دوشنبه 1 بهمن 1403

کارشناس ارشد آمریکایی: کرونا همچنان به اوج گیری و تاخت و تاز ادامه می دهد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کارشناس ارشد آمریکایی: کرونا همچنان به اوج گیری و تاخت و تاز ادامه می دهد

تهران - ایرنا - کارشناس ارشد بیماری کووید - 19 آمریکا هشدار داد که ویروس کرونا تا هنگامی که همه کسانی را که بتواند، مبتلا نکرده باشد، به تاخت و تاز و اوج گیری ادامه خواهد داد.

به نوشته روزنامه یو اس ای تودی؛ مایکل اوسترهولم مدیر مرکز پژوهش و راهبرد بیماری های واگیردار دانشگاه مینه سوتا، هشدار داد که این ویروس لعنتی قصد دارد همچنان به مبتلا کردن مردم تا جایی که بتواند، ادامه دهد و سرعت این موج مطمئنا تا مبتلا کردن 60 تا 70 درصد مردم آمریکا، که موجب ایمنی دسته ای و گروهی خواهد شد و گسترش این ویروس را متوقف خواهد کرد، کاهش نخواهد یافت.

وی در نشستی با هیات تحریریه "یو اس ای تودی" افزود: موج نخست همه گیری در شهرهایی مانند نیویورک که یک پنجم ساکنان آن دچار شده اند، تنها بخش اندک و کوچکی از گستره همه گیری این بیماری و مرگ و میرهای ناشی از آن است و هنوز به طور کامل با آثار و پیامدهای آن درگیر نشده ایم. با وجود دردها، رنج ها، مرگ و میرها و زیان های شدید اقتصادی که تاکنون متحمل شده ایم، تنها پنج تا 20 درصد مردم آمریکا مبتلا شده اند و راه درازی تا ابتلای 60 تا 70 درصد شهروندان باقی مانده است.

به گفته اوسترهولم پزشک متخصص بیماری های عفونی و واگیر؛ حتی در صورت ناپدید شدن موارد تازه بیماری در تابستان آینده، این پدیده ممکن است نشانگر پیروی این ویروس از یک الگوی فصلی همانند آنفلونزا باشد. بیماری کووید - 19 در مراحل نخست حمله به جهان است که کاهش محدودیت ها و مقررات در خانه ماندن را بدون در معرض خطر قرار دادن بیشتر شهروندان آمریکا، دشوار می سازد.

وی افزود: به گفته وی در صورت عقب نشینی کووید -19 و بازگشت آن در پائیز، شمار موارد ابتلا ممکن است اوج بگیرد و سیل بیماران تازه به بیمارستان هایی سرازیر خواهد شد که باید با موارد آنفلونزا و ویروس های تنفسی مقابله کنند.

اوسترهولم گفت: افزون بر این کشورهای آسیایی مانند کره جنوبی و سنگاپور که در جریان هجوم موج نخست، نظارت های سخت، محدودیت های شدید و آزمایش های سریع را برای مهار همه گیری و پرهیز مرگ و میر اجرا کردند، ممکن است در برابر موج دوم همه گیری، آسیب پذیر باشند.

در دوره همه گیری آنفلونزا در سال 1918 که یک سوم مردم جهان را مبتلا کرد، شهرهای نیویورک و شیکاگو به شدت از موج نخست این بیماری آسیب دیدند و تلفات زیادی دادند، در حالی این بیماری همه گیر از شهرهای دیگر مانند بوستون، دیترویت، مینیاپولیس و فیلادلفیا، بدون همه گیری و وارد آوردن تلفات قابل توجه گذر کرد.

ایالات متحده با بیش از یک میلیون و 400 هزار مبتلا و 80 هزار تلفات، بالاترین آمار همه گیری ویروس کرونا و بیماری کووید - 19 و مرگ و میر ناشی از آن را در جهان داراست و اقتصاد آن نیز زیان های بی سابقه و جبران ناپذیری از این پدیده شوم متحمل شده است.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*