کمیته امداد امام (ره)، دستگیر مددجویان با حفظ کرامت انسانی
تهران - ایرنا - کمیته امداد امام خمینی (ره) که در 14 اسفند سال 1357 با هدف حمایت از محرومان، نیازمندان و توانمندسازی این قشر از جامعه به دستور امام خمینی (ره) راه اندازی شد، اکنون با دو میلیون و 180 هزار خانوار تحت پوشش در قالب چهار میلیون و 573 نفر به عنوان بزرگترین خانواده ایرانی از آن نام برده میشود.
به گزارش خبرنگار حوزه کمیته امداد ایرنا، این نهاد مردمی که در پرونده خود با ارائه 120 نوع خدمت از قبیل پرداخت مستمری، بیمه، بهداشت و درمان، خدمات حوزه ازدواج و جهیزیه، کمک هزینه رهن و اجاره مسکن، کمک هزینه تحصیل دانشآموزان و دانشجویان، اردوهای زیارتی و آموزشی، خرید، بازسازی، تعمیر و ساخت مسکن، پرداخت انواع تسهیلات قرضالحسنه کارگشایی، مسکن، ایجاد اشتغال و توانمندسازی مددجویان را به یدک می کشد دارای کارکنانی زحمت کش، پر تلاش و بدون ادعاست که بزرگترین دغدغه خود را یاری رساندن به محرومان می دانند.
این نهاد مردمی که رویکرد اصلی آن به تبعیت از توصیههای مقام عظمای ولایت، توانمندسازی خانوادههای نیازمند با حفظ عزت و کرامت آنان است، بر اساس این راهبرد، راهاندازی اشتغال و ایجاد درآمد پایدار با هدف خودکفایی مددجویان در راس فعالیتهای این نهاد قرار دارد و فقط دو قشر سالمندان و بیماران صعبالعلاج از خدمات دائمی کمیته امداد برخوردار هستند.
خدمات کمیته امداد به دانشآموزان و دانشجویان
رفع مشکلات دانشآموزان و دانشجویان نیازمند به عنوان آیندهسازان ایران اسلامی همواره در کانون توجهات کمیته امداد قرار داشته است. براین اساس کمیته امداد خدمات متنوعی را به دانشآموزان و دانشجویان تحت حمایت از قبیل کمک هزینه تهیه لوازمالتحریر، ایاب و ذهاب و تامین پوشاک، ارائه وام دانشجویی و وام ازدواج به دانشجویان، ارائه کمک هزینه ثبت نام در کلاسهای کنکور برای دانشآموزان کنکوری، ارائه لوازم کمک آموزشی که در همین ارتباط تامین 50 هزار تبلت برای دانشآموزان و دانشجویان در شرایط آموزش مجازی ناشی از کرونا در دستور کار این نهاد قرار دارد.
خدمت کمیته امداد در حوزه خانواده و ازدواج
کمیته امداد همچنین در حوزه خانواده و ازدواج اقدامات قابل توجهی از قبیل ارائه حدود 60 هزار مورد کمک هزینه ازدواج به زوجهای جوان و نوعروسان تحت حمایت به مبلغ 200 میلیارد تومان، ارائه 39 میلیارد و 700 میلیون تومان کمک هزینه اجاره و ودیعه مسکن به خانوادههای تحت حمایت از سال گذشته تاکنون ارائه داده است.
مسئولان خانواده بزرگ ایرانی همچنین با ارائه 20 هزار و 500 فقره وام ودیعه مسکن به مددجویان به مبلغ 197 میلیارد تومان، ارائه 64 هزار مورد تامین لوازم ضروری زندگی به مددجویان به ارزش 47 میلیارد و 974 میلیون تومان و نیز صدور رایگان هزینه انشعابات آب، برق، گاز و پروانه مسکن شهری گامی بزرگ و ارزشمند در جهت رفع مشکلات نیازمندان برداشته است.
افزایش 15 درصدی مستمری مددجویان
از جمله اقدامات کمیته امداد برای حمایت از مددجویان پرداخت مستمری به این خانوادهها است و در همین ارتباط با پیگیری این نهاد و تصویب مجلس شورای اسلامی، مستمری خانوادههای تحت حمایت از اردیبهشتماه امسال 15 درصد افزایش یافته است.
خدمات کمیته امداد در حوزه مسکن
این نهاد مردمی در زمینه ارائه خدمات مسکن به خانوادههای تحت حمایت نیز تاکنون گامی مهم در مسیر خودکفایی و توانمندسازی آنان برداشته که عملکرد آن در حوزه مسکن طی یکسال گذشته از قبیل ساخت و تحویل 26 هزار و 627 واحد مسکن شهری و روستایی، انجام تعمیرات و تحویل 84 هزار و 906 واحد مسکن نیازمند تعمیر و تحویل واحدهای بازسازی شده در زلزله آذربایجان شرقی حدود 200 واحد است.
ارائه تسهیلات قرضالحسنه به نیازمندان
در این میان صندوق قرضالحسنه امداد ولایت نیز به عنوان بازوی کمیته امداد در پرداخت تسهیلات قرضالحسنه به مددجویان و نیازمندان طی یکسال گذشته 342 هزار و 667 هزار فقره وام به مبلغ 2 هزار و 257 میلیارد تومان در قالب تسهیلات قرضالحسنه کارگشایی، ودیعه و ساخت مسکن و اشتغال و خودکفایی به مددجویان ارائه کرده است.
خدمات حقوقی
ارائه خدمات حقوقی به مددجویان نیز از جمله برنامههای این نهاد در حمایت از خانوادههای تحت حمایت است، کمیته امداد با انجام اقداماتی موجبات احقاق حقوق خانوادههای تحت حمایت در مراجع قضایی را فراهم کرده و تاکنون تعداد زیادی از مددجویان از این طریق به توانمندی رسیده و از حمایت کمیته امداد خارج شدهاند.
بر این اساس در حال حاضر 518 میز خدمت در دفاتر کمیته امداد سراسر کشور با هدف ارائه خدمات حقوقی و مشاوره به مددجویان فعال شده و بیش از 1700 وکیل نیکوکار با کمیته امداد همکاری میکنند، از همین طریق حدود 20 هزار خدمت به خانوادههای تحت حمایت ارائه شده و 7300 پرونده قضایی مددجویان توسط کمیته امداد پیگیری و به نتیجه رسیده است.
اردوهای زیارتی و فرهنگی
ارتقای سطح فکری و فرهنگی خانوادههای تحت حمایت، زمینه رشد و اعتلای آنان در عرصههای مختلف از اعتقادی و فرهنگی و اجتماعی گرفته تا اشتغال و اقتصاد را فراهم میکند. همچنین پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و تقویت و تحکیم نهاد خانواده از دیگر اهداف کمیته امداد در حوزه امور فرهنگی به شمار میرود.
در همین راستا در یکسال گذشته 117 هزار نفر از مددجویان در قالب طرح شوق زیارت و با هزینه خیران، به مشهد مقدس و قم اعزام شدهاند. همچنین اعزام 84 هزار نفر به پیادهروی اربعین حسینی (ع) و عتبات عالیات از محل کمکهای مردمی انجام شده است. در حال حاضر اعزام مددجویان به سفرهای زیارتی به دلیل شرایط همهگیری ویروس کرونا تا عادی شدن شرایط کشور متوقف شده است.
حوزه اشتغال و خودکفایی
در حوزه اشتغال، کمیته امداد معتقد است که ایجاد درآمد پایدار از طریق اشتغال مولد، موثرترین اقدام برای توانمندسازی مددجویان به شمار میرود. در همین زمینه در یکسال گذشته 172 هزار و 36 فرصت شغلی مستقیم و 68 هزار و 810 فرصت شغلی غیر مستقیم برای مددجویان کمیته امداد ایجاد شده و این نهاد 34 درصد کل اشتغال کشور را برعهده داشته است.
رشد کمکهای مردمی به کمیته امداد در حوزههای مختلف طی یکسال گذشته نشاندهنده سرمایه اجتماعی بالای این نهاد در سطح جامعه است و در یکسال گذشته در مجموع 4767 میلیارد تومان کمک مردمی توسط این نهاد جمع آوری شده است.
مشارکت مردم برای کمک به نیازمندان
در این ارتباط مردم همچون همیشه نقش بسزایی در ارائه کمک به نیازمندان داشته و دارند به حدی که در حوزه صدقات 345 میلیارد تومان، اکرام ایتام و محسنین یکهزار و 46 میلیارد تومان، زکات 855 میلیارد تومان و در جشن عاطفه ها و نیکوکاری نیز 2 هزار و 510 میلیارد تومان کمک کرده اند.
در همین مدت همچنین 2 هزار و 76 مرکز نیکوکاری با هدف گذاری کمیته امداد ایجاد شده که براساس برنامه ریزی های به انجام رسیده این رقم تا پایان امسال به حدود چهار هزار مرکز خواهد رسید.
اقدامات کمیته امداد برای مقابله با کرونا
از آنجایی که این نهاد مردمی همیشه و در همه حال یار و یاور مردم به خصوص اقشار محروم و نیازمند است پس از شیوع ویروس کرونا در کشور و مشکلات ناشی از آن که چالشهای بسیاری را برای اقشار مختلف جامعه ایجاد کرد که این مشکلات برای جامعه هدف کمیته امداد به دلیل مسائل اقتصادی، بیش از دیگر افراد جامعه بوده است با توزیع 25 هزار بسته بهداشتی، اختصاص مبلغ 510 میلیارد تومان از سوی بنیاد مستضعفان برای تهیه بستههای بهداشتی، کمک به خانوادههای آسیبدیده از کرونا، مساعدت به ایتام و کمک به خرید تبلت برای دانشآموزان نیازمند اقدامات خوبی به انجام رسانده است.
همچنین اختصاص 92 میلیارد تومان از سوی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به منظور کمک به نیازمندان بیماری کرونا، تامین سبد غذایی و بستههای بهداشتی، تهیه تبلت و لوازم التحریر برای دانشاموزان محروم، تولید روزانه حدود یک میلیون ماسک توسط طرحهای اشتغال مددجویان، کمک بلاعوض 10 میلیون تومانی به خانوادههای مددجویان فوت شده بر اثر کرونا، جمعآوری 540 میلیارد تومان کمک مردمی در مرحله نخست پویش ایران همدل و توزیع 11 میلیون غذای گرم برای نیازمندان از جمله اقدامات قابل تحسین این نهاد مردمی برای رفع مشکلات نیازمندان است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*