دوشنبه 5 آذر 1403

کرونای "تابستانه" به نفع‌مان است؟

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع
کرونای "تابستانه" به نفع‌مان است؟

"در تابستان کرونا بگیرید به نفع‌تان است". این جمله ساده و خطرناک حالا مدتی است در جامعه رواج پیدا کرده و نقل محافل مردم شده، جمله ای که می‌تواند زمینه شیوع هرچه بیشتر کرونا باشد و افراد بیشتری را به کام مرگ بکشاند.

ماجرا از این قرار است که شایعه شده با ابتلا به کرونا، افراد به مدت چند ماه و یا بیشتر در زمینه ابتلای مجدد به این بیماری مصونیت پیدا می‌کنند و اگر در تابستان این بیماری را بگیرند، در پاییز از ابتلای مجدد به آن در امانند.

از طرف دیگر براساس این شایعه در صورت ابتلای افراد به کرونا در تابستان، علائم بیماری با شدت کمتری در آنها بروز پیدا می کند و به عبارتی به‌صورت سرپایی می‌توانند کرونا را پشت سر بگذارند و حالا این دو توصیه کاملا غیرعلمی و خطرناک موجب شده خیلی ها نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی سرد شده و حتی به استقبال کرونا رفته و تلاش می کنند هرچه سریعتر این بیماری را بگیرند!

دکتر علیرضا جانبخش متخصص بیماری‌های عفونی در گفت و گو با ایسنا با رد این موضوعات، گفت: متاسفانه شایعات بسیاری در خصوص کرونا مطرح می شود که یکی از خطرناکترین آنها این شایعه است که اگر مردم الان کرونا بگیرند به نفعشان است و در پاییز در برابر ابتلای مجدد آن مصونیت دارند.

وی افزود: این جمله شاید به ظاهر درست باشد و هر بیماری عفونی با تولید آنتی بادی در بدن بتواند برای مدتی مصونیت در برابر ابتلای مجدد ایجاد کند، اما در بحث کرونا همه چیز ناشناخته است و ما اصلا نمی دانیم آنتی بادی تولید شده در این بیماری توان ایجاد مصونیت در برابر ابتلای مجدد آن را دارد، یا نه.

جانبخش تصریح کرد: از طرفی هنوز نمی دانیم واقعا مدت ماندگاری این آنتی بادی چقدر است و اخیرا با انجام آزمایشاتی مشخص شده که در بسیاری افراد پادزهر آنتی بادی‌های تولید شده در برابر کرونا، به سرعت از بین می‌رود و همین امر می تواند فرد را در معرض خطر ابتلای مجدد به این بیماری قرار دهد.

جانبخش تصریح کرد: از طرفی وضعیت ایمنی افراد در این زمینه نقش موثری دارد و اصلا مشخص نیست فردی که قبلا کرونا گرفته - بسته به وضعیت سیستم ایمنی‌اش - دوباره درگیر می‌شود، یا نه.

این متخصص بیماری های عفونی خاطرنشان کرد: موضوع دیگر بحث رفتارهای متغیر ویروس کرونا است، بطوری که در افراد مختلف رفتارهای متفاوتی دارد و در برخی بدون علامت، در عده ای کم علامت و در برخی عوارض طولانی مدت ایجاد می کند و رفتار ثابتی ندارد که بخواهیم درباره آن نظر بدهیم.

جانبخش تصریح کرد: از طرف دیگر شایعه شده است که افراد اگر در تابستان کرونا بگیرند علائم آن از شدت کمتری برخوردار است، درحالیکه این حرف از پایه اشتباه و خطرناک است، چرا که گرما هیچ تاثیری روی ضعیف شدن ویروس نداشته و افزایش آمار فوتی ها و بستری ها نشان می‌دهد این ویروس همچنان با قدرت به پیش می‌رود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: متاسفانه در تابستان علائم و آثار این بیماری شدت هم پیدا کرده و در روزهای اخیر شاهد بروز علائم گوارشی و بعضا مغزی در برخی بیماران هستیم.

جانبخش تصریح کرد: برخی بیماران کرونایی در روزهای اخیر دچار خونریزی‌های مغزی شده و یا عوارض قلبی پیدا کرده اند.

لینک کوتاه: asriran.com/0035In