گزارشی از دخلوخرج تئاتر در سال 1399
گزارش هزینههای خرجشده و حمایتهای صورتگرفته سال 1399 تئاتر بهصورت فشرده در پنجمینماه سال 1400 و در روزهای پایانی دولت اعلام شده است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روابطعمومی ادارهکل هنرهای نمایشی در راستای اجرای سیاستهای شفافسازی و دسترسی آزاد به اطلاعات وزارت فرهنگوارشاداسلامی، گزارش هزینههای سال 1399 این ادارهکل را در 11 سرفصل و در قالب 15 فایل در سامانه شفافسازی وزارت فرهنگوارشاد اسلامی منتشر کرده است.
این گزارش شامل هزینههای سیونهمین جشنواره تئاتر فجر و کمکهزینه گروههای نمایشی حاضر در این جشنواره، هزینههای هجدهمین جشنواره تئاتر عروسکی تهران - مبارک و کمکهزینه گروههای حاضر در این جشنواره، هزینههای دهمین همایش تئاتر صاحبدلان و کمکهزینه گروههای حاضر در این همایش، هزینههای رویداد خیابان تئاتر ایران (جایگزین پانزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان) و کمکهزینه گروههای حاضر دراین رویداد، فهرست حمایت از تماشاخانهها، فهرست آثار مورد حمایت در شهر تهران، حمایت از فعالیتهای نمایشی در استانها شامل حمایت از پرتالهای استانی، جشنوارههای استانی و شعب انجمن هنرهای نمایشی استانها، حمایت از تولید نمایش از طریق شعب انجمن هنرهای نمایشی استانها، حمایت مستقیم از تولید نمایش در استانها، حمایت از فعالیتهای پژوهشی و انتشاراتی و حمایت از تاسیس و فعالیت تلویزیون تئاتر ایران میشود.
*س_سیونهمین جشنواره تئاتر فجر_س*هزینههای انجامشده در سیونهمین دوره جشنواره تئاتر فجر 4 میلیارد و 994 میلیون تومان بوده است که شامل موارد مختلفی همچون هزینههای جاری دبیرخانه، هیاتانتخاب، هیاتداوری، کمکهزینهها برای گروههای نمایشی، تبلیغات، چاپ کتاب و کاتالوگ، تهیه جوایز، تصویربرداری و برگزاری مسابقه عکس و نمایشگاه پوستر، حقالزحمه دبیر و نیروهای ستادی، هزینه اجاره تالارها، خدمات کارگاهی و فنی، نشستهای تخصصی، اسکان و پذیرایی مهمانان، عوامل اجرایی تالارها، حفاظتوحراست جشنواره و شورای ارزشیابی و نظارت میشود.
در بخش کمکهزینهها برای بخش مسابقه که شامل 28 اثر بوده است حدود 595 میلیون تومان، برای بخش ویژه با 19 اثر 485 میلیون تومان، برای مسابقه تئاتر خیابانی با 26 اثر 236 میلیون تومان، برای دیگرگونههای اجرا با 11 اثر 152 میلیون تومان، برای بخش ویژه سرباز انقلاب با 12 اثر 107 میلیون تومان و برای بخش فیزیکال تئاتر با هفت اثر 28 میلیون تومان خرج شده است.
در این دوره از جشنواره 33 نفر عضو شورای ارزشیابی و نظارت بودند که بیش از 37 میلیون تومان حقالزحمه آنها شده است و 75 نفر مسئولیت حفاظتوحراست جشنواره را برعهده داشتند که حدود 80 میلیون تومان هم به آنها پرداخت شده است. همچنین برای اسکان مهمانان ایرانی 1530 نفرشب در جدول با اختصاص رقم 392 میلیون تومان محاسبه شده است.
در بخش کمکهزینه به گروههای نمایشی در مجموع یک میلیارد و 600 میلیون تومان هزینهشده که در بخش مسابقه بیشترین مبلغ به نمایش «اپیدمی» از گرگان با 30 میلیون و 750 هزار تومان داده شده است. در بخش ویژه کمکهزینهها بین 10 تا 50 میلیون تومان بوده که کمترین کمک هزینه به نمایش «آخر بازی» به کارگردانی پارسوا پاکیزه تعلق گرفته و بیشترین کمک هزینه هم برای نمایش «گرگاسها» به کارگردانی حمیدرضا نعیمی بوده است.
در بخش مسابقه تئاتر خیابانی هم کمک هزینهها بین 4 تا 12 میلیون تومان متغیر بودهاند.
در بخش کمک هزینه فیزیکال تئاتر هم هفت اثر شرکت داشتند که به هر کدام مبلغ چهار میلیون تومان داده شده است.
*س_حمایت از تماشاخانهها_س*در بخش حمایت از تماشاخانهها، ادارهکل هنرهای نمایشی برای حمایت از فعالیتهای مراکز تئاتری به جبران بخشی از ضرر وارده ناشی از کرونا در سال 99 حدود 963 میلیون تومان پرداخت کرده که شامل 20 تماشاخانه و تالار در تهران و 24 مورد هم در استانهای مختلف میشود.
طبق گزارش اعلام شده برای خرید تجهیزات ضدعفونیکننده در 16 تماشاخانه خصوصی در ابتدای بازگشایی 32 میلیون و 400 هزار تومان هزینه شده است. همچنین هر کدام از تالارها رقمهای حمایتی متعددی دارند از جمله تئاتر مستقل تهران 45 میلیون تومان که پس از مدتی تعطیل شد، تماشاخانه هامون 20 میلیون تومان که آن هم پس از مدتی تعطیل شد، عمارت نوفلوشاتو 60 میلیون تومان، تماشاخانه سپند 45 میلیون تومان، تماشاخانه شانو 32 میلیون تومان، تماشاخانه ملک 40 میلیون تومان، شهرزاد 65 میلیون تومان.
در این بین تالارهای زیر مجموعه بنیاد رودکی با دریافت 250 میلیون تومان بیشترین رقم حمایتی را به خود اختصاص دادهاند و از آن سو تماشاخانه اهورا با 5 میلیون تومان کمترین حمایت را دریافت کرده است.
در میان استانها نیز رقمهای حمایت متفاوت است که کمترین رقم به دو میلیون تومان میرسد.
*س_جشنواره تئاتر عروسکی_س*جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک که از آغاز برای فضای مجازی تدارک دیده شده بود، در کل هزینهای کمتر از یک میلیارد و ششصد هزار تومان داشته است که علاوه بر هزینه آثار اجرا شده و اجرا نشده، دیگر هزینهها همچون هزینههای تبلیغات، امور دبیرخانه، هیاتهای انتخاب، حراست و حفاظت، نمایشگاه عکس و پوستر، تهیه فیلم آثار نمایشی برای ارایه در فضای مجازی، سمینار و کارگاه های آموزشی و... را در برمیگیرد.
بر اساس اعلام اداره کل هنرهای نمایشی در این جشنواره سه نمایش در بخش خردسال اجرا داشتند و دو نمایش نیز به مرحله نهایی راه نیافتند. آثار این بخش کمک هزینهای برابر با 26 میلیون و 500 هزار تومان دریافت کردهاند.
برای بخش آثار صحنه ای بزرگسال 367 میلیون و 500 هزار تومان هزینه شده است. این مبلغ به اجرای 24 اثر نمایشی راه یافته به جشنواره اختصاص پیدا کرده و از همین مبلغ 50 میلیون تومان هزینه پیش تولید آثاری است که به مرحله نهایی جشنواره راه پیدا نکرده اند.
در بخش آثار محیطی این جشنواره نیز 105 میلیون تومان هزینه شده که این هزینه صرف اجرای 11 نمایش راه یافته به جشنواره شده است. ضمن اینکه 22 میلیون و 500 هزار تومان آن هم کمک هزینه پیش تولید 15 اثری بوده که به جشنواره راه پیدا نکردهاند.
بخش سنتی جشنواره نمایش عروسکی هزینه ای برابر با 52 میلیون و 500 هزار تومان در بر داشته. این هزینه صرف اجرای 8 نمایش راه یافته به جشنواره شده و مبلغ 9 میلیون تومان آن هم صرف پیش تولید 9 نمایشی شده که به جشنواره راه نیافته اند. به این معنا که آثار اجرا نشده در این بخش، هر یک مبلغ یک میلیون تومان دریافت کرده اند.
در بخش ویژه هم دو اثر نمایشی حضور داشته اند و کمک هزینه ای برابر با 45 میلیون تومان دریافت کرده اند. این رقم بالاترین کمک هزینه اجرایی این جشنواره است که به دو نمایش اختصاص یافته است.
در بخش ایده های نو 4 نمایش با بودجه 21 میلیون تومانی اجرا داشته اند.
در بخش فضای مجازی نیز 5 اثر نمایشی با بودجه ای برابر با 19 هزار و 500 هزار تومان اجرا داشته اند.
در مجموع کل هزینهای که برای آثار راه یافته و راه نیافته به جشنواره نمایش عروسکی شده، رقمی برابر با 637 میلیون تومان بوده است.
*س_دهمین همایش تئاتر صاحبدلان_س*هزینههای انجام شده برای دهمین همایش تئاتر صاحبدلان در سال 99 رقم 206 میلیون تومان اعلام شده است که در این نمایش 20 اثر صحنهای، محیطی و خیابانی اجرا شدند.
*س_تلویزیون تئاتر ایران_س*همچنین برای تاسیس و فعالیت تلویزیون تئاتر ایران در سال 99، 213 میلیون تومان خرج شده است که این رقم به طراحی و توسعه نرمافزاری سامانه، هزینه نیروی انسانی و تامین زیرساختها و... اختصاص داشته است. براین اساس برای طراحی و توسعه نرمافزاری سامانه در 3 فاز عرضه محتواهای رایگان، پوشش جشنواره فجر 39 و عروسکی 18 و عرضه فیلمتئاترها مبلغ 153 میلیون تومان، در بخش هزینههای نیروی انسانی سامانه در قالب حقوق مبلغ 47 میلیون تومان و برای تامین زیر ساخت مبلغ 11 میلیون تومان و درمجموع 213 میلیون تومان هزینه شده است.
*س_خیابان تئاتر ایران_س*این رویداد در سال گذشته جایگزین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان شد که در مجموع 270 میلیون تومان برای آن هزینه شد.
*س_حمایت از فعالیت نمایشی استانها_س*در سال 99 انجمنهای هنرهای نمایشی استانها مبالغی را برای حمایت از شعب انجمن، پرتالها و جشنوارههای استانی دریافت کردهاند که در کل به رقم 950 میلیون تومان میرسد.
*س_نمایشهای حمایت شده در تهران_س*این فهرست شامل 149 اثر صحنهای و خیابانی میشود که حدود دو میلیارد تومان حمایت شدهاند.
*س_نمایشهای حمایت شده در استانها_س*این فهرست با 56 مورد اجرا که بیشتر خیابانی هستند، 219 میلیون تومان حمایت مالی به طور مستقیم شدهاند. حمایت از طریق خود انجمن استانها هم در مجموع رقم یک میلیارد و 700 میلیون تومان را دربرمیگیرد.
*س_فعالیتهای پژوهشی و انتشاراتی_س*در سال 1399 حمایت از تالیف و انتشار در بخشهای مختلف 859 میلیون تومان هزینه داشته که تقریبا نیمی از آن به 12 شماره ماهنامه نمایش اختصاص داشته است.
58259
کد خبر 1541321