شنبه 3 آذر 1403

چه کسی گفته نرخ مشارکت پایین باشد تا در انتخابات برنده شوند؟

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
چه کسی گفته نرخ مشارکت پایین باشد تا در انتخابات برنده شوند؟

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب گفت: ما مشارکت پایین را ترجیح نمی‌دهیم و کسانی که می‌گویند مشارکت پایین باشد تا برنده شوند بگویند چه کسی این حرف را زده است.

غلامعلی حدادعادل رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی با حضور در برنامه صف اول شبکه خبر که به نقش گروه‌های سیاسی در انتخابات رقابتی اختصاص داشت، گفت: صداوسیما در مدیریت جدید اولین تجربه‌اش در انتخابات است و قانون انتخابات عوض شده و پیش ثبت نام آمده و هر دو طرف جدید هستند و اینکه صداوسیما به داوطلبان وقت صحبت بدهد کار خوبی است که کار سختی هم هست.

وی ادامه داد: در اولین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سال 58 که در صداوسیما بودم جنس کار را می‌شناسم و جمعیت 49 هزار نفری که برای انتخابات پیش ثبت نام کرده‌اند تدبیر می‌خواهد و آن را مثبت می‌دانم و اینکه برخی می‌گویند صداوسیما عادلانه رفتار کنند آن‌ها هم منصفانه برخورد کنند و از این برنامه سوءاستفاده نکنند.

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی بیان کرد: مشارکت در انختبات نشانه زنده بودن یک ملت، وجود آزادی و بصیرت سیاسی است. جوانان امروز نبوده‌اند و ندیدند و عموما نخوانده‌اند که قبل انقلاب مجلسی با اراده ملت به وجود نمی‌آمد و از مشروطه تا سال 1357 به جز دو الی سه دوره که مردم موثر بودند بقیه این طور نبودند. در سال 1343 شاه می‌گفت وقتی من شاه شدم فهرست نمایندگان را از سفارتخانه‌ها می‌آوردند که این‌ها باید وکیل شودند، اما آن موقع دیگر دربار، نمایندگان را تعیین می‌کرد.

حدادعادل افزود: اسدالله علم در جلد هفتم خاطرات گفته است در حزب مردم ما صد نماینده را معرفی کردیم که شاه گفت 50 تا بس است و بقیه را به حزب ایران نوین دادند که بعد انتخابات به شاه گفتم شما روی پدرتان را سفید کردید، چون رضاخان تعیین می‌کرد چه کسی در کجا نماینده شود، اما این هدیه انقلاب است که مردم خود نماینده خود را انتخاب می‌کنند و از این نعمت آزادی باید بهترین استفاده را کنیم حالا نماینده چه خوب و چه بد انتخاب کنند بحث دیگری است.

وی گفت: بحث مشارکت که این روز‌ها خیلی مطرح است مطلبی است که باید ساعت‌ها درباره آن بحث کرد. مشارکت پدیده‌ای نیست یک علت داشته باشد بلکه معلول چند علتی است.

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی بیان کرد: یکی از دلایل کاهش مشارکت مشکلات معیشتی است و مردم ناراحت باشند دست و دلشان به رفتن پای صندوق نمی‌رود، اما خیلی‌ها معتقدند مقصر اصلی حکومت نیست بلکه به قول اوباما تحریم‌های فلج کننده به مردم تحمیل شده است.

نماینده ادوار مجلس تصریح کرد: ممکن است کاهش مشارکت به دلیل عملکرد بد مجلس و شورای شهر باشد که مجلس ششم و شورای شهر اول که همزمان مجلس ششم بود یک نمونه‌اش است. در شورای شهر اول شورای نگهبان دخالتی نداشت و در تهران 12 درصد در انتخابات شورای شهر دوم شرکت کردند که این نشانه عملکرد شورای شهر اول است و برای مجلس هفتم هم همین امر است.

وی اظهار کرد: نسبت دادن تقلب در انتخابات هم مقوله دیگری است که اگر مردم فکر کنند در آرایشان دست برده شود مشارکتشان پایین می‌آید.

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی تصریح کرد: در سال 88 شرکت در انتخابات ریاست جمهوری به مرز 85 درصد رسید که باعث افتخار بود و در فردای 22 خرداد رهبر انقلاب از این مشارکت تشکر کردند، اما چه کسانی شیرینی را به کام مردم تلخ کردند آیا به غیر از اصلاحطلبان بودند و آن کسی که هنوز شمارش آرا تمام نشده بود اعلام پیروزی کرده بود و جمعیت پشت در وزارت کشور آورده بود و حرف از تقلب می‌زدند ظلم است. چرا آن حرف‌ها را زدند.

حدادعادل گفت: آقایان که مرتب از نظام انتقاد می‌کنند تقصیر خود را چرا گردن نمی‌گیرند. من در سال 88 جزو شش نفری بودم که شورای نگهبان دعوت کرد از آقایانی که می‌گویند تقلب شده بگویند کدام صندوق تقلب شده و ما آن را دوباره می‌شماریم. شش روز تمام با آقایان صحبت کردیم، اما حاضر به مشارکت نشدند. من احتمال می‌دهم در انتخابات 11 اسفند مشارکت خوب باشد.

وی افزود: در انتخابات قبلی مردم به دلیل کرونا نتوانستد آن جور که باید در انختابات شرکت کنند حضور داشته باشند البته یک وقت سختگیری شورای نگهبان هم باشد، اما آن چیزی که مشارکت را افزایش می‌دهد سلامت انتخابات است.

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی تصریح کرد: روحانی در انتخبات 7/50 درصد آرا داشت و شورای نگهبان مهر تایید زد و رهبر انقلاب گفتند رای مردم حق الناس است و مردم را امیدوار می‌کند.

نماینده ادوار مجلس تصریح کرد: ما مشارکت پایین را ترجیح نمی‌دهیم و کسانی که می‌گویند مشارکت پایین باشد تا برنده شوند بگویند چه کسی این حرف را زده است. جریانات اصیل انقلابی که واقعا پیرو رهبری هستد هرگز آروز نمی‌کنند مشارکت پایین نباشد. در شورای ائتلاف هم به انقلابی بودم مجلس و مشارکت در انتخابات تاکید داریم.

وی گفت: سعی ما در مشارکت انتخابات این است که نظر مردم در برای حضور در انتخابات را جلب کنیم. در انتخابات مجلس یازدهم 77 درصد نمایندگان از فهرست ما بودند. یعنی 225 نماینده مهر شورای ائتلاف در پرونده آن‌ها خورده است لذا سعی می‌کنیم افرادی را معرفی کنیم که مردم رغبت رای دادن به آن‌ها را داشته باشند.

حدادعادل گفت: یکی از ملاک‌های ما در بستن فهرست این بوده که در مجلس باید اقتصاددان، پزشک، زن، روحانی، جوان، دانشگاهی و باتجربه باشد و سعی می‌کنیم یک توازنی برقرار کنیم. البته همه چی دست ما نیست بلکه هزار اتفاق است و در برخی شهر‌ها مردم کسی را می‌شناسند و به او رای می‌دهند و برخی شهر‌ها بر اساس طایفه رای می‌دهند که این خوب نیست یا دو شهر یک نماینده دارند. باید اشخاص فهیم، عالم و باتجربه و با تخصص وارد مجلس شوند.

نماینده ادوار مجلس بیان کرد: گاهی برخی از سر دلسوزی، یک فردی که می‌خواهد نامزد شود زبان به نصیحت باز می‌کند که شما کار مهم خود را رها کن و به مجلس بروید انگار که مجلس جای آدم بیکار است اتفاقا برعکس چرا که آن شخص به درد مجلس می‌خورد و دوره به دوره مجلس باید باکیفیت‌تر شود.

وی افزود: امیدواریم با 49 هزار نفری که آمدند دست احزاب و مردم به رای دادن بیشتر شود و به نظرم با استقبالی که در پیش ثبت نام شد انتخابات خوبی داشته باشیم.

حدادعادل اضافه کرد: در شورای ائتلاف یک اصولی داریم و آن قانون اساسی، امام و رهبری، استقلال کشور ومنافع مردم است. ما با هر گروه و جمعیتی که این‌ها را محترم بشمارد حاضر به همکاری هستیم و سه اصل مهم هم داریم که از سخنان رهبری گرفتیم و آن عقلانیت، عدالت و معنویت است.

وی گفت: این سه ضلع یک مثلثی تشکیل می‌دهند که اگر هر کدام نباشد آن یکی به درد نمی‌خورد. تهمت و دروغگویی را نمی‌پذیریم و سعی می‌کنیم افراد فهیم و انقلابی و متخصص و باتجربه و جوانانی که به آستانه پختگی رسیدند را به مردم معرفی کنیم و در همین مجلس بیش از 60 نفر به مجلس فرستادیم مثل دکتر خاندوزی که آقای رئیسی به دولت بردند.

نماینده ادوار مجلس بیان کرد: در برخی مجالس کشور‌های دیگر ببینید چه کتک کاری‌هایی می‌کنند باز گلی به جمال مجلس خودمان که چنین اتفاقی نیفتاده است.

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی گفت: برای اولین بار در کشور به عنوان گروهی که به مردم نماینده‌های مجلس را معرفی کردیم و ما را پیروز انتخابات کردند یک کارنامه درست کردیم مثل التزام به شئون نمایندگی و کیفیت ارتباط با دولت که ذیل این‌ها 150 شاخص داریم و ما در دور بعد درباره این‌ها تصمیم می‌گیریم.

رئیس مجلس هفتم تصریح کرد: یکی از فواید روزه این است که کسی که همیشه غذا در دستش است ببیند به آنکه غذا ندارد چه می‌گذرد. شرط لازم چشیدن فقر شرط لازم است، اما کافی نیست.

نماینده ادوار مجلس بیان کرد: اشرافیت با انقلاب اسلامی منافات دارد و در کار انقلابی جایی ندارد و فساد را مثل خوره می‌دانیم. در هر کشوری فساد باشد پیشرفت حاصل نمی‌شود. بار‌ها از رهبری شنیدم که بیش از هر کسی نگران فساد هستند. انتظار مردم این است که شما فاسد نباشید اینکه فاسد نباشند که به آمریکا ربطی ندارد و به تقوا مربوط است. ما سعی می‌کنیم کسانی را معرفی کنیم که فاسد نباشند، اما اگر فسا د رخ داد بدون مجامله آن‌ها را کنار نمی‌گذاریم.

حدادعادل گفت: همه عقلای آمریکا می‌گویند قانون حمل سلاح را باید برداریم، اما، چون حامی نمایندگان شرکت‌های تولید اسلحه هستند به این قانون رای نمی‌دهند. اینکه نمایندگان وامدار دیگران باشند باعث فساد می‌شود.

وی بیان کرد: نیرو‌های مسلح در هر کشوری باید از اختلاف سلیقه احزاب فراتر باشند، چون وظیفه‌شان دفاع از کشور و تمامیت ارضی است. حکمت اینکه گفتند نیرو‌های مسلح داخل احزاب نشوند وظیفه دارند مثل چتر بالای سر سلیقه‌ها باشند البته به این معنی نیست که سپاه و ارتش و خانواده‌هایشان بصیرت سیاسی ندارند البته باید احزاب را بشناسند.

رئیس مجلس هفتم تصریح کرد: مجلس اول را مجلس وزینی می‌دانم. ما، چون دانشگاهی هستیم نباید کیلویی جواب دهیم. تلخ‌ترین مجلس، مجلس ششم بود. مجلس ششم از نظر من خوب نبود، اما شاید از نظر عده‌ای خوب بود. رهبری درباره مجلس هفتم که من آن را اداره می‌کردم گفتند نهالی بود که از میان سنگلاخ رویید. مجلس فعلی را مجلس خوبی می‌دانم و رهبری هم از سال اول آن را انقلابی دانستند.

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی گفت: کسی از شفافیت می‌ترسد که آلوده باشد، چون کارنامه خودم در 16 سالی که در مجلس بودم روشن است و دیناری حقوق از مجلس نگرفتم، چون از دانشگاه آمده بودم و در هفته دو ساعت تدریس می‌کردم و بودجه محرمانه‌ای که در اختیارم بود مشخص است که کجا آن را داده‌ام. ما باید شفافیت را رعایت کینم و یک عده غوغاسالار نماینده را به خاطر رایی که داده هو نکنند.

وی ادامه داد: یک نماینده‌ای آزادانه رای داده بعد عده‌ای جوی درست کنند که نماینده نتواند پا به شهرش بگذارد. شهید مطهری به من از قول یک اندیشمند معروف فرمودند قهرمان‌ها کسی هستند که می‌توانند با جو موجود مقابله کنند. شفافیت اگر آزادی را نگیرد من با آن موافقم.

حدادعادل در پایان گفت: من همیشه در مجالس همیشه نگران کمی نمایندگان اهل فرهنگ هستم. یکی از ضعف‌های مجلس ما کمبود افراد فرهنگی است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکل‌ها