گاوگیجه گردانندگان بهائی BBC از محرم پرشور امسال در ایران
رسانه فارسی زبان دولت انگلیس اذعان کرد امسال با وجود تورم و افزایش قیمتها و در حالی که کمک اندک شهرداری به هیئت افزایش نیافته بود، عزاداریهای محرم چشمگیرتر از قبل بود.
به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: بیبیسی در حالیکه میخواست گرانی و تورم را هم به رخ بکشد، اذعان کرد مردم و هیئتها هرطور که شده مراسم عزاداری را برپا داشتهاند. بیبیسی در مطلب متناقض خود البته این ادعاها را هم مطرح کرد که افزایش عزاداریها، مهندسی حکومت بوده است (!) این تحلیل پریشان هم اعتراف به عمق نفوذ جمهوری اسلامی است و حال آنکه هیچ حکومتی قادر نیست مراسمی دو ماهه را با مشارکت دهها میلیونی مردم راه اندازی یا مدیریت کند.
وبسایت بیبیسی در تحلیلی مغشوش از مبدا لندن نوشت: در محرم امسال در ایران، از یکطرف سایه تورم بر سر آن بیشتر از سالهای گذشته بود و از طرف دیگر، فضای دو دستگی میان مردم برای برگزاری یا عدم برگزاری مراسم آن، بیشتر از هر سالی در جامعه ایران وجود داشت.
محرم امسال هم برگزار شد و حالا حکومت در پی برگزاری مقدمات راهپیمایی اربعین است که چند سالی است برگزار میشود و رسانههای حکومتی هم مانور خوبی از طریق آن برای گسترش فرهنگ شیعه و طرفداری از حکومت میدهند. امسال هم مانند سال گذشته، مبلغ شش میلیون تومان به هیئتهای مذهبی از طرف شهرداری کمک شد. مبلغی که با وجود تورم و افزایش قیمتها، از سال گذشته تا امسال افزایش پیدا نکرده و معلوم است کفگیر به ته دیگ خورده است.
در شرایطی که جامعه ایران با تورم افسار گسیخته روبهرو است، در بازار وسایل محرم، زنجیرهای 1 میلیون و 250 هزار تومانی و 1 میلیون و سیصد هزار تومانی و علامتهای 180 میلیون تومانی به بالا به چشم می خورد. اکثر هیئتها هر سال مجبور به تعویض پوست طبل هستند و حالا در گرانیهای امسال مجبور بودند برای تعویض آن تا دو میلیون تومان هزینه کنند. اگر طبل بزرگ باشد و نیاز به چرخ برای حمل و نقل داشته باشد، همان چرخ یک میلیون تومان برای صاحبان هیئت آب میخورد.
در موضوع شور و توجه به محرم هم بیشتر کسانی که با بیبیسی فارسی صحبت کردند (!)، به این موضوع اشاره کردند که احساس میکنند حکومت به طور عمد و ویژهای تلاش کرد تا مراسم محرم امسال شلوغتر و پرسروصداتر از سالهای گذشته باشد.
شبکه دولتی انگلیس که توسط عناصر بهائی اداره می شود، می افزاید: یکی از ساکنین شهر لواسان میگوید که خیابانهای نزدیک خانه او که هیچ سالی در آنجا مراسم برگزار نمیشد، امسال با پارچه سیاه و چراغانی و پرچم، تبدیل به محل عزاداری شد. شهروند دیگری هم از شهر یزد میگوید که امسال محرم به نظر میرسید که قویتر از هر سال دیگری برگزار شد.
یکی از بانیان هیئتی در تهران درباره میزان مبلغ درنظر گرفته برای هیئتها از سوی حکومت میگوید که پرداخت مبلغ شش میلیون تومان به هیئتها براساس سال قبل و بدون در نظر گرفتن تورم افسارگسیخته در مقابل هزینههای سنگینی که هیئات متقبل میشوند رقم قابل توجهی نیست و هیچ است.
شهروندی از محله کامرانیه تهران در رابطه با اوضاع و احوال محرم در محلهاش میگوید که اکثر خانههای اطراف خانه او دولتی و خانواده شهید و مذهبی هستند و برای همین یک هفته مانده به محرم همه جا پرچم سیاه و علم و کتل بود.
هاله از گرگان میگوید که یک سری از هیئتها به خاطر اینکه از عقایدشان برگشتهاند و یا از پس هزینههای نذری برنمیآیند دیگر شام نمیدهند (!)
در حالی که دیگر رسانههای ضد انقلاب همواره ادعا میکنند مردم به خاطر شام و نذری به هیئتها می روند، بیبیسی نوشت: «با اینهزینهها نمیشد اصلا شام داد.» این را یکی از مسئولان هیئتی در شهر کرج میگوید. او میگوید که فقط حدود 20 میلیون تومان برای نصب داربست تکیه پول دادهایم. در توضیح دیگر مخارجی که داشتهاند، میگوید که هر شب 5 میلیون تومان هزینه اجاره سیستم صوتی هیئت است. او توضیح میدهد که هزینه خرید برنج و گوشت و دیگر لوازم پخت و پز به قدری زیاد شده که نتوانستیم مثل سالهای گذشته هر شب نذری بدهیم.
یکی از اعضای هیئتی در کرج در رابطه با هزینهها و کمکهای هر ساله اعضای هیئت یا خارج از هیئت برای برگزاری مراسم میگوید که امسال یکی از بانیان اصلی هیئت از مشارکت انصراف داد و در نتیجه ما هم خودمان پول گذاشتیم و جمع کردیم و هیچ کمکی از هیچجا نیامد.
... هیئتی که دارند حسینیهای در دل یکی از محلههای جنوب شهر تهران است. هر شب برنامه دارند. سخنرانی و مداحی و سینه زنی. همه هم در داخل حسینیه تا مزاحم اهل محل نشوند. یکی از اعضای این هیئت میگوید: «تا سه چهار سال پیش، هر شب شام میدادیم. حتی دلمان نبود با برنج غیر ایرانی شام بدهیم اما دیدیم چارهای نداریم و انجامش میدادیم، حالا اما امسال خبری از شام نبود. او تعریف میکند که «تصمیم گرفتیم هر طور میشود غذا را تهیه کنیم. اما خبری از برنج و خورشت نبود. پنیر و خیار و گوجه یا سیبزمینی و تخم مرغ آبپز و نان بین عزاداران پخش کردیم. در این گرانی، هر طور که میشود تلاش میکنیم چراغ هیئت را روشن نگه داریم.»
تلاش بیبیسی برای القای اینکه از عمق جامعه ایران گزارش میدهد و به محرم حساس است، حکایت اظهارات کارتر رئیس جمهور آمریکاست که گفته بود مواضع ایران با اسلام سازگار نیست، و با تحقیر از سوی امام خمینی (ره) مواجه شد که فرمود «اسلامشناسی تقریبا رو به تورم است. خوب، صدام هم اسلامشناس شده است! آقای (انور) سادات هم جزو اسلامشناسهاست که تشخیص میدهد که فلان امر موافق اسلام است، موافق اسلام نیست! اخیرا آقای کارتر هم جزو اسلامشناسهاست! در یک جلسهای که مسافرت کرده، گفته است این کارهایی که در ایران، فلان میکند این موافق اسلام نیست! فردا (مناخیم) بگین [نخستوزیر وقت رژیم صهیونیستی] هم اسلامشناس میشود و یا شده! هی میگویند: موافق اسلام نیست».
تلاش برای تخریب عزاداری سید الشهدا (ع) توسط انگلیس در حالی است که دولت انگلیس سالانه دهها میلیون پوند برای ترویج شیعه انگلیسی، و همزمان مبالغ مشابهی برای ترویج بهائیت و وهابیت ضد شیعه هزینه میکند.