کارهای دقیق و ظریف آموزش و پرورش را نباید به مجلس واگذار کرد
تهران - ایرنا - رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: کارهای دقیق و ظریف آموزش و پرورش را نباید به مجلس شورای اسلامی واگذار کرد؛ چرا که نقش شورای عالی آموزش و پرورش در این میان موثر است. شورای نگهبان ملزم است مصوبات مجلس را با شورای عالی تطبیق دهد.
به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، غلامعلی حداد عادل روز دوشنبه در مراسم بزرگداشت یکصدمین سال تاسیس شورای عالی آموزش و پرورش اظهار داشت: درباره شورای عالی آموزش و پرورش باید گفت نفس این واقعیت که در کشور شورایی داریم که 100 سال استمرار داشته، امر مثبتی است. تنها شورایی که سابقه آن بیشتر از شورای عالی آموزش و پرورش باشد، مجلس شورای اسلامی است. شورای عالی آموزش و پرورش یک مجلس قانون گذاری تخصصی کوچک برای آموزش و پرورش است.
وی افزود: این شورا مسوول امر آموزش و پرورش در کشور است که دبیرخانه شورای عالی این صدمین سال را مغتنم دانسته است. کارهای دقیق و ظریف آموزش و پرورش را نباید به مجلس واگذار کرد؛ چرا که نقش شورای عالی آموزش و پرورش در این میان موثر است. شورای نگهبان ملزم است مصوبات مجلس را با شورای عالی تطبیق دهد. امید است با این امر بخشی از مشکلات آموزش و پرورش رفع شود.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان اینکه شورای عالی آموزش و پرورش در 100 سال گذشته، شورای عالی معارف نام داشت، عنوان کرد: شورای عالی از گذشته تا کنون کارهای بسیاری را در راستای حل مشکلات آموزش و پرورش انجام داده است.
حداد عادل یادآور شد: با توجه به اهمیت آموزش و پرورش، انتظار می رود هر طرح برای تصویب در شورا به یک سند پژوهشی و پشتوانه نیاز داشته باشد. بنابراین باید از شتاب زدگی پرهیز شود و با یک ریل گذاری کارها مبتنی بر پژوهش و تحقیق پیش رود.
وی اظهار داشت: نظارت بر اجرای مصوبات اهمیت بسیاری دارد. دستگاههای قانون گذار باید بر این امر توجه داشته باشند. پیشنهاد بنده این است که صورت جلسات 100 ساله شورا در فضای مجازی در دسترس اهل تحقیق قرار گیرد.
این عضو شورای عالی آموزش و پرورش ادامه داد: بی شک باید باید بر شیوه مناسب اجرای قوانین نظارت داشته باشیم.
حداد عادل تصریح کرد: مجلس براساس قانون می تواند در هر موضوعی قانونگذاری کند، با وجود این موضوع، اما برخی از امور را باید به اهلش سپرد.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی قانون اختیارات شورای عالی آموزش و پرورش را وضع کرد و هم تشخیص داد که برخی امور را باید به جمع متخصصتری سپرد. قانونگذاری امری دشوار است، بارها پیش آمده بود که چندماه برای قانونی وقت صرف کرده باشیم، اما با پیدایش برخی مسائل در مسیر، قانون ترمیم و اصلاح شده است.
حدادعادل ادامه داد: یکی از گلایهها از نمایندگان مجلس در آموزش و پرورش این بوده که هر چند سال یک بار مصوبهای را از سر میگذرانند تا گروهی به عنوان معلم وارد مدرسه شوند. هرچند آنها مصلحتهایی میبینند که ما از آن مطلع نیستیم. امیدوارم با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر ضرورت تطابق مصوبات مجلس با شورای عالی آموزش و پرورش تا حدودی این گلایهها برطرف شود.
مراسم بزرگداشت یکصدمین سال تاسیس شورای عالی آموزش و پرورش امروز با حضور وزیر آموزش و پرورش در مدرسه دارالفنون آغاز شد.