کرونا سد راه قیچی افتتاح کاغذ سنگی فاروج شد
بجنورد - ایرنا - معاون طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: شیوع کووید -19، سبب تاخیر در اجرای طرح تولید کاغذ سنگی شهرستان فاروج شد، البته قرار است این طرح امسال به بهرهبرداری برسد.
مهیار مشایخی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پروژه تولید کاغذ سنگی در فاروج به علت کرونا، با تاخیر در اجرا روبه رو شده است اما سرمایه گذار، فاز نخست را امسال به بهره برداری می رساند.
مشایخی گفت: محصولات این واحد تولیدی، گرانول ترکیبی بر پایه کربنات کلسم و انواع محصولات کاغذی از کربنات کلسیم است و ظرفیت آن 88 هزار تن محصول در سال بوده و امسال، تولید کاغذ سنگی، افتتاح می شود.
وی اظهار داشت: با آغاز بهره برداری از این واحد در سال جاری، 45 هزار تن کاغذ و گرانول تولید می شود.
مشایخی افزود: کارخانه کاغذسازی فاروج یکی از پروژه های مهم در زمینه جهش تولید است که به علت کرونا، واردات برخی قطعات به تعویق افتاده است.
معاون طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی در باره تولید کاغذ سنگی در شهرستان جاجرم هم گفت: متقاضی اجرای این طرح، به علت فراهم نشدن ارز دولتی، از سرمایه گذاری انصراف داد.
ماندگاری و استحکام بالا، ضد رطوبت بودن و قابل بازیافت بودن از مهم ترین ویژگی های کاغذ سنگی است.
در سال 95 با بومی سازی این صنعت در یزد، ایران به جمع چهار کشور صاحب این صنعت نظیر کانادا، چین و تایوان پیوست.
کاغذ سنگ که با اسامی دیگری مثل کاغذ سنگی، کاغذ آهک یا کاغذ معدنی نیز نامیده می شود نسل جدیدی از کاغذ است که در سال های اخیر اختراع شده است، ماده اولیه این کاغذ پودر کربنات کلسیم بوده که جایگزین استفاده از چوب درختان برای تولید کاغذ است، از خواص آن ضد آب بودن، مقاومت در برابر پارگی، جلوه ی جادویی رنگ ها بر روی آن و در نهایت برگشت پذیری آن به خاک طی دوره بازیافت کوتاه مدت عنوان می شود.
بسیاری تولید کاغذ سنگ را پدیدهای شگفتانگیز در صنعت چاپ و تولید آن را نیز سرآغاز عصری جدید در تولید کاغذهای سازگار با محیط زیست میدانند، زیراکه ماده اولیه آن تنها سنگ است، از اینرو به نظر میرسد دیگر نباید نگران قطع درختان و آثار مخرب آن روی محیطزیست باشیم.
همچنین در فرآیند تولید کاغذ سنگ نهتنها از آب استفاده نمیشود، بلکه به خاطر سفیدبودن مواد اولیه، نیازی به استفاده از سفیدکنندهها هم در تولید آن نیست که نتیجه این کار، این خواهد بود که دیگر آلایندهها به محیط زیست ما اضافه نخواهند شد.
شهرستان 52 هزار نفری فاروج در 90 کیلومتری بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی قرار دارد.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*