«کرونا و ارتباطات سیاسی» در بازار کتاب
![«کرونا و ارتباطات سیاسی» در بازار کتاب](https://cdn.isna.ir/d/2021/11/01/3/62074265.jpg)
کتاب «کرونا و ارتباطات سیاسی» با ترجمه مسعود میرزایی و بهجت عباسی منتشر شد.
به گزارش ایسنا، این کتاب در 400 صفحه و با قیمت 95 هزار تومان توسط انتشارات ایران منتشر شده است.
در معرفی کتاب «کرونا و ارتباطات سیاسی» عنوان شده است: این کتاب جزء جدیدترین آثاری است که بحران کرونا را با نگاهی متفاوت از نگاه صرف پزشکی و بهداشتی در کشورهای مختلف بررسی کرده و از این نظر یک منبع تطبیقی منحصر به فرد به شمار میرود که حاوی تجربیات ارزندهای به ویژه برای مواجهه با شرایط مشابه در آینده است.
«کرونا و ارتباطات سیاسی» توسط جمعی از استادان و پژوهشگران حوزه ارتباطات، روزنامهنگاری، جامعهشناسی و مدیریت بحران از کشورهای مختلف به رشته تحریر درآمده و یکی از نخستین کارهای پژوهشی است که پس از شیوع کرونا در جهان منتشر شده است.
این کتاب مجموعهای از پژوهشهای 44 استاد دانشگاه و محقق برجسته از دانشگاههای معتبر جهان است که بحران کرونا را از بعد راهبردهای ارتباطی، مدیریت بحران، روانشناسی سیاسی و مدیریت ریسک بررسی کردهاند. نویسندگان مجموعه مقالات این کتاب با استفاده از نظریههای ارتباطات سیاسی وضعیت مدیریت بحران کرونا و واکنش مقامات سیاسی و سایر بازیگران دولتی و غیردولتی در 27 کشور از پنج قاره جهان (از جمله جمهوری اسلامی ایران) و دو نهاد مهم فراملی شامل سازمان جهانی بهداشت و اتحادیه اروپا را بررسی کردهاند.
تحقیقات این پژوهشگران نشان میدهد که جهان برای مقابله با چنین بحرانی به خوبی مهیا نشده بود؛ برخی رهبران بحران کرونا را خوب مدیریت کردند، برخی خوششانس بودند و برخی دیگر نیز اجازه دادند مسائل سیاسی در این قضیه هم غلبه پیدا کند. به این ترتیب تحلیل نتایج بررسیهای انجامشده در کشورهای مختلف در زمینه مقابله با کرونا درسهای زیادی برای ارتباطات سیاسی هم به عنوان یک رشته مطالعاتی و هم به عنوان یک کار عملیاتی دارد.
«کرونا و ارتباطات سیاسی» زیر نظر دارن لیلکر، استاد ارتباطات سیاسی در دانشگاه بورنموث بریتانیا، ایونا کومن، استاد روزنامهنگاری و روابط عمومی در دانشگاه تگزاس آمریکا، میلوش گریگور، استاد ارتباطات سیاسی و تبلیغات در دانشگاه ماساریک جمهوری چک و ادواردو نوولی، استاد ارتباطات سیاسی و جامعهشناسی رسانه در دانشگاه رم ایتالیا، گردآوری و ویراستاری شده است.
دارن لیلکر و همکارانش در بخشی از مقدمه کتاب نوشتهاند: ویروس کووید -19 یک بحران جهانی را دامن زد. انتشار سریع این ویروس و نحوه فلج کردن نظام بهداشت و درمان بسیاری از کشورهای پیشرفته صنعتی با تحمیل بار اضافی بر آنها در واقع خطر مهمی را که برای جان انسانها داشت به نمایش گذاشت.
در بخشهای مختلف کتاب علاوه بر نقش رسانههای سنتی و مطبوعات در ارتباطات بحران، نقشآفرینی فناوریهای جدید و رسانههای اجتماعی نیز از جنبههای مختلف از جمله کمک به مدیریت بحران کرونا و همچنین فراهم کردن زمینه انتشار اخبار جعلی و اطلاعات غلط و فریبکارانه بررسی شده است.
انتهای پیام