به دیگر گروهها ارسال میکند؛ به عقیده من جامعه جهانی در موضوع قرار داشتن نام این گروه در فهرست تروریستی، تجدیدنظر خواهد کرد.»
به گزارش ایرنا، مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر 1403 برابر با 27 نوامبر 2024 با هدف برکناری بشاراسد از قدرت؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز کردند و سرانجام پس از یازده روز؛ در تاریخ یکشنبه 18 آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق را و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.
از کودتای سال 1971 در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد، حالا 54 سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروههای مسلح بوده است.
خبر مرتبط بیانیه مهم درباره سوریه صادر شداقتصادنیوز: دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در بیانیهای اعلام کرد که در دو هفته گذشته صدها غیرنظامی در سوریه زخمی و حداقل 75 نفر کشته شدهاند.
بشار اسد که بعد از پدرش از سال 2000 میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با مخالفت گروههای معارض مواجه شده بود و نهایتا گروه معارض هیات تحریر الشام توانست پایان حکومت خاندان اسد را رقم بزند.
بنا بر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانوادهاش پس از خروج از سوریه و در پی اعطای پناهندگی از سوی ولادیمیر پوتین، به روسیه رفت.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید