کاهش 50 میلیون لیتری بنزین در کشور با شیوع بیماری کرونا
طبق آمار اعلام شده میانگین مصرف روزانه بنزین در 15 روز اول فروردین ماه سال 99 به 44 میلیون لیتر رسیده است. این در حالی است که سال گذشته در همین بازه زمانی میانگین مصرف روزانه بنزین به حدود 94 میلیون لیتر رسیده بود. مقایسه این میزان مصرف با امسال، خبر از کاهش حدود 50 میلیون لیتری بنزین در کشور را میدهد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، بنزین در ایران دیگر دومین بنزین ارزان دنیا نیست. آنگونه که آمارها نشان میدهد در حال حاضر هر لیتر بنزین در دنیا به قیمت 20 سنت فروش میرود که با احتساب دلار 15 هزار تومانی میتوان قیمت آن را حدود 3 هزار تومان دانست. به عبارت دیگر ایرانیها هم این روزها همانند مشتریان سایر کشورها برای خرید بنزین پول پرداخت میکند.
البته آمار و ارقام از کاهش بیسابقه مصرف بنزین در کشور خبر میدهد که بخش وسیعی از این کاهش مصرف به شیوع کرونا در کشور مرتبط میشود. بر اساس گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی میانگین مصرف روزانه بنزین در اسفندماه حدود 68 میلیون لیتر بوده است. این کاهش مصرف همزمان با شیوع ویروس کرونا و کم شدن ترددهای شهری و برون شهری رخ داده است.
50 میلیون لیتر کمتر از پارسال
اوج کاهش مصرف سوخت اما به ایام عید بازمیگردد. هر سال بهار با آمدن نوروز و تعطیلات آن، سیلی از مسافرتها و دیدارهای دوستانه و خانوادگی در کشور جاری بود. این حجم از تردد، مصرف سوخت بالایی را میطلبید اما امسال کشور یک مهمان ناخوانده داشت. مهمانی که همه را خانهنشین کرد و مصرف سوخت را به شدت کاهش داد. طبق آمار اعلام شده میانگین مصرف روزانه بنزین در 15 روز اول فروردین ماه سال 99 به 44 میلیون لیتر رسیده است. این در حالی است که سال گذشته در همین بازه زمانی میانگین مصرف روزانه بنزین به حدود 94 میلیون لیتر رسیده بود. مقایسه این میزان مصرف با امسال، خبر از کاهش حدود 50 میلیون لیتری بنزین در کشور را میدهد.
اگرچه با پایان تعطیلات و شروع به کار بسیاری از مشاغل، احتمال بالا رفتن میانگین مصرف سوخت در کشور وجود دارد اما آنچه مسلم است تا پایان نیافتن همگیری کرونا، مصرف بنزین به میزان پیش از آمدن ویروس باز نمیگردد.
در همین خصوص خبرنگار خاورستان به گفتگو با دو کارشناس حوزه نفت پرداخته و جویای اوضاع و احوال مصرف سوخت در کشور شده است.
چاره ای جز صادرات نداریم
نرسی قربان، کارشناس حوزه نفت نیز در خصوص کاهش مصرف بنزین در کشور گفت: قیمت نفت در بازارهای جهانی به حدود 20 دلار رسیده است این در حالی است که در 5 سال گذشته همواره این عدد حول 70 دلار می چرخید.
وی افزود: این عوامل بستگی به آن دارد که کرونا ریشه کن می شود یا خیر و تا چه زمانی ادامه خواهد داشت. اگر معضل شیوع ویروس کرونا رفع شود و رونق به اقتصاد بازگردد قیمت نفت افزایش می یابد در غیر این صورت وضعیت آینده نفت مشخص نیست
این کارشناس حوزه نفت و انرژی با بیان این که می توان 50 میلیون لیتر مازاد بنزین تولیدی در روز را صادر کنیم، تصریح کرد: البته مشکل اصلی صنعت نفت و فرآوردهای نفتی کشورمان تحریم های آمریکا بود که جلوی صادرات را می گرفت.
وی افزود: از طرف دیگر چون در تبادلات بین بانکی نیز دچار مشکل بودیم نمی توانستیم پول حاصل از صادرات را به کشورمان منتقل کنیم بنابراین نمی توان گفت مشکل اصلی کشورمان عدم صادرات نفت و فرآورده های نفتی همچون است.
نرسی قربان در پایان تصریح کرد: وقتی تولید بنزین صورت گیرد طبیعتا باید صادر شود هر چند قیمت این فرآورده نیز به تبع کاهش قیمت نفت و نبود تقاضا داخلی کاهش یافته ولی باید در هر صورتی که شده بتوانیم به صادرات آن ادامه بدهیم.
پول صادرات به خزانه دولت می رود
عباس کاظمی، مدیرعامل سابق پالایش و پخش وزارت نفت نیز در این باره به خبرنگار خاورستان گفت: تا قبل از کرونا هم مازاد تولید بنزین صادر می شد و در حال حاضر نیز همین وضعیت حکمفرماست.
وی افزود: طبیعتا پول ناشی از صادرات بنزین نیز به خزانه دولت واریز می شود، معمولا نگه داشت فرآوردهای نفتی در کشور ظرفیت خاصی را می طلبد خصوصا با احداث پالایشگاه ستاره خلیج فارس مازاد تمام فرآورده های نفتی در کشور وجود دارد و در حال صادرات به کشورهای دیگر می باشند.
مدیرعامل سابق پالایش و پخش وزارت نفت اذعان داشت: قطعا در وضعیت فعلی قیمت بنزین با توجه به کاهش قیمت نفت و نبود تقاضا داخلی کاهش یافته ولی دیگر چاره ای نداریم و باید مازاد تولید را به هر قیمتی شده صادر کنیم.
انتهای پیام /