شنبه 3 آذر 1403

کارت خروج از صندوق‌ها

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
کارت خروج از صندوق‌ها

معاملات هفته گذشته بورس تهران با نوسانات اندک نماگر‌های سهامی پیگیری شد؛ در هفته‌ای که گذشت، شاخص‌کل بورس و هم‌وزن با رشد همراه شدند.

در جریان معاملات هفته گذشته، هزار و 90 میلیارد تومان نقدینگی از صندوق‌های بادرآمد ثابت خارج شد. با توجه به رشد میانگین قیمت دلار در هفته پیش و همچنین خروج پول از بازار سهام، میتوان گفت که بخشی از این پول‌ها روانه بازار‌های موازی شده است.

به گزارش دنیای اقتصاد، هفته معاملاتی گذشته در حالی به اتمام رسید که افزایش قیمت دلار در بازار آزاد به‌عنوان یکی از مهم‌ترین پارامتر‌های اثرگذار بر بازار سهام و همچنین خروج سنگین و ادامه‌دار پول از صندوق‌های بادرآمد ثابت برای دومین هفته متوالی از مهم‌ترین ماجرا‌های حادث‌شده در هفته گذشته بود. معاملات هفته گذشته بورس تهران با نوسانات اندک نماگر‌های سهامی پیگیری شد. در هفته‌ای که گذشت، شاخص‌کل بورس و هم‌وزن با رشد همراه شدند و شاخص هم‌وزن نیز اندکی از ارتفاع خود را از دست داد. شاخص‌کل بورس تهران با رشد 0.69 درصدی همراه شد.

نماگر هم‌وزن نیز افت 0.11‌درصدی را تجربه کرد. شاخص‌کل فرابورس هم صعود 0.07 درصدی را به‌ثبت رساند. به‌نظر می‌رسد بعد از فروکش‌کردن خوش‌بینی‌هایی که از اخبار مختلف در بازار ایجادشده بود، بازار این روز‌ها محرک قوی برای رشد و همچنین بهانه و دستاویزی برای افت در کلیت خود ندارد.

بررسی آمار و ارقام ورود و خروج پول حقیقی در 6 هفته معاملاتی اخیر بیانگر این نکته است که در همه هفته‌های موردنظر، بازار با خروج پول حقیقی مواجه شده‌است. مقایسه آمار خروج پول از تالار شیشه‌ای در هفته گذشته با هفته‌های پیش از آن، گویای این نکته است که شتاب خروج پول از گردونه معاملات در هفته گذشته بیشتر شده‌است. دلیل این موضوع نیز به نوسانات قابل‌توجه در قیمت دلار و صعود قیمت‌ها در بازار طلا و سکه برمی‌گردد که بخشی از سرمایه‌های حقیقی در سایه رکود عمیق حاکم بر جریان معاملات سهام، به سمت‌وسوی بازار‌های موازی روانه شدند.

با توجه به آمار خروج پول از بازار سهام در هفته‌های اخیر می‌توان این‌چنین استنباط کرد که سرمایه‌گذاران حقیقی در بورس، همچنان نظاره‌گر اتفاقات حادث شده در بازار هستند و هر زمان که پتانسیل رشد قیمت‌ها را در صحنه معاملات احساس کنند، به سمت و سوی خرید سهام متمایل خواهند شد.

ارزش معاملات خرد

ارزش معاملات خرد بازار سهام که شامل سهام و حق‌تقدم می‌شود، در هفته‌ای که سپری شد، رقم 4 هزار و 865 میلیارد تومان را ثبت کرد که این موضوع سبب شد تا میانگین ارزش معاملات برای چهارمین هفته متوالی در کانال 4‌هزار میلیارد‌تومان قرار داشته‌باشد. با نگاهی به ارزش معاملات خرد بالای ثبت‌شده در معاملات صندوق‌های طلا و سکه بورسی می‌توان دریافت که پول سیال در کلیت بازار‌های داخلی در حال گردش است و فرصت رشد را در هرجا که محتمل بداند به آن‌سو متمایل می‌شود. نگاهی به سابقه ارزش معاملات در هفته‌های گذشته نشان می‌دهد که این پارامتر در دو کانال 4 هزار و 5 هزار میلیارد‌تومان در حال نوسان بوده‌است.

میانگین هفتگی قیمت دلار

بررسی میانگین هفتگی قیمت دلار در 6 هفته اخیر نیز نشانگر این مساله است که نرخ ارز برای دومین هفته متوالی کانال عوض کرد و وارد کانال 52‌هزار‌تومان شد. در مهرماه میانگین هفتگی قیمت دلار به‌طور موقت وارد کانال 51 هزار تومان شد، اما دیری نپایید که دلار به کانال پایین‌تر بازگشت. دلیل جهش موقتی قیمت دلار به کانال 51 هزار تومان، جنگ درگرفته در خاورمیانه بود. نکته قابل‌توجه این است که بازار سهام همواره همبستگی مستقیمی با قیمت اسکناس آمریکایی در بازار آزاد داشته و همواره تغییرات در این متغیر در محاسبات ذهنی سهامداران برای خرید و فروش سهام شرکت‌های مختلف از وزن قابل‌توجهی برخوردار بوده‌است. در هفته گذشته، میانگین قیمت دلار پس از مدت‌ها وارد کانال 52 هزار تومان شد. با توجه به اینکه دلار مجددا تمایلات صعودی از خود ابراز کرده، باید دید که در هفته آتی واکنش سرمایه‌گذاران بورس تهران به این مقوله چگونه خواهد بود؟

ورود و خروج پول به صندوق‌های با درآمد ثابت

رصد تحرکات خرید و فروش در صندوق‌های با درآمد ثابت نیز این نکته را برای سهامداران بازنمایی می‌کند که در هفته منتهی به 15 آذر که بازار با افزایش ارتفاع نماگر‌ها همراه بود، این صندوق‌ها با خروج سنگین پول حقیقی همراه شده‌اند، در هفته منتهی به 29 آذر نیز که بازار با رشد همراه شد، این صندوق‌ها با خروج پول همراه شدند.

در هفته معاملاتی منتهی به 20 آذر این صندوق‌ها با خروج معنادار 811 میلیارد تومانی پول همراه شدند که می‌توان بخشی از این موضوع را به افزایش قیمت دلار نسبت داد که به دلیل این افزایش، بخشی از این پول‌ها روانه معاملات طلا و سکه شده‌است.

در هفته گذشته نیز این روند ادامه‌دار بود و 1090 میلیارد تومان دیگر از این صندوق‌ها خارج شد که می‌توان گفت پناهگاه اصلی این پول‌ها، بازار طلا بوده است. می‌توان گفت که این صندوق‌ها به‌عنوان یک پناهگاه امن در حوالی معاملات تالار شیشه‌ای در دسترس سهامداران قرار گرفته‌اند و هر زمان که بازار سهام اوضاع و احوال مناسبی نداشته‌باشد، پول‌های خارج شده از متن بازار سهام، روانه این صندوق‌ها می‌شود و از سوی دیگر در زمانی‌که بازار سهام و روند قیمت‌ها در آن از تمایلات صعودی برخوردار است، این صندوق‌ها با خروج پول همراه می‌شوند.

از میان اخبار

چرا 3 میلیون کارگر غیرایرانی بدون مجوز در ایران کار می‌کنند؟

آخرین بازمانده پراید چند؟