سه‌شنبه 6 آذر 1403

کمک نقدی 1.2 میلیارد تومان به صنعت دامی سیل زدگان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کمک نقدی 1.2 میلیارد تومان به صنعت دامی سیل زدگان

تهران - ایرنا - رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: ستاد بحران کشور و این سازمان یک میلیارد و 200 میلیون تومان کمک نقدی برای تامین و تهیه دارو، واکسن، سم، مواد ضدعفونی کننده و مکمل های دام، طیور و آبزیان سه استان سیل زده (سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان) تخصیص داده است.

«علیرضا رفیعی پور» عصرگاه یکشنبه در نشست خبری به مناسبت دهه مبارک فجر درباره سیل اخیر سه استان جنوبی کشور افزود: برای مقابله با بیماری های دامی تاکنون 38 هزار راس دام سبک و سنگین در استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان مورد واکسیناسیون مجدد قرار گرفتند.

وی با بیان اینکه تاکنون پنج هزار راس دام در این استان ها تلف و دفن بهداشتی شده اند، اضافه کرد: تمامی این اقدامات در مناطق سیل زده توسط سازمان دامپزشکی کشور به شکل رایگان انجام می‌شود و جای نگرانی برای بروز بیماری ها نیست.

ریشه کنی طاعون نشخوارکنندگان کوچک در برنامه 5 ساله

رییس سازمان دامپزشکی کشور درباره کنترل بیماری های دام، طیور و آبزیان گفت: امسال بیماری لکه سفید مزارع میگو در استان ها مختلف از جمله آذربایجان شرقی خسارت نداشته و در استان‌های جنوبی کشور کنترل شده است.

به گفته وی، برای نخستین بار برنامه ملی راهبردی بیماری لکه سفید تدوین و ابلاغ شده است.

وی با بیان اینکه طی سه سال اخیر تعدادی کانون های بیماری vhs آبزیان کاهش یافته است افزود: اکنون بیماری (khv) در ماهیان پرورشی و رودخانه های کشور عراق خسارت های زیادی را وارد کرده است اما سازمان دامپزشکی کشور توانسته این بیماری را در مرزها کنترل کند.

رفیعی پور تصریح کرد: امسال 44 میلیون راس دام واکسن تب برفکی، 28 میلیون راس دام واکسن طاعون نشخوارکنندگان کوچک، دو میلیون و 300 هزار راس دام سنگین واکسن برسلوز، 12 میلیون رأس دام واکسن تب برفکی، 23 میلیون راس دام واکسن شاربون (سیاه زخم) و 407 هزار قلاده سگ واکسن علیه بیماری هاری دریافت کردند.

وی از ریشه کنی طاعون نشخوار کنندگان کوچک طی یک برنامه پنج ساله خبردادو گفت: این برنامه از اهداف مهم سازمان دامپزشکی کشور است که به طور جدی دنبال می شود.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده علیه بیماری‌های مشترک بین انسان و دام افزود: تاکنون بیش از 891 هزار تست بروسلوز، یک میلیون و 100 هزار تست سل روی دام ها و 32 هزار تست مشمشه روی تک سمی ها (اسب و الاغ) انجام شده است.

به گفته وی، بیش از 57 هزار آزمایش طی چند سال گذشته بر روی 62 هزار نمونه انجام شده که د ر کنترل بیماری های دامی موثر بوده است.

صادرات 63 قلم موجود زنده به کشورهای دنیا

رفیعی پور تصریح کرد: با وجود تحریم ها علیه ایران، 63 قلم محصول خوراکی و غیرخوراکی موجود زنده و محصول از جمله آبزیان زینتی، آلایش دام و طیور، لبنیات به کشورهای دنیا صادر می شود.

به گفته وی، امسال 624 هزار قطعه ماهی زینتی، دو میلیون و 300 هزار کیلوگرم آلایش غیرخوراکی دام (عضوهای حرام دام)، یک هزارو 200 تن آلایش مرغ، پنج هزارتن پا و پنجه مرغ، 16 هزارتن لبنیات، 9 هزارتن شیرخام، 27 هزارتن میگو و 46 هزارتن ماهی خوراکی منجمد به کشورهای دنیا صادر شده است.

29 میلیون طیور بومی علیه نیوکاسل واکسینه شدند

رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: این طرح برای طیور بومی در سه مرحله قابل اجراست که در مرحله نخست 29 میلیون قطعه طیور بومی واکسینه شدند و قرار است اجرای فاز دوم و سوم این طرح به ترتیب در دهه فجر و اردیبهشت ماه سال آینده (1399) انجام شود که بین 30 تا 40 میلیون قطه طیور واکسیاسیون می شوند.

وی هزینه هر مرحله واکسیناسیون را برای سازمان دامپزشکی چهار میلیارد تومان بیان کرد و افزود: واکسیناسیون علیه بیماری نیوکاسل به صورت رایگان انجام می‌شود.

آغاز عملیات تست و کشتار در چهار استان کشور

رفیعی پور تصریح کرد: عملیات تست و کشتار دام براساس مثبت بودن برسلوز در چهار استان کشور از جمله هرمزگان، گیلان، کرمان و مازندران کلید خورد که در استان های دیگر کشور تعمیم داده می شود.

وی به اجرای مرحله مقدماتی ارتقای کیفیت گوشت مرغ اشاره کرد و افزود: همچنین برنامه ارتقا کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم مرغ در حال تدوین است که بزودی رونمایی می شود.

این مقام مسول به تدوین شرایط ثبت خوراک دام و اجزای آن برای نخستین بار اشاره کردو گفت: امسال پنج میلیون و 842 راس دام سنگین ذبح شده که از این تعداد یک میلیون و 600 هزار کیلوگرم ضبط شده که از این تعداد سه هزار و 200 کیلوگرم مربوط به مراکز عرضه بوده است.

وی با بیان اینکه امسال 624 میلیون قطعه مرغ کشتار شده، اضافه کرد: از این رقم، کشتار پنج میلیون و 300 هزار قطعه مرغ ضبط شده است.

رییس سازمان دامپزشکی کشور افزود: 14 دستورالعمل در حوزه نظارت بهداشت عمومی و مواد غذایی بازنگری و اصلاح شده که موجب ارتقای این بخش شده است.

وی با اشاره به تفویض اختیار صدور مجوز بهداشتی گوشت گوسفندی به استان‌های ترخیص کننده این محصولات گفت: این مهم در زمینه گوشت گوسفندی تازه، گوشت ماهی تازه و ماهی منجمد و واردات رخ داده و ما اختیار صدور مجوز بهداشتی این محصولات را به استان‌های ترخیص کننده سپرده ایم.

معرفی 18 محصول دامپزشکی 

رفیعی پور اضافه کرد: امسال 18 محصول دامپزشکی برای اهداف نانو محور به معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری معرفی شدند که از این تعداد یک محصول تایید شد و 17 محصول دیگر در دست بررسی است.

*س_برچسب‌ها_س*