شنبه 26 آبان 1403

کلیات «طرح ابطال احکام دیوان عدالت درمورد انتخابات شوراها» تصویب شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
کلیات «طرح ابطال احکام دیوان عدالت درمورد انتخابات شوراها» تصویب شد

نمایندگان مجلس کلیات طرحی را به تصویب رساندند که در صورت تصویب جزئیات آن دیوان محاسبات نمی‌تواند در مورد انتخابات شوراها رایی صادر کند.

نمایندگان مجلس کلیات طرحی را به تصویب رساندند که در صورت تصویب جزئیات آن دیوان محاسبات نمی‌تواند در مورد انتخابات شوراها رایی صادر کند.

به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه جلسه علنی روز (چهارشنبه، 19 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی بررسی گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد کلیات طرح دوفوریتی الحاق یک تبصره به ماده (63) قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران «ابطال احکام صادره از سوی دیوان عدالت پیرامون انتخابات شوراها» در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.

نمایندگان با 138 رأی موافق، 81 رأی مخالف و 13 رأی ممتنع از مجموع 238 نماینده حاضر در جلسه، با کلیات این طرح موافقت کردند.

احمد نادری در موافقت با کلیات طرح دوفوریتی الحاق یک تبصره به ماده (63) قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران گفت: این دوره از هیات نظارت بر انتخابات شوراها یکی از سالم‌ترین هیات‌ها در طول ادوار مجلس علی رغم تمام ضعف‌های خود بوده است. تایید صلاحیت‌ها و نظارت بر برگزاری انتخابات طبق قانون به هیات مرکزی مربوط می‌شود.

نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم افزود: هیات نظارت بر برگزاری انتخابات شوراها، تایید صلاحیت‌ها را در 4 مرحله بخش، شهرستان، استان و مرکزی پیگیری و تصمیم گیری می‌کند و این 4 بخش کلیه اطلاعات درخصوص نامزدها را از مراکز چهارگانه که بعد از آن اطلاعات سپاه نیز به آن اضافه شد، دریافت می‌کند.

وی تاکید کرد: قانون در حال حاضر جامع و کامل است و در هیات نظارت بررسی‌ها صورت می‌گیرد و دلیلی ندارد ما استقلال مجلس را زیر سوال ببریم، نباید به دست خود استقلال مجلس را خدشه دار کنیم. قانون فعلی انتخابات شوراها دارای ضعف هایی است که باید اصلاح شود و حتی کمیسیون شوراها در این امر پیشقدم شده است، اما نباید نمایندگان با دست خود استقلالشان را از بین برده و باید بر فصل الخطاب بودن مجلس و بررسی تایید صلاحیت ها در این قوه تاکید کنند.

نقدعلی: بررسی نظر هیات‌های نظارت در دیوان عدالت اداری، استقلال مجلس زیر سوال می‌برد

محمدتقی نقدعلی دیگر موافق کلیات طرح مذکور گفت: اصل 90 قانون اساسی تاکید دارد؛ افراد شاکی از مقامات می‌توانند شکایت خود را به کمیسیون اصل 90 ارائه دهند، حتی این اصل بر اصل 34 قانون اساسی که حق تظلم خواهی را به رسمیت می‌شناسد، نیز حاکم است.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس یازدهم ادامه داد: اگر هیات‌های نظارت از مرحله شهرستانی با حضور دادستان و اداره کل اطلاعات، اطلاعات سپاه، مراجع قضایی و انتظامی نظرخواهی خود را انجام داده و در 4 مرحله صلاحیت نامزدها را بررسی می کنند و ما در کدام قسمت قوه قضائیه چنین بررسی دقیقی داریم؟ اگر اجازه دهیم نظر هیات های نظارت در قوه قضائیه و دیوان عدالت اداری بررسی شود، استقلال مجلس زیر سوال می رود. ما اجازه شکسته شدن متن قانون را نمی دهیم، بنابراین برای صیانت از حریم مجلس به این طرح رأی دهید.

نوروزی در موافقت: باید نظر این هیات نظارت بر انتخابات شوراها فصل الخطاب باشد

رحمت الله نوروزی نیز در موافقت با کلیات طرح دوفوریتی الحاق یک تبصره به ماده (63) قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران اظهار کرد: 1300 شهر و 40 هزار روستا در کشور وجود دارد و شوراها به عنوان پارلمان های محلی، مسئولیت خدمات رسانی در شهرها و روستاها را برعهده دارند و متاسفانه به دلیل عدم توجه دولت این شوراها به صورت خودگردان اداره شده و اکنون در پرداخت حق و حقوق ها دچار مشکل شده اند.

نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس تصریح کرد: وزارت کشور در برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا بسیار ضعیف عمل کرده و باعث نارضایتی کاندیداها شد. به دلیل ابهام قانون 63 باید بلاتکلیفی در تایید صلاحیت ها اصلاح شود. هیات های نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا با استفاده از نظرات مراجع چهارگانه صلاحیت نامزدها را بررسی می کنند و باید نظر این هیات فصل الخطاب باشد و وزارت کشور نباید سلیقه ای عمل کند.

در گیری لفظی سید شمس الدین حسینی و جوکار

در ادامه سید شمس الدین حسینی نماینده مردم تنکابن در مخالفت با کلیات این طرح گفت: این طرح موضوعی نبود که آن را به صورت دو فوریتی بررسی کنیم.

وی افزود: این طرح با این ویژگی‌ها نباید تصویب شود چون موجب تضییع حقوق مردم می‌شود. برخی شوراها برطبق قانون موجود، شهردار انتخاب کردند، در صورت تصویب این قانون افرادی که با رأی دیوان عدالت وارد شوراها شدند، دچار مشکل می‌شوند.

در ادامه اظهارات حسینی، محمد صالح جوکار رئیس کمیسیون شوراها و سیاست داخلی در اعتراض به اظهارات وی نزدیک صندلی حسینی رفت و با صدای بلند در مخالفت با اظهارات وی، نکاتی را مطرح کرد.

نماینده مردم تنکابن در مجلس شورای اسلامی از تریبون مجلس خطاب به جوکار گفت: آقای جوکار سر من داد نزن. بنشین و از حقت دفاع کن. من از حق خودم دفاع می‌کنم. شما هم وقت بگیر و صحبت کن. این طور صحبت کردن درست نیست. من از حق نمایندگی خود دفاع می‌کنم.

در ادامه عبدالرضا مصری نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه را برعهده داشت از نمایندگانی که اطراف صندلی حسینی جمع شده بودند، خواست آنجا را خلوت کنند و به صندلی‌های خود بازگردند.

نماینده مردم تنکابن گفت: طبق قانون افراد می‌توانند برای شکایت به دیوان عدالت بروند و رأی بگیرند. نباید قانونی که مصوب می‌شود عطف به ماسبق کنیم.

ادامه دارد..