چهار مورد مثبت و 2 فوتی کرونا در یکی از روستاهای زاهدان شناسایی شد
زاهدان - ایرنا - رئیس مرکز بهداشت زاهدان گفت: نخستین کانون روستایی ابتلاء به کرونا با 2 فوتی و چهار فرد مبتلای مثبت در اطراف این شهرستان با هوشیاری نظام مراقبت بیماریها شناسایی شد.
دکتر جلیل نجاتی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این کانون روستایی از لحاظ تعداد جمعیت ساکن در منطقه و همچنین تعداد موارد مثبت به هیچ عنوان با کانون های قبلی در نجف آباد خاش و زنگیان سراوان قابل مقایسه نیست اما روند کنترل همه گیری بر اساس تجارب قبلی و به صورت تخصصی در حال اجراست. وی افزود: روستای صفرآباد با حدود 200 نفر جمعیت دارای خانه بهداشت بزرگ است که این خانه بهداشت نیز زیر مجموعه مرکز خدمات جامع سلامت روستای حاجی آباد چشمه از توابع بخش مرکزی زاهدان محسوب می شود. رئیس مرکز بهداشت زاهدان گفت: تاکنون یک مورد فوت مثبت کرونا و یک مورد فوت مشکوک از بین ساکنان این روستا گزارش شده است. وی گفت: در چهار روز اخیر روند ارتباطات این متوفی کرونا مثبت با سایر اعضاء خانواده و اهالی روستا بررسی شده است و با اعزام تیم های واکنش سریع و غربالگری افراد مشکوک و در معرض خطر چهار مورد مثبت دیگر هم در این روستا شناسایی شده اند. دکتر نجاتی افزود: سه نفر از این افراد مشکلات جدی ندارند و بنا به دستور پزشک نیازی به بستری در بیمارستان نیز پیدا نکرده اند اما توصیه های لازم در زمینه جداسازی این افراد ارائه شده و لازم است تا زمانی که قابلیت انتقال بیماری به دیگران را دارند از حضور در جمع سایر اهالی روستا خودداری کنند. وی افزود: اگر چه گند زدایی محل زندگی افراد متوفی بر عهده خانواده ها قرار دارد اما به دلیل شرایط خاص این روستا، منازل 5 خانوار از اهالی نیز طبق دستورالعمل های مربوطه گندزدائی شده است. رئیس مرکز بهداشت زاهدان با اشاره به مشکلاتی از قبیل طولانی بودن مسیر دسترسی، پراکندگی جمعیت و کمبود دسترسی به آب لوله کشی در منطقه گفت: این موارد ارائه خدمات مراقبتی را برای همکاران ما دشوار کرده است اما با وجود تمام تنگناهای موجود، موضوع با جدیت در دستورکار مرکز بهداشت زاهدان و حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قرار دارد و امیدواریم به یاری خدا و با مشارکت مردم و اهالی منطقه و همچنین همکاری دستگاه های ذیربط تجربه موفق دیگری را در کنترل همه گیری کرونا در مناطق روستایی ثبت کنیم. وی مشارکت همگانی را یک اصل اساسی در مدیریت بحران های سلامت عنوان کرد و گفت: برای موفقیت در اجرای برنامه های پیشگیری و خودمراقبتی نیاز به مشارکت مردم داریم و اگر چه بیشتر اهالی این منطقه نیز در این خصوص همکاری لازم را دارند. دکتر نجاتی آموزش بهداشت، ارتقاء سواد سلامت و ایجاد انگیزش و احساس مسئولیت در قبال سلامت خود و دیگران را مهمترین رکن فعالیت تیم های واکنش سریع دانشگاه عنوان کرد و افزود: برای تقویت همکاری و مشارکت مردم علاوه بر آموزش های معمول که از طریق صدا و سیما و رسانه های مرتبط با وزارت بهداشت انجام می شود، آموزش چهره به چهره، استفاده از ظرفیت ائمه جمعه و جماعات، معتمدان و بزرگان این منطقه روستائی در حال انجام است و به طور همزمان به دنبال کمک گرفتن از سایر ارگان ها و سازمان ها برای تامین زیرساخت ها و نیازهای بهداشت و درمان در این منطقه روستایی و سایر مناطق هستیم. رئیس مرکز بهداشت زاهدان در خصوص نحوه شناسائی این روستا و رصد همهگیری هم گفت: متعاقب فوت مورد مثبت کرونا در بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) زاهدان و یک مورد مرگ مادر باردار در روستای صفرآباد، نظام مراقبت بیماری ها نقطه اشتراک این 2 مورد را نسبت نزدیک فامیلی تشخیص داد.
دکتر نجاتی نظام مراقبت بیماری ها را یکی از نقاط قوت و از توانمندی های بارز سامانه بهداشت و درمان در جمهوری اسلامی ایران برشمرد و گفت: موارد مثبت و فوت ناشی از بیماری های مختلف حسب مورد و اهمیت توسط کارشناسان حوزه بهداشت و در قالب نظام مراقبت بیماری ها مورد ارزیابی و پی گیری قرار می گیرد و بدین ترتیب امکان شناسائی به موقع همه گیری ها و کانون های عفونت فراهم می شود. وی افزود: بیماری های عفونی مهم یا بومی منطقه مانند سل، مالاریا، التور، فلج اطفال، تب کریمه کنگو، دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، تب کریمه کنگو و سایر بیماری های مشابه در چارچوب نظام مراقبت بیماری ها مورد رصد و ارزیابی قرار می گیرند و با شروع بیماری نوپدید کووید -19، این بیماری نیز به جمع بیماریهای مورد توجه و ارزیابی نظام مراقبت بیماری ها اضافه شده است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*