کرونا «شکسپیر و شرکا» را زمینگیر کرد
تهران - ایرنا - کتابفروشی معروف «شکسپیر و شرکا» پاریس که با شیوع کرونا کاهش بیسابقه در فروش را تجربه میکند، برای بقای خود دست به دامان مشتریان اینترنتی شد.
به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از روزنامه انگلیسی گاردین، کتابفروشی شکسپیر و شرکا در پی کاهش 80 درصدی فروش خود از ماه مارس (اسفند 98- فروردین 99) تاکنون، از مشتریانش درخواست کمک کرد.
این فروشگاه مشهور کتاب در پاریس روز چهارشنبه (7 آبان) در یک نامه الکترونیک خطاب به اهالی کتاب و کتابخوانی اذعان کرد با شیوع کرونا از مشتری خالی شده و شرایط سختی دارد.
با رشد تصاعدی موارد ابتلا به کرونا در فرانسه، این کشور قرار است مجددا به مدت چهار هفته تحت مقررات جدید قرنطینه قرار گیرد. همین حالا نیز مقررات منع رفت و آمد شبانه در بیشتر شهرهای فرانسه از جمله پاریس در حال اجراست.
در ایمیل کتابفروشی شکسپیر و شرکا آمده است: همچون بسیاری از کسبوکارهای مستقل، ما هم به مشکل خوردهایم و در تلاشیم در شرایطی که میزان مخارج از درآمدمان پیشی گرفته یک راهحل پیدا کنیم. بنابراین از ثبت سفارشهای اینترنتی آن دسته از شما که توانایی و علاقه به این کار را دارید، استقبال میکنیم.
کتابفروشی شکسپیر و شرکا نخستین بار در سال 1919 به دست سیلویا بیچ (Sylvia Beach) افتتاح و به پاتوقی برای نویسندگان نامی چون اف. اسکات فیتزجرالد، ارنست همینگوی، تی. اس. الیوت و جیمز جویس تبدیل شد. اما این فروشگاه کتاب در سال 1941 همزمان با اشغال پاریس به دست نیروهای آلمانی برای همیشه بسته شد. جورج ویتمن کتابفروشی دوم را در سال 1951 به عنوان نمونه کوچکی از یک مدینه فاضله سوسیالیستی باز کرد. این کتابفروشی نیز پاتوق نویسندگان و شعرای معروفی چون جیمز بالدوین، لورنس دورل، آلن گینزبرگ و آنائیز نین شد.
سیلویا ویتمن دختر موسس این کتابفروشی در گفتوگو با گاردین گفت: کتابفروشی را تعطیل نمیکنیم ولی تمام پساندازمان را خرج کردهایم. از زمان به راه افتادن موج اول کرونا تاکنون فروشمان 80 درصد کاهش یافته و تا قران آخر پساندازی که جمع کرده بودیم، خرج شده است. از کمکهای مالی و طرحهای حمایتی دولت نیز استفاده کردیم اما این طرحها همه هزینهها را پوشش نمیدهند، یک عالمه از اجارههامان عقب افتاده است.
کتابفروشی شکسپیر و شرکا در اولین دور از قرنطینههای فرانسه به مدت دو ماه تعطیل شد و در این مدت به توصیه سندیکای کتابفروشیهای فرانسه (SLF) از فروش برخط کتاب نیز خودداری کرد. حال ویتمن و کارکنانش خود را برای دور دوم از تعطیلیها آماده میکنند اما این بار سایت این کتابفروشی فعال خواهد بود و فروش اینترنتی انجام میشود.
ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر (24 آذر) در شهر ووهان در استان هوبی چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 30 دسامبر سال 2019 (9 دی ماه 98) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
این بیماری که به تدریج به کشورهای مختلف سرایت و سازمان جهانی بهداشت از آن با واژه همهگیری یاد کرد، تا لحظه تنظیم خبر 45میلیون و 500 هزار نفر را در جهان مبتلا کرده است که از این میان بیش از یک میلیون نفر و صد هزار نفر جان باختهاند.
شیوع این ویروس موجب تعطیلی بسیاری فعالیت و رویدادهای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از جمله جشنوارهها، نمایشگاه ها و بسته شدن سینماها، سالن های تئاتر و کنسرت و کتابفروشیها شد و تأثیرات منفی زیادی بر بازارهای جهانی و اقتصاد کشورها در بخش های گوناگون از جمله فرهنگ گذاشت.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*