سه‌شنبه 6 آذر 1403

گرمایش زمین مزارع کشت چای را تهدید می‌کند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
گرمایش زمین مزارع کشت چای را تهدید می‌کند

تهران - ایرنا - نتایج تحقیق جدید نشان می دهد که در صورت تشدید گرمایش جهانی زمین و بحران آب و هوایی، مناطق کشت چای بشدت آسیب خواهند دید.

به گزارش ایرنا گاردین مطلب خود را با این جمله آغاز کرده که: اگر بحران آب و هوایی شدت یابد چایی را که هنگام صبحانه می نوشید ممکن است دیگر هرگز همان مزه قبلی را ندهد.

به نوشته این رسانه، سازمان خیریه انگلیسی «کریستین اید» (Christian Aid) - که در زمینه مبارزه با فقر فعالیت می کند -، به تازگی گزارش داد بزرگترین مزارع کشت چای در جهان بیشترین آسیب را در صورت وخامت اوضاع آب و هوایی تجربه خواهند کرد و اگر وضعیت آب و هوایی با همین سرعت رو به وخامت برود، محصولات آنها در دهه های آتی بشدت کاهش خواهد یافت.

بر اساس این گزارش، در کنیا - که نزدیک به نیمی از همه چای مصرفی در انگلیس را تولید می کند - مناطق دارای شرایط ایده ال کشت چای تا سال 2050 بیش از یک چهارم کاهش خواهند داشت و 39 درصد مناطق دیگر که تا حدی دارای شرایط کشت چای مرغوب هستند کاهش خواهند داشت.

اما قبل از این که کشت چای به طور کلی از بین رود افراد علاقمند به چای ممکن است تغییراتی را هنگام نوشیدن چای تجربه کنند: تاثیرات سیل و افزایش پیش بینی بارش در بسیاری از مناطق کشت چای می تواند طعم برگ چای را تغییر داده و به صورلت بالقوه فواید آن برای سلامت را کاهش دهد.

غرق شدن چنین مزارعی در آب می تواند از تغییرات اکولوژیکی جلوگیری کند که باعث می شود این گیاه مواد شیمیایی را ترشح کند که باعث بهبود طعم آن و خاصیت آنتی اکسیدانی آن می شود. بسیاری از کسانی که چای می نوشند همین خاصیت آنتی اکسیدانی را از فواید اصلی چای قلمداد می کنند. همچنین وقتی گیاه چای در آب زیادی قرار دارد این ترکیبات معطر که به متابولتیک های ثانویه شناخته می شوند، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و دارای خاصیت ضد التهابی است کاهش می یابد و باعث می شود برگ هایی با مرغوبیت پایین تر و با طعم کمتر چای واقعی تولید شوند.

بر اساس این گزارش به غیر از کنیا، مناطق کشت چای در چین، سریلانکا نیز احتمالا تحت تاثیر گرمایش زمین و بحران آب و هوایی خواهند بود. مزارع کشت چای همچنین فقط در آفریقا میزبان بیش از سه میلیون نیروی کار هستند اما مزرعه داران چای که در این تحقیق با آنها مصاحبه شد گفته اند بسیاری از جوانان به دلیل نگرانی از آینده مزارع چای به دنبال یافتن شغلی جایگزین هستند.

بر اساس گزارش گاردین، انگلیس 126 هزار تن چای در سال 2017 وارد کرد که 62 هزار تن چای وارداتی از کنیا بوده است که بزرگترین صادر کننده چای سیاه در جهان محسوب می شود.

سازمان کریستین اید از بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس خواسته توافقاتی را برای کاهش گازهای گلخانه ای در جهان در اجلاس آتی آب و هوایی موسوم به Cop26 بدست آورد. این اجلاس نوامبر امسال در گلاسکو برگزار می شود.

این سازمان خیریه همچنین از کشورهای ثروتمند خواسته است به مناطق فقیر و کم برخوردار کمک های مالی کنند تا از پس تاثیرات بحران آب و هوایی و وخامت اوضاع اقلیمی بر آیند.

*س_برچسب‌ها_س*