جمعه 19 بهمن 1403

کشف دارو و واکسن ویروس کرونا، نفت را گران کرد / سود سهام عدالت بالای 200 هزار تومان است / تلاش بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی جهان برای فرار مالیاتی / سقوط آزاد سود یک خودروساز

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع
کشف دارو و واکسن ویروس کرونا، نفت را گران کرد / سود سهام عدالت بالای 200 هزار تومان است / تلاش بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی جهان برای فرار مالیاتی / سقوط آزاد سود یک خودروساز

این پیمانه تیتر‌هایی همچون قیمت سبد نفتی اوپک به زیر 50 دلار رفت، شیوع ویروس کرونا براقتصاد جهانی تأثیر می‌گذارد، رشد تولیدات صنعتی بعد از 18 ماه مثبت شد، ثبت نام مجدد طرح اقدام ملی مسکن دوم اسفند ماه آغاز می‌شود و 5/ 2 برابر شدن شاخص بورس را در بر دارد.

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون قیمت سبد نفتی اوپک به زیر 50 دلار رفت، شیوع ویروس کرونا براقتصاد جهانی تأثیر می‌گذارد، رشد تولیدات صنعتی بعد از 18 ماه مثبت شد، ثبت نام مجدد طرح اقدام ملی مسکن دوم اسفند ماه آغاز می‌شود و 5/ 2 برابر شدن شاخص بورس را در بر دارد.

کشف دارو و واکسن ویروس کرونا، نفت را گران کرد

روز گذشته در بازارهای جهانی قیمت نفت برنت بیش از 2 دلار افزایش یافت و قینا هر بشکه از این نفت 56دلار و 5 سنت معامله شد. قیمت نفت وست تگزاس آمریکا رشد 1.79دلار را داشت و بشکه‌ای 51 دلار و 40سنت معامله شد. خبرگزاری رویترز نوشت: امروز قیمت جهانی نفت بیش از سه درصد رشد داشته و دلیل آن گزارش کشف داروی مؤثر برای جلوگیری از ویروس کرونا بوده است. در روزهای گذشته شیوع ویروس کرونا بر فعالیت‌های اقتصادی جهان تأثیر زیادی گذاشت. در این میان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به دنبال کاهش بیشتر عرضه نفت هستند. آنها به دنبال کاهش 500 هزار بشکه دیگر از این نفت هستند که در صورت تحقق، مجموع کاهش تولید نفت اوپک پلاس به 2 میلیون و 200 هزار بشکه خواهد رسید. روزنامه چینی شانگ‌جیانگ روز گذشته گزارش داد که تیمی از محققان به رهبری شی‌جیانگ داروی مؤثری را برای ویروس کرونا پیدا کرده‌اند. در گزارش جداگانه‌ای که اسکای نیوز منتشر کرد، اعلام شد: دانشمندان انگلیسی پیشرفت بسیار خوبی را درباره واکسن ویروس کرونا داشته اند که مرحله بهبود را از 2 تا 3 سال به 14 روز کاهش داده است. اگرچه کارشناسان معتقدند این واکسن برای ویروس فعلی که شیوع پیدا کرده بسیار دیر است اما این پیشرفت برای جلوگیری از اشاعه آن در دیگر نقاط بسیار مؤثر خواهد بود. در گروه سایر فرآورده‌های پالایشگاهی هم بنزین رشد 6.64دلاری داشت و گالنی 150 دلار و 96 سنت معامله شد. نفت کوره رشد 5.58 دلاری داشت و گازوئیل 21.25دلار افزایش داشت. به گزارش رویترز خبر دستیابی به دارو و واکسن برای مقابله با ویروس کرونا امیدواری به فعالیت‌های اقتصادی را بیشتر کرد و تقاضا را برای نفت خام افزایش داد.

قیمت سبد نفتی اوپک به زیر 50 دلار رفت

دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک): قیمت سبدنفتی این سازمان روز سه شنبه به 54 دلار و 66 سنت رسید، در حالی‌که این رقم روز دوشنبه (14 بهمن‌ماه) 55 دلار و 51 سنت بوده است. سبد نفتی اوپک شامل 13 نوع نفت‌خام اعضای این سازمان از جمله مخلوط الجزایر، گیراسول آنگولا، سبک رابی گابن، میناس اندونزی، سنگین ایران، سبک بصره، صادراتی کویت، السدر لیبی، سبک بونی نیجریه، سبک عربی عربستان، موربان امارات، مری ونزوئلا و جنو کنگو است.

شیوع ویروس کرونا براقتصاد جهانی تأثیر می گذارد

شرکت تجاری میتسوبیشی ژاپن که بزرگ‌ترین تجارت خانه در این کشور به شمار می‌رود، اعلام کرد شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد جهانی و قیمت کالاهای اساسی اثر‌گذار خواهد بود. کازویوکی ماسو، مدیر مالی این شرکت، امروز گفت: ما از نزدیک روند اثرگذاری شیوع ویروس کرونا در چین بر اقتصاد جهانی و قیمت منابع را دنبال می کنیم. وی تأکید کرد در کوتاه مدت هر گونه اثر کرونا بر فعالیت های ما محدود خواهد بود. «ماسو» معتقد است در عین حال ما باید روند شیوع ویروس را همزمان با تأثیرگذاری آن بر فعالیت‌های بین المللی و بازار حامل‌های انرژی از نزدیک زیر نظر داشته باشیم. این مدیر ژاپنی می گوید: تغییر در قیمت کالاهای اساسی بر درآمد شرکت‌ها در بلند مدت اثرگذار خواهد بود.

رشد تولیدات صنعتی بعد از 18 ماه مثبت شد

رئیس کل بانک مرکزی نوشت: رشد تولیدات صنعتی بعد از 18 ماه مثبت شد. بر اساس بررسی گزارش تولید ماهانه 230 شرکت صنعتی بورسی که نیمی از تولید صنعتی کشور را دارند رشد منفی تدریجا کاهنده در دی ماه 98، رقم 2/3 درصد رشد مثبت را نسبت به دی‌ماه 97 ثبت کرد.

ثبت نام مجدد طرح اقدام ملی مسکن دوم اسفند ماه آغاز می‌شود

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه سهمیه تعیین شده طرح اقدام ملی در سطح کشور 400 هزار نفر است اعلام کرد: ثبت نام مجدد این طرح دوم اسفند ماه امسال آغاز می شود. محمد اسلامی روز چهارشنبه در حاشیه افتتاح 10 هزار و 79 واحد مسکن مهر پردیس در جمع خبرنگاران با اشاره به ریزش 42 درصد از ثبت نام کنندگان طرح اقدام ملی اظهار داشت: بر اساس پالایش انجام شده در حال حاضر تنها 123 هزار نفر واجد شرایط هستند و کار تشکیل پرونده آنها شروع شده است. وی ادامه داد: طرح اقدام ملی با هدف تامین مسکن برای متقاضیان واجد شرایط اجرایی شده است و کسانی که امتیاز اقدام ملی را بفروشند و در سوداگری بیفتند خود را از این امتیاز محروم کردند.

شاخص بورس 5/ 2 برابر شد

روز گذشته با رشد 3/ 1 درصدی شاخص کل، بازدهی بورس تهران از ابتدای سال به 150 درصد رسید و نماگر اصلی آن طی این مدت 5/ 2 برابر شد. ادامه هجوم پرقدرت نقدینگی در کنار بهبود نسبی بازار جهانی پیشتازی سهام در مقایسه با سایر بازارها را رقم زد. در همین حال، آخرین جلسه معاملاتی بازار سهام با یک عرضه اولیه دیگر همراه شد. به این ترتیب، رکورد تعداد مشارکت‌کنندگان بار دیگر شکسته شد و شاهد حضور بیش از یک میلیون و 300 هزار نفر برای خرید این سهم تازه‌وارد بودیم.

سقوط آزاد سود مزدا

شرکت خودروسازی مزدا گزارش کرد که در سه‌ماه پایانی سال 2019 با کاهش 76 درصدی سود عملیاتی خود مواجه شد. دو عامل تغییرات نرخ مبادله ارز (کاهش ارزش دلار و یورو در برابر ین ژاپن) و افت تقاضا برای محصولات مزدا، موجب سقوط چشمگیر سودآوری این خودروساز بوده‌اند. بر این اساس سود عملیاتی مزدا در این بازه زمانی به 5/ 6 میلیارد ین (6/ 59 میلیون دلار) کاهش یافت. سود خالص مزدا نیز کاهش 37 درصدی را به ثبت رساند و در سطح 8/ 15 میلیارد ین (9/ 144 میلیون دلار) ایستاد. اما مجموع درآمد مزدا نیز با پنج درصد کاهش به عدد 7/ 849 میلیارد ین (79/ 7 میلیارد دلار) رسید. در این فصل کل فروش جهانی مزدا تنها 376 هزار دستگاه بوده است و صادرات این برند ژاپنی نیز با افت 8 درصدی به 293 هزار دستگاه کاهش یافت. مقامات این شرکت افزایش بهای ین در برابر دلار آمریکا را اصلی‌ترین عامل کاهش قابل‌توجه سود مزدا عنوان کرده‌اند.

سود سهام عدالت بالای 200 هزار تومان است

حسن علایی معاون واگذاری سهام و بنگاه های سازمان خصوصی سازی کشور در گفتگو با برنامه «روی خط بازار» رادیو اقتصاد گفت: مطابق برآوردهای صورت گرفته مبلغ واریز سود سهام عدالت به ازای هر سهم یک میلیون تومان بالای 200 هزار تومان است. علایی افزود: پرداخت سود سهام عدالت از سوم اسفند ماه سال جاری در کشور آغاز و تا پایان اسفند ادامه پیدا خواهد کرد. وی همچنین در پاسخ به این سئوال که قرار بود پرداخت سود سهام عدالت از آذرماه سال جاری به حساب مشمولان واریز شود چرا به اسفند موکول شد، اظهارداشت: شرکت های که در سبد سهام عدالت قرار دارند اغلب بورسی هستند. معاون واگذاری سهام و بنگاه های سازمان خصوصی سازی کشور گفت: پایان سال مالی این شرکت ها منتهی به 29 اسفند هر سال است. وی افزود: مجمع عمومی این شرکت ها نیز پس از گذشت چهار ماه از پایان سال مالی یعنی تیر ماه برگزار می شود.

علایی اظهارداشت: بر اساس قوانین جاری بازارسرمایه و قانون تجارت این شرکت ها هشت ماه پس از برگزاری مجمع عمومی فرصت قانونی برای توزیع سود سهم دارند بنابراین تیرماه که مجمع عمومی شرکت ها برگزار می شود شرکت ها اغلب سود سهم سهامداران حقوقی که سهام عدالت هم مشمول این موضوع است انتهای سال یعنی ماه اسفند به نیابت از مشمولان به حساب سازمان خصوصی واریز می کنند. سازمان خصوصی سازی هم پس از وصول سود از شرکت های سرمایه پذیر سهام عدالت بلافاصله به حساب مشمولان سهام عدالت واریز می کند. معاون واگذاری سهام و بنگاه های سازمان خصوصی سازی کشور گفت: واریز سود سهام عدالت در آذرماه جنبه قانونی به لحاظ قانون بازار سرمایه و قانون تجارت ندارد. وی افزود: شرکت ها الزامی به وایز سود پس از تیرماه را ندارند بلکه واریز سود سهم سهامداران حقوقی از جمله سهام عدالت اغلب در بهمن و اسفند صورت می گیرد.

تلاش بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی جهان برای فرار مالیاتی

آمازون که در سال های 2017و 2018 هیچ مالیاتی به دولت فدرال نپرداخته بود برای سال 2019 مجبور شده است تا مالیات بر درآمد خود را بپردازد با این حال این شرکت از مقامات مالیاتی آمریکایی تقاضا کرده است که 162 میلیون دلار مالیات بپردازد در حالی که طبق صورت درآمد منتشرشده توسط خود این شرکت، آمازون در سال 2019 حدود 14 میلیارد دلار درآمد داشته است!

در حال حاضر مالیات بر درآمد شرکت ها در آمریکا 21 درصد است اما شرکت آمازون با استفاد هاز تبصره های کاهش و معافیت مالیاتی موفق شده است تا دو سال پیاپی هیچ مالیاتی را پرداخت نکند و این مساله با واکنش های بسیار زیادی مواجه شده است. دونالد ترامپ پیش‌تر آمازون را متهم کرده بود که با سو استفاده از قوانین، مالیاتی به دولت پرداخت نکرده است.

آمازون با رد این ادعاها گفته است که در سال 2018 به اشکال مختلف حدود یک میلیارد دلار مالیات به دولت پرداخته که 276 میلیون دلار آن در سال 2019 بوده است. سخنگوی آمازون نیز در پاسخ به انتقادات مطرح شده گفته است که این شرکت به قوانین مالیاتی ایالتی و فدرال کاملا پایبند است و رویکرد این شرکت نیز مبتنی بر ادامه سرمایه گذاری‌ها و توانمندسازی نیروی انسانی برای کمک به رشد اقتصادی کشور است.