کاهش 320 هزار هکتاری کشت باز سبزی و صیفی هدفگذاری شد
اراک - ایرنا - مجری طرح توسعه گلخانههای وزارت جهاد کشاورزی گفت: کاهش320 هزار هکتاری سطح زیر کشت سبزی و صیفی در فضای باز کشور بر اساس سند اقتصاد مقاومتی هدفگذاری شده است.
«حبیب رادفر» روز چهارشنبه در هجدهمین کمیته هماهنگی اجرای نظام صدور پروانههای واحدهای گلخانهای استان مرکزی در اراک، افزود: 370 هزار هکتار از کشت سبزی و صیفی کشور اکنون در فضای باز انجام میشود که بر اساس سند اقتصاد مقاومتی این سطح زیر کشت باید به 48 هزار هکتار فضای گلخانهای کاهش یابد.
وی ادامه داد: کشت سبزی و صیفی در فضای گلخانهای علاوه بر کاهش 10 برابری مصرف آب، افزایش بهرهوری، درآمدزایی و ایجاد اشتغال برای کشور را نیز به همراه داشته و توسعه گلخانهها باید به یکی از مهمترین دغدغههای مسوولان تبدیل شود.
مجری طرح توسعه گلخانههای وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: توجه به کشت گلخانهای کلید مقابله با تحریمهای دشمنان علیه کشور است و توسعه این الگوی کشت افزایش تولید محصول باکیفیت، بهبود صادرات، ارزآوری، کاهش وابستگی کشور به اقتصاد نفتی و مقابله با تحریمهای دشمنان علیه کشور را به همراه دارد.
رادفر، از افزایش 118 درصدی سطح زیر کشت گلخانههای کشور در سال جاری نسبت به مدت سال 92 خبرداد و گفت: این سطح در طول مدت 90 سال فعالیت این صنعت در سال 92 به حدود هشت هزار و 800 هکتار رسیده بود که در سالجاری به 17 هزار و 440 هکتار رسیده است.
وی ادامه داد: تولید محصولات گلخانهای در سال 92 حدود یک میلیون و 400 هزار تن بود که این محصولات امسال به سه میلیون تن افزایش یافته و این مهم افزایش صادرات و ارزآوری برای کشور را به همراه داشته است.
مجری طرح توسعه گلخانههای وزارت جهاد کشاورزی 73 درصد محصولات گلخانهای کشور را گوجه فرهنگی و 12 درصد آن را محصول خیار عنوان کرد و گفت: میزان صادرات گوجه فرهنگی از کشور در سال 90 حدود 199 هزار تن بود که صادرات این محصول در پایان سال گذشته به 673 هزار تن افزایش یافته است.
وی ادامه داد: افزایش صادرات محصولات گلخانهای کشور نشان از بازار پسندی و حضور این محصولات در بازارهای بینالمللی دارد.
مجری طرح توسعه گلخانههای وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: میزان صادرات محصول خیار از کشور در سال 90 حدود 190 هزار تن بود که در پایان سال گذشته به 270 هزار تن رسیده است.
رادفر یادآورشد: بر اساس مزیتهای تولیدی کشور در سال 83 مقرر شد پایانه صادراتی در چهار استان شامل مرکزی، مازندران، خوزستان و تهران ایجاد شود که این امکان در استان مرکزی محقق شده و در بقیه استانها در حال انجام است.
وی ادامه داد: استان مرکزی در زمینه وظایف حوزه کشاورزی خود در برنامه ششم توسعه خوب عمل کرده و اکنون 50 درصد تکالیف استان در این برنامه عملیاتی شده است.
استان مرکزی بهعنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است. این استان با وجود صنعتی بودن در زمره 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند. 670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و 2 دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود. استان مرکزی با تولید حدود 54 هزار تن گوشت سفید، 53 هزار تن تولید گوشت قرمز، 320 هزار تن شیر، حدود 41 هزار تن تولید تخممرغ از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.
*س_برچسبها_س*