کاهش سن بیماران بدحال کرونایی در کاشان نگران کننده است
کاشان - ایرنا - رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: کاهش سن بیماران بدحال مبتلا به کرونا در این مطقه را نگران کننده است که اکنون کمترین سن 34 سال است در حالی که این موردها برای بیماران در سنین بالا رخ میدهد.
به گزارش ایرنا، سید علیرضا مروجی روز شنبه در دیدار با امامجمعه کاشان افزود: در زمان حاضر با موج پاییزه بیماری کووید - 19 مواجه شدیم، روند بیماری به شدت افزایشی شده و در 10 روز گذشته شمار بیماران سه برابر رشد کرده است.
وی ابتلا به کرونا را دارای 2 مرحله ویروسی و التهابی برشمرد و بیان کرد: بیماران به طور معمول با تاخیر مراجعه میکنند یا پس از عبور از مرحله ویروسی فکر میکنند، بهبود یافتند؛ در حالی که در مرحله التهابی قرار دارند که کنترل آن بسیار مشکل است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان اضافه کرد: کادر درمانی از اسفند سال گذشته مقابل بیماری کرونا ایستاد و دوران تثبیت این بیماری را هم اداره کرد، اکنون با موج پاییزه این بیماری روبهرو شده است.
وی تصریح کرد: فعالیت شبانهروزی کادر درمان افزون بر خستگی جسمی، خستگی فکری و روانی را به دنبال دارد که چارهای نیست و همه پای کار ایستادند اما انصاف اقتضا میکند که به هر شکل ممکن به دنبال کاهش تولید این بیماری باشیم.
مروجی اضافه کرد: کادر بهداشت و درمان نگران هستند زیرا تلاشهایی که برای کاهش بیماری و قطع زنجیره انتقال آن در منطقه انجام میدهند، مانند سایر کارهای تیمی نیازمند کمک و همراهی همه مسئولان است و اگر این اقدام به هنگام انجام نشود، چه بسا در آینده شاهد اتفاقهای ناخوشایندی باشیم.
وی با تاکید بر اینکه حضور در هر نوع مکان تجمع و دورهمی ابتلا به بیماری کووید - 19 را افزایش میدهد، اظهارداشت: برای کاهش ورودی بیماران در منطقه نیاز است، اقدامهای بهداشتی که از سوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان انجام میشود از سوی همه مدیران و مسئولان دستگاهها مورد حمایت قرار بگیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان، تشکیل شورا یا ستادی ویژه برای تصمیمگیریهای قاطعانه در مورد بیماری کووید - 19 در این منطقه را خواستار شد و بیان کرد: نگرانی مردم از بیماری کرونا موجب است که برخی بیماران خاص مانند دیابتی، قلبی، فشار خون و دیالیزی از مراجعه به هنگام به بیمارستانها خودداری کنند.
به گفته وی مراجعه نکردن به هنگام این دسته از بیماران موجب کنترل نشدن بیماری آنها و در نتیجه افزایش مرگ و میر در منطقه میشود.
مروجی افزود: مقرر شده است که 10 درصد از تختهای بیمارستانی خصوصی و دولتی منطقه کاشان به بیماران کرونایی اختصاص یابد و اگر نیاز به ارجاع به بیمارستان شهید بهشتی بود با هماهنگی ستاد هدایت انجام شود.
60 درصد دستورالعملهای بهداشتی در مکانهای عمومی اجرا میشود
رئیس شبکه بهداشت شهرستان کاشان نیز در این دیدار گفت: زمانی میتوانیم در برابر شیوع ویروس کرونا موفق شویم که این بیماران را زودهنگام شناسایی و نسبت به جداسازی آنها اقدام کنیم.
مسعود دهقانی افزود: رعایت بیش از 90 درصد از دستورالعملهای بهداشتی از دیگر مواردی است که جامعه را در برابر خطرهای ناشی از شیوع ویروس کرونا در امان نگه خواهد داشت.
به گفته وی رعایت دستورالعملهای بهداشتی در مکانهای عمومی کاشان هم اکنون کمتر از 60 درصد است که علت آن نبود عوامل بازدارنده برای این مهم به شمار میرود.
دهقانی مشارکت بسیج برای غربالگری کرونا و همکاری دستگاههای اجرایی و اصناف برای تامین خودرو به منظور مقابله با بیماری کووید - 19 در منطقه را بسیار ضروری دانست و گفت: به علت افزایش قیمت خودروها، آژانسها حاضر به همکاری به علت نگرانی از ابتلا به بیماری و همچنین کاهش قیمت قراردادها نیستند.
وی با اشاره به اینکه بیماری کووید - 19 ورشکستگی بهداشت را نیز به همراه داشته است، اضافه کرد: بیماران قلبی و عروقی یا مبتلا به فشار خون که نیازمند مراقبتهای ویژه هستند، به بیمارستانها مراجعه نمیکنند و خدمات به بانوان باردار نیز به علت بیم از مبتلا شدن به کرونا به نصف کاهش یافته است.
مراجع تقلید برای شکستن زنجیره انتقال کرونا ورود کنند
نماینده ولیفقیه در شهرستان و امامجمعه کاشان نیز در ادامه اظهار داشت: ارادهای در مرحله نخست شیوع کووید - 19 برای مقابله با این بیماری وجود داشت و همه رسانهها منجمله در مصاحبه با بیماران و کادر درمان وارد میدان مبارزه شدند و پخش این مصاحبهها در کاهش بیماری بسیار تاثیرگذار بود.
آیتالله عباسعلی سلیمانی با تاکید بر لزوم تلاش بیش از پیش رسانهها در این مرحله افزود: نباید تنها وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را مسئول سلامت مردم بدانیم، بلکه همه باید همنوا و با عزم جدی برای کاهش بیماری کووید - 19 بکوشیم.
وی تاکید کرد: بیماریهای واگیردار مانند ویروس منحوس کرونا مذهب، دین و مرز نمیشناسد و باید برای مردم تبیین شود تا از تجمع خودداری کنند؛ همان گونه که رهبری معظم انقلاب ضمن رعایت این نکته مهم، بارها بر آن تاکید فرمودند اما با تاسف چنین تبلیغاتی در کشور پررنگ نیست.
سلیمانی در ادامه از سخنرانان و همه کسانی که دارای نفوذ کلام معنوی و مذهبی در جامعه هستند، منجمله مراجع تقلید درخواست کرد در این بخش ورود کنند تا زنجیزه انتقال این ویروس منحوس هرچه زودتر شکسته شود.
ویروس کرونا 2019 (COVID-19) که نخستین بار در ووهان چین شناسایی شد، در نهایت به بیشتر کشورها از جمله ایران سرایت کرد و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشت تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
439 هزار و 882 نفر در کشور تا کنون به ویروس کرونا مبتلا شدند که از این میان 369 هزار و 842 نفر بهبود یافتند و 25 هزار و 222 نفر فوت کردند.
جمعیت نزدیک به 500 هزار نفری شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل، زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.
*س_برچسبها_س*