یک‌شنبه 27 آبان 1403

گردشگری فلسطین دریک قدمی ورشکستگی

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
گردشگری فلسطین دریک قدمی ورشکستگی

داده‌های رسمی نشان می‌دهد سرزمین‌های فلسطین در نتیجه حمله نظامی اسرائیل به غزه، حدود 200 میلیون دلار از درآمد گردشگری خود را از دست داده‌اند.

بر اساس گزارش وزارت اقتصاد فلسطین، گردشگری به‌ویژه در بیت‌لحم در کرانه باختری، به دنبال تعطیلی‌ها و حملات مکرر رژیم اسرائیل تا 100 درصد کاهش یافته و میلیون‌ها دلار به صنعت گردشگری این منطقه زیان وارد شده است.

به گفته کارشناسان، 78 هتل، 90 فروشگاه عتیقه‌فروشی و 450 فروشگاه صنایع دستی در این شهر با خسارت‌هایی مواجه شده‌اند که به توقف کامل کار آنها منجر شده است.

برافراشته شدن پرچم فلسطین در جشن‌های سال نوی میلادی

سمیر حزبون، رئیس اتاق بازرگانی و صنعت بیت‌لحم، گفت: تنها 118 گردشگر در این ماه در هتل‌های بیت‌لحم اقامت داشته‌اند، در حالی که ظرفیت این اقامتگاه‌ها به 5700 نفر می‌رسد.

او همچنین اظهار کرد: فعالیت‌های مربوط به هتل‌ها و گردشگری به شدت آسیب دیده و کارخانه‌ها تنها با ظرفیت تولید 30 درصدی کار می‌کنند.

حماس: آواره کردن دو میلیون فلسطینی جنایت جنگی است

بیت‌لحم که در سنت مسیحی به عنوان زادگاه حضرت عیسی (ع) مورد احترام است، معمولاً هر سال پذیرای هزاران گردشگر و زائر است، بخصوص نزدیک به کریسمس و در طول آن.

قبل از شروع عملیات نظامی اسرائیل در غزه، گردشگری در این شهر افزایش یافته بود و تا ماه سپتامبر حدود یک و نیم میلیون بازدیدکننده داشت. پیش از پایان سال گذشته، گردشگری به دلیل قرنطینه‌ها و محدودیت‌های مرتبط با ویروس کرونا به میزان قابل توجهی کاهش یافته بود.

علاوه‌بر این، تعداد قابل توجهی از بخش‌ها و مشاغل تحت‌تأثیر روند نزولی و مداوم گردشگری هستند، مانند راهنمایان تور، عکاسان، کارگاه‌های سفالگری، فروشندگان خیابانی، رستوران‌ها، فروشگاه‌های پوشاک و سوغات که با مشکلات اقتصادی مواجه هستند.

الیاس الارجا، رئیس اتحادیه هتل‌های عربی در بیت‌لحم نیز تأیید کرد که تقریباً تمام هتل‌های این منطقه تعطیل شده‌اند.

تنها 400 نفر از 3000 کارگر در بخش گردشگری و هتل‌داری باقی مانده‌اند و هتل‌ها دیگر قادر به پرداخت هزینه‌ها نیستند، زیرا خسارت‌های بخش گردشگری از آغاز جنگ غزه به میلیون‌ها دلار می‌رسد که به معنای کاهش 100 درصدی نسبت به درآمد مالی معمول سالانه از دوره تعطیلات است.

الارجا هشدار داد که دست‌کم تا شش ماه پس از پایان جنگ نمی‌توان انتظار پیشرفت در بخش گردشگری را داشت که نشان‌دهنده فقدان طرح‌های جایگزین برای احیای این صنعت است.

بخش گردشگری یکی از نخستین حوزه‌هایی است که مستقیماً تحت تأثیر جنگ غزه قرار گرفته است. نیروهای اشغالگر اسرائیلی همچنین محاصره کامل این منطقه را آغاز کرده‌اند و ساکنان را از سوخت، غذا و آب محروم کرده‌اند. بیکاری در غزه نیز افزایش یافته و نزدیک به 66 درصد مشاغل در دو و نیم ماه گذشته از بین رفته است.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.