دوشنبه 5 آذر 1403

گزارش فری بیکن درباره افزایش واردات نفت چین از ایران و "چشم‌پوشی" آمریکا

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
گزارش فری بیکن درباره افزایش واردات نفت چین از ایران و "چشم‌پوشی" آمریکا

یک پایگاه خبری آمریکایی در گزارشی مطرح کرد، در آستانه تلاش‌های آمریکا برای بازگشت به توافق هسته‌ای، واردات نفت چین از ایران افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، پایگاه خبری واشنگتن فری بیکن در گزارشی درباره واردات نفت چین از ایران نوشت: فروش نفت ایران به چین در ماه‌های گذشته با وجود تلاش دولت جو بایدن برای بازگشت به توافق هسته‌ای افزایش یافته و نگرانی‌های کارشناسان آمریکایی امور ایران را از این موضوع بالا برده است که آمریکا از نقض تحریم‌های ایران به منظور ترغیب این کشور به آمدن پای میز مذاکره چشم‌پوشی می‌کند.

فری بیکن ادامه داد: چین به طور میانگین نزدیک به 800 هزار بشکه در روز نفت خام ایران را در سه ماه اخیر وارد کرده است، این میزان تقریبا دو برابر مقداری است که به طور قانونی و در همین بازه زمانی در سال گذشته از ایران می‌خرید، یعنی وقتی دولت ترامپ با کارزار تحریم‌های فلج‌کننده‌اش به ایران فشار می‌آورد. افزایش در مقدار نفت خریداری شده چین از ایران در بحبوبحه تلاش چین و ایران برای ارتقای روابط دیپلماتیک و اعمال فشار به دولت بایدن برای لغو تحریم‌های ایران رخ داده است.

این پایگاه خبری علاوه بر این، با استناد به تحقیقی که می‌گوید از سوی گروهی ضد ایرانی به نام «متحد علیه ایران هسته‌ای»(UANI) انجام شده که صادرات ماهانه نفت ایران را رصد می‌کنند، مدعی است ایران از گروهی از کشتی‌ها برای این صادرات مخفیانه نفت به کشورهایی مانند چین، سوریه و روسیه استفاده می‌کند که با خاموش کردن رادارها و گیرنده‌هایشان مسیریابی آن‌ها و این که در حال تخطی از تحریم‌های آمریکا هستند، در واقع غیرممکن می‌شود. طبق این تحقیق، شمار این کشتی‌ها در ماه‌های اخیر افزایش یافته است.

در ادامه این گزارش آمده است: یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا که می‌خواست نامش فاش نشود، به فری بیکن در این باره گفت: چین یک شریک تجاری مهم برای ایران است و آمریکا در راستای بازگشت به توافق هسته‌ای در حال همکاری با پکن است آمریکا به همکاری و تعامل با تمامی اعضای برجام [توافق هسته‌ای] از جمله چین ادامه می‌دهد. این بخشی از تلاش دیپلماتیک ما برای بازگشت به پایبندی کامل و دوجانبه به برجام است. این هدف ماست، هدف چین و دیگر اعضای باقی مانده در توافق است و سیاستی است که ایران نیز آن را اعلام کرده.

گزارش فری بیکن به نقل از این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می‌افزاید: چین یک شریک تجاری مهم ایران است، بنابراین مذاکرات ما با چین درباره بهترین راه بازگشت به برجام، مسلما شامل مباحثاتی پیرامون اجرایی شدن تحریم‌ها می‌شود.

انتهای پیام