کولاک برف در استان همدان مغلوب تدابیر استاندار
همدان - ایرنا - برف همدان با این حجم فراوانی شاید کمتر از بلایای طبیعی نباشد اما هماهنگی بین چندین نهاد برنامه ریز و مسئول و تصمیم بجا برای یاری گرفتن از نیروهای جان برکف ارتش کلید واژههای مهمی در مدیریت بحران ناشی از کولاک برف در همدان بود که توانست آرامش را بر شرایط جوی نامساعد خطه الوند حاکم کند.
به گزارش ایرنا، ریزش برف 24 ساعت اخیر در استان همدان به اوج خود رسید و نفسهای الوند از سنگینی این کولاک به شماره افتاد.
لشگر برف چهار گوشه اقلیم سرد و کوهستانی همدان را محاصره و سه مسیر اصلی همدان به سنندج، کرمانشاه و ملایر را مسدود کرد و صدها مسافر در انبوه حجم برف این جاده ها ناامیدانه اتراق کردند.
علائم راهنمایی کنار جاده در زیر کولاک دفن و خط های سفید وسط جاده هم محو شد و ده ها خودروی سبک و سنگین دراین یخبندان بی سابقه با یکدیگر برخورد کرده و تصادف زنجیره ای دلخراشی را برای محور همدان به ملایر رقم زدند که 11 مصدوم به جا گذاشت.
مار پرپیچ و خم گردنه اسدآباد هم گویی تمام گلوله های برفی را بلعیده و صحنه مخوف دیگری را به تصویر کشید و دروازه همدان را به روی غرب کشور بست.
ترافیک شهری، دربستی شدن تاکسی ها، خیابانهای لیز و مالامال از گل و لای هم تصویر دیگری است از اختلال در زندگی روزمره همدانیها که برف خلق کرد.
آری این نعمت الهی با همه زیبایی هایش می رفت که به لحظاتی تلخ و نفرت بار تبدیل شود، لحظاتی که نامی بهتر از بحران نمی توان برایش یافت، بحرانی که چند سالی بود در سایه قحطی برف و باران در این دیار تکرار نشده بود.
لبیک ارتش به ندای تدبیر
اما عمر این بحران مثل یک گلوله برفی روی بخاری کوتاه بود و با ورود تیم مدیریت بحران استان به ریاست استاندار همدان قائله ختم بخیر شد.
تدبیر موثر استاندار همدان برای یاری گرفتن از یگان ارتش در کنار دیگر نهادهای امداد رسان به مردم گرفتار در برف اقدام و حرکت مثبت و ارزشمندی بود که مدیریت ارشد اجرایی استان در این شرایط بحرانی اندیشید و فرماندهی تیپ 316 زرهی شهید قهرمان با اعزام نفربرهای زرهی به مناطق بحران زده استان به ویژه محور کوهستانی و سخت ءذر اسدآباد این دست یاری را به گرمی فشرد.
سرهنگ «مهرداد صفری» در این خصوص به خبرنگار ایرنا توضیح داد که پس از اعلام استاندار همدان برای حضور یگان ارتش و امداد رسانی به خودرهای گرفتار در برف گردنه اسدآباد، نفربرهای زرهی تیپ 316 عازم این گردنه سختگذر و برف گیر اسدآباد شدند و با استفاده از نفربرهای زرهی و بستن سیم بُکسل خودروهای منحرف شده از مسیر را به جاده اصلی بازگرداند.
به گفته او، یک تیم از نیروی پشتیبان با خودروهای زرهی در داخل پادگان آماده باش هستند تا در صورت ضرورت این خودروها نیز برای امداد رسانی وارد عمل شوند.
از حرکت قهرمانانه ارتش که بگذریم، نیروهای راهداری، امداد و اورژانس نیز وظیفه مندانه با دستور اکید استاندار همدان به فرمانداران برای استفاده از توان حداکثری وارد این کارزار برفی شدند تا گشایش مسیرهای شریانی و حیاتی و تامین مایحتاج بهداشتی و تغذیه در راه ماندگان و امدادرسانی به حادثه دیدگان که خواسته نماینده عالی دولت را اجابت کنند.
فرماندار شهرستان بهار نیز شب پر التهابی را گذراند و 200 مسافر در راه مانده در محدوده این شهرستان به ویژه گردنه برفگیر اسدآباد را در مساجد و حسینیه های این منطقه اسکان داد تا از گزند این سرمای استخوان سوز در امان باشند.
وقوع بیش از 200 سانحه رانندگی در کولاک همدان
رییس پلیس راه استان همدان نیز با هشدارهای مستمر به رانندگان اخطار داد که از سفر و تردد در محورهای برفگیر و حادثه خیز استان تا بهبود شرایط جوی پرهیز کنند اما با این وجود طبق آمارهای او بیش از 200 سانحه رانندگی در استان همدان رخ داده است.
اگرچه به گفته سرهنگ «رضا عزیزی» با تلاش و تکاپوی صورت گرفته محورهای مواصلاتی استان بازگشایی شده اما تردد صرفا با زنجیر چرخ امکان پذیر است.
اسکان اضطراری یک هزار و 548 مسافر
در بخش دیگری از ماجرا، هلال احمر استان همدان با اسکان اضطراری هزار و 548 مسافر در راه مانده، یک هزار و 292 تخته پتو، یک هزار و 30 قوطی کنسروجات، 150 بسته مواد غذای 72 ساعته، 120 بطری آب معدنی، 100 بسته بیسکویت و 2 هزار و 630 قرص نان نیز در بین این افراد توزیع کرد.
همچنین تیم های امداد و نجات به سه هزار و 350 مسافر گرفتار در برف و کولاک جاده های استان همدان خدمت رسانی و نسبت به رهاسازی 600 دستگاه خودرو منحرف شده از جاده نیز اقدام کردند.
بازدید میدانی استاندار همدان از مناطق حادثه خیز
اگر چه سامانه بارشی امروز آسمان همدان را ترک می کند و ریزش برف هم بندآمده، اما استاندار همدان همگام با طلوع آفتاب برای ارزیابی وضعیت استان به مناطق پرخطر عازم شد و از گردنه اسدآباد و پایگاه امداد و نجات هلال احمر بازدید کرد تا در جریان اقدامات امداد رسانی و خدمت به آسیب دیدگان از کولاک قرار بگیرد.
«علیرضا قاسمی فرزاد» با قدردانی از تلاش امدادگران و نجاتگران در 24 ساعت گذشته به آماده باش کامل آنها و تجهیز مراکز امدادی به ملزومات و امکانات تاکید کرد.
او همچنین از مرکز مدیریت راه های استان هم بازدید کرد و از نزدیک فعالیت و نحوه خدمت رسانی این مرکز به هموطنان را در جریان کولاک و بارش برف سنگین دیشب قرار گرفت.
خلاصه اینکه برف همدان با این حجم فراوانی شاید کمتر از بلایای طبیعی مانند زلزله و سیل نباشد اما در واقع هماهنگی بین چندین نهاد برنامه ریز و مسئول و اقدام به موقع و تصمیم گیری بجا کلیدواژه های مهمی در مدیریت بحران ناشی از کولاک برف در همدان بود که توانست آرامش را بر شرایط جوی نامساعد خطه الوند حکمفرما کند.