کشاورزی بخشی مهمی از اقتصاد کشور است / بحران عظیم آبی داریم
اهواز رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به اینکه حوزه کشاورزی بخش مهمی از اقتصاد جامعه تشکیل میدهد، گفت: خوزستان را به عنوان قطب انرژی میشناسند ولی قطب کشاورزی آن مهمتر است.
اهواز رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به اینکه حوزه کشاورزی بخش مهمی از اقتصاد جامعه تشکیل میدهد، گفت: خوزستان را به عنوان قطب انرژی میشناسند ولی قطب کشاورزی آن مهمتر است.
به گزارش خبرنگار مهر، خدا رحم امیری زاده ظهر امروز سهشنبه در نشست خبری هفته جهاد کشاورزی اظهار کرد: قطعا در انتخابات پیش رو ملت ایران با حضور پای صندوقهای رأی ثابت میکنند که از انتخاب خود پشیمان نمیشوند بلکه محکم و استوارتر و با حضور در صحنه انتخابات سرنوشت خود را نه برای یک سال بلکه چند سال تعیین میکنند؛ مقام معظم رهبری نیز بارها با فرمایشات مختلفی از حساس بودن حضور حداکثری در این انتخابات تأکید داشتند.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته در تمام دنیا شرایط کرونا به زیرساختهای اقتصاد آسیب جدی وارده کرده است، افزود: تحریمها بسیار مهم و تأثیرگذار بودند و اگر بر هر کشور دیگری تحمیل میشد، شاید برای آنها قابلتحمل نبود و نظام سازمانی و سیستم اداری نیز از پای در میآمد و یا تسلیم خواسته دشمنان خود شود ولی ما چون ایدئولوژی قوی داریم، زیر بار زور، ظلم و ستم نمیرویم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به اینکه ایران زیر بار ظلم نمیرود و با دشمنان نیز همکاری نمیکند، تصریح کرد: سالهای پس از انقلاب برای کشور سخت بود به خصوص سال گذشته که مسائل و مشکلات اقتصادی آن در بعضی از بخشها چنان سخت و سنگین بودند که برخیها از نابودی نظام سخن میگفتند ولی دست خدا با جماعت بود و اگر همه دنیا هم تلاش میکردند باز هم توانایی شکست ایران را نداشتند.
امیری زاده با اشاره به اینکه حوزه کشاورزی بخش مهمی از اقتصاد جامعه و به خصوص تأمین امنیت غذایی و معیشت مردم را تشکیل میدهد، ادامه داد: سفرههای مردم اقلام مختلفی دارند و از اینکه خداوند ما را در رزق و روزی مردم شریک و مسئول کرده باید خیلی خوشحال باشیم؛ بخش غذایی یکی از بخش است که کشورها را به استعمار درآمده و مستعمره میکند و اگر کشوری استقلال حوزه کشاورزی داشته باشد، نه زیر بار ظلم میرود و در عین حال میتواند از مظلومان نیز دفاع کند.
وی با اشاره به اینکه خوزستان را به عنوان قطب انرژی میشناسند ولی قطب کشاورزی آن مهمتر از قطب انرژی است، گفت: خوزستان با توجه به موقعیت جغرافیایی، شرایط اقلیمی و منابع خوب آب و خاک و با تولید 17.5 میلیون تن و تنوع 138 محصول مقام نخست تولیدات کشاورزی کشور را با 14 درصد تولیدات کل کشاورزی ایران به خود اختصاص داده است.
ظرفیتهای کشاورزی در خوزستان
امیری زاده افزود: خوزستان سرزمین آب و آفتاب است که ظرفیتهای کشاورزی آن با پنج رودخانه دائمی و بزرگ از جمله رودخانه کارون، هفت سد مخزنی بزرگ با بیش از 22 میلیارد مترمکعب ذخیره و آورد بیش از 30 میلیارد مترمکعب، پنج تالاب بزرگ، یک میلیون و 200 هزار هکتار اراضی آبی در خوزستان و همچنین 2.2 میلیون مترمکعب اراضی مستعد کشاورزی بیشمار است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان یادآور شد: 450 هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان زیر کشت گندم، 18 هزار و 500 چغندرقند، 17 هزار هکتار سبزی و صیفی و 180 هزار هکتار زیر کشت شلتوک میرود؛ خوزستان جزو معدود استانهایی است که سه فصل کشت دارد و در طول سال نه کشاورزان و کارمندان سازمان جهاد کشاورزی فرصت استراحت ندارند.
امیری زاده به وجود بیش از 210 هزار بهرهبردار کشاورز در خوزستان اشاره کرد و افزود: بیش از یک میلیون و 100 هزار تن از حدود یک میلیون و 800 هزار تن گندم خریداری شده در کشور از خوزستان است؛ همچنین یک میلیون و 400 هزار تن تولیدات گندم در این استان وجود دارد که با خرید گندم بذری یک میلیون و 150 هزار تن گندم خریداری شد؛ تاکنون حدود 57 هزار تن گندم بذری برای استان تأمین شد که بالاترین مصرف ما در نهایت 51 هزار تن است ولی برای اینکه خیال کشاورزان راحت باشد و استان هم دچار چالش نشود، این میزان مازاد نیاز تهیه شده است.
وی با اشاره به اینکه رسوب گندم بذری برای سال آینده پیشبینی میشود، بیان کرد: وقتی شنیدیم که عده زیادی از کشاورزان گندم خود را برای استفاده به عنوان گندم بذری به دولت نفروختند، به همه آنها اعلام کردیم که آمادگی پیشفروش گندم بذری را داریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به اجرای پروژههای خاص در خصوص گندم از جمله گندم بنیان عنوان کرد: ابتدا 18 هزار هکتار کشت گندم بنیان داشتیم که در فصل کشاورزی گذشته به 64 هزار هکتار افزایش پیدا کرد؛ با انقلاب مکانیزاسیون (به عنوان زیرساخت و لوازم الزامی توسعه تولیدات کشاورزی) در خوزستان برنامهریزی میکنیم تا تمام سطوح زیر کشت گندم خوزستان را با طرح گندم بنیان پوشش دهیم.
امیری زاده به مقام اول خوزستان در ذرت دانهای، تولید کلزای بذری و همچنین خرید کلزا اشاره کرد و گفت: امسال با بیش از 33 درصد تولید کل کلزای کشور برای اولین بار مقام اول تولید این محصول را در کشور به خود اختصاص دادیم؛ همچنین مقام اول کشت چغندرقند پاییزه کشور با پیشبینی 1.2 میلیون تن تولید را داریم که تا این لحظه 800 هزار تن آن برداشت شده است.
وی با اشاره به اینکه خوزستان مقام اول را در تولید شکر کشور دارد، گفت: خوزستان با تولید 45 درصد شکر کشور مصرف 31 میلیون نفر از کشور را تأمین میکند؛ با 68 هزار هکتار سطح باغات خوزستان و محصولات باغی نخیلات، مرکبات، انار، زیتون و... مقام اول را در صادرات خرمای کشور (بیش از 80 هزار تن) با 35 درصد داریم؛ جهاد کشاورزی خوزستان همچنین مقام دوم تولید سبزی و صیفی، مقام اول تولید گل مریم، مقام دوم تولید گل رز و نرگس و همچنین با 6.2 میلیون واحد دامی در زمینه گاومیش رتبه نخست را در کشور دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به اینکه در مجموع خوزستان در بخش پروتئین موازنه منفی دارد و برای توسعه در این زمینه نیز برنامهریزیهای خوبی انجام شده است، بیان کرد: 355 هزار تن شیر و 44 هزار تن گوشت قرمز در این استان تولید میشود؛ همچنین 719 واحد مرغداری با ظرفیت 16 میلیون قطعه ریزی در هر دوره وجود دارد که تولید 100 هزار تن گوشت سفید را انجام میدهند.
کمبود آب برای کشاورزی در خوزستان
امیری زاده با اشاره به فعال بودن چهار مرکز تحقیقات کشاورزی در خوزستان خبر داد: در بخش شیلات مقام اول تولید ماهیان گرمابی کشور را با تولید 450 هزار تن (30 درصد تولید کشور) و مقام پنجم تولید میگو را به خود اختصاص دادیم؛ همچنین کل تولیدات محصولات شیلاتی 131 هزار تن است که در این زمینه مقام اول کشور را داریم.
وی با اشاره به فعالیت 95 مرکز خدمات جهاد کشاورزی در استان خوزستان عنوان کرد: بحران عظیمی در زمینه تنش آبی و محدودیت آب داریم؛ در حال حاضر فقط 42 درصد مخازن سدهای خوزستان آب دارند و 58 درصد این مخازن خالی هستند که با این میزان بخشی از آن قابل مصرف است چون سدها تولید برق نیز دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به برگزاری بیش از 20 جلسه با سازمان آب و برق و استانداری خوزستان آب شرب اولویت قرار گرفت، اضافه کرد: بعد از آن آب شرب دام و کشتهای دائم در اولویت قرار گرفت که در خوزستان 151 هزار هکتار کشت دائمی و باغات داریم؛ همه کشتهای استان باید قراردادی شوند و با برنامهریزی و الگوی کشت نسبت به کشت در اراضی کشاورزی اقدام کرد.
امیری زاده با اشاره به اینکه در این فصل کشت پیش رو و با مصوبه اداره کل بحران استانداری خوزستان کشت آب بر برنج امکانپذیر نیست و برای دیگر کشتهای آب بر نیز محدودیتهایی تعیین شده است، خبر داد: با میزان آب موجود 90 هزار هکتار در حوضههای آبی کارون، دز، کرخه و مارون برای کشتهای فصلی تعیین الگوی کشت کردیم.
وی به قیمت بالای دانههای روغنی اشاره کرد و افزود: میتوان به جای کشتهای آب بر نسبت به کشت دانههای روغنی مثل کنجد (قیمت فروش هر کیلوگرم 40 هزار تومان) اقدام کرد که قیمتهای خوبی برای فروش دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان بیان کرد: در سال گذشته مجوز ساخت 417 گلخانه، 446 مجوز در حوزه صنایع، در حوزه دام و طیور 206 مجوز، پرورش قارچ 9 مجوز و همچنین در حوزه شیلات 6 مجوز دادیم؛ همچنین بیش از یک هزار و 500 دستگاه تراکتور برای استان جذب کردیم و با بیش از 270 میلیارد تومان مقام اول کشور را در جذب اعتبارات مکانیزاسیون به خود اختصاص دادیم.