پنج‌شنبه 8 آذر 1403

کرونا به جودو بیش از هر ورزشی لطمه زده است

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
کرونا به جودو بیش از هر ورزشی لطمه زده است

رئیس هیئت جودوی استان فارس گفت: هنوز مجوزی برای تمرینات این رشته ورزشی صادر نشده و آن مجوزی هم که مدتی برای اردوهای استانی صادر شده بود، با شرایطی که اخیرا پیش آمد، لغو شد.

وحید زارع نژاد در گفت و گو با ایسنا افزود: در شرایطی که امکان فعالیت فیزیکی حضوری نیست، کلاس‌های مجازی آنلاین مداومت دارد و فدراسیون هم برنامه‌ای را برای برگزاری دوره‌های داوری و مربیگری پیش‌بینی و اجرا کرده است.

مسئول کمیته آموزش فدراسیون جودو با بیان اینکه هفته گذشته یک دوره دانش افزایی در قالب چهار جلسه برگزار شد، افزود: در فارس هم برنامه‌ای برای برگزاری آزمون کمربند تدوین کرده‌ایم و احتمالا آذرماه آن را به شکل مجازی برگزار خواهیم کرد.

زارع‌نژاد با اشاره به پیش‌بینی برگزاری کارگاه تمرینات مقاومتی به شکل مجازی در روز 6 آبان، گفت: به مناسبت هفته تربیت بدنی برنامه پویش تمرین در خانه را در دستور کار قرار دادیم، به این شکل که جودوکاران فیلمی یک دقیقه ای از خودشان گرفته و ارسال کردند و جوایزی برای بهترین‌ها در نظر گرفته شده است.

او از پیش‌بینی مسابقه استانی "نمایش هنرهای فردی" خبر داد و با اشاره به اینکه از دیگر استان‌ها نیز برای شرکت در این برنامه دعوت شده است، گفت: در این مسابقه هم فیلم انجام هنرهای فردی توسط ورزشکاران تهیه و ارسال خواهد شد و برترین‌ها مشخص و از آنان قدردانی می‌شود.

مسئول کمیته آموزش فدراسیون جودو همچنین از اجرای دوره‌های تئوری مربی گری درجه سه در سطح کشور خبر داد و تاکید کرد که این دوره آموزشی هم با استفاده از بستر فضای مجازی برگزار می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که برنامه‌های مجازی تا چه اندازه مفید و راضی کننده است، گفت: فضای مجازی برای برنامه‌های تئوری بسیار خوب و قابل مدیریت است و با استقبال خوبی هم روبرو شد؛ اما نبود امکان فعالیت‌های فیزیکی به شکل حضوری، برای کسانیکه در سطح حرفه‌ای ورزش را دنبال می‌کنند، آسیب‌زا خواهد بود.

زارع‌پور با بیان اینکه ورزشکاران حرفه‌ای با انجام تمرینات فردی تلاش می‌کنند آمادگی خود را حفظ کنند اما برای انجام تمرینات تخصصی نیازمند حضور مربی و کار جمعی هستند، گفت: این موضوع به حتم مشکلاتی را برای جودوکاران حرفه‌ای فراهم کرده است.

او در خصوص آخرین اخبار تعلیق رشته ورزشی جودو نیز گفت: 26 شهریور جلسه‌ای با حضور نمایندگان فدراسیون تشکیل و قرار بر این شد که ظرف مدت یک ماه، فدراسیون جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون جهانی به توافق برسند اما اگر این اتفاق نیفتاد و باید منتظر بمانیم تا دادگاه حکمیت ورزش در این باره رای بدهد.

رئیس هیئت جودوی استان فارس گفت: متاسفانه کرونا و تعلیق ضربات زیادی به پیکر جودو وارد کرده و اگر این شرایط ادامه داشته باشد، مشکلات بیشتر هم خواهد شد؛ به زودی مسابقات گزینشی المپیک در مجارستان برگزار می شود که 80 کشور نیز برای حضور در آن اعلام آمادگی کرده‌اند اما ایران با این وضعیت نمی تواند در این رقابت‌ها حضور داشته باشد؛ همه چیز به رای دادگاه بستگی دارد؛ اگر تعلیق برداشته شود، امید برای کسب سهمیه المپیک وجود دارد.

او درباره زیرساخت‌های جودو در استان فارس نیز گفت: با وجود افزایش جمعیت جودوکار طی سال‌های اخیر در فارس، تنها در شیراز یک سالن داریم که نزدیک به سه دهه از عمر آن می‌گذرد و ظرفیتش نسبت به جمعیت علاقه‌مند بسیار کم است. برای برگزاری مسابقات و اردوهای تمرینی استان، نیاز است که اداره کل ورزش و جوانان در صورت امکان یک سالن بزرگتر در اختیارمان قرار دهد.

زارع‌نژاد ادامه داد: در بعضی شهرستان‌های فارس ظرفیت ورزشکار زیاد است اما سالن تخصصی نداریم؛ در این بین استهبان، فسا، داراب و مردوشت فعال ترین شهرستان‌های فارس است و البته به تازگی در چند بخش شهرستان اقلید هم جودو را راه انداخته‌ایم اما آنها هم مشکل کمبود سالن را دارند.

او نبود سالن را مشکل اساسی و جدی جودو برشمرد و کمبود تاتامی را هم امری مضاف بر آن دانست و گفت: متاسفانه طی این سال‌ها کمکی به رشته ورزشی جودو در فارس نشده است؛ اما علیرغم همه مشکلات، جودو به عنوان یک رشته المپیکی جذابیتهای فراوانی دارد و علاقه‌مندان به این رشته رو به افزایش است.

زارع نژاد که خود عنوان نایب قهرمانی آسیا را در کارنامه دارد، از کیفیت نیروی انسانی فارس در این رشته ابراز رضایت و اضافه کرد: فارس به لحاظ ورزشکار، مربی و داور، جایگاه خاصی در کشور دارد و اگر توجه بیشتری را شاهد باشیم، حرف‌های زیادی برای گفتن خواهیم داشت.

رئیس هیئت جودوی فارس گفت: در آخرین اردوهای تیم ملی، سه نفر در تیم بزرگسالان، سه نفر در رده نوجوانان، یک نفر در رده جوانان و چند نفر نیز در رده نونهالان داشتیم که این آمار نسبت به سایر استان ها راضی کننده است اما باز هم جا دارد که با افزایش بودجه و امکانات، این آمار که نشان دهنده کیفیت کار ما است را افزایش دهیم.