جمعه 5 بهمن 1403

گلوبال تایمز: نامزدی ترامپ برای دریافت صلح نوبل با اهداف این جایزه منافات دارد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
گلوبال تایمز: نامزدی ترامپ برای دریافت صلح نوبل با اهداف این جایزه منافات دارد

پکن - ایرنا - روزنامه گلوبال تایمز چین در سرمقاله خود از تلاش های برخی مقام های آمریکایی برای نامزدی دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا برای دریافت جایزه صلح نوبل بشدت انتقاد و ابراز انزجار کرده و این موضوع را مایه تاسف دانست و ادامه داد: نامزدی ترامپ برای دریافت صلح نوبل با اهداف این جایزه منافات دارد.

به گزارش ایرنا گلوبال تایمز روز یکشنبه نوشت: «رابرت اوبرایان» مشاور امنیت ملی آمریکا در مرداد ماه گفت که ترامپ پس از توافق «تاریخی» بین اسرائیل و امارات متحده عربی باید واجد شرایط دریافت جایزه صلح نوبل شود و چنین اظهار نظر چاپلوسانه ای واقعا امروز جدی تلقی شده است و آنها به دنبال تحقق این امر هستند و برخی نیز از چنن تصمیم نادرستی حمایت کرده اند تا ترامپ برنده جایزه صلح نوبل 2021 میلادی شود.

گلوبال تایمز با ابراز انزجار و مزاح با این موضوع آورده است: جدی ترامپ؟ خیلی ها این رفتار پوچ را مسخره می کنند او برای «ایجاد صلح بین ملت ها» چه کاری انجام داده است؟ ترامپ یک بار در سال 2018 میلادی نامزد شد و اکنون نیز پس از دو سال دوباره نامزد شده است به نظر می رسد این نامزدی اثبات گر آن است که تمرکز جایزه صلح نوبل از اعطای آن به کسانی که «بیشترین یا بهترین کارها را برای برادری بین ملت ها، برای لغو یا کاهش تهدیدهای نظامی و یا ترویج کنگره های صلح انجام داده اند» ، منحرف شده است.

روزنامه چینی تاکید کرد که «ترامپ هیچ ارتباطی با صلح» ندارد تاثیر منفی او بر صلح جهانی بسیار بیشتر از نکات مثبت بوده است فقط کافی است نگاهی گذرا به آنچه ترامپ انجام داده است، داشته باشیم: خروج از توافق تحولات اقلیمی پاریس و توافق هسته ای ایران و اینکه او جنگ تجاری را آغاز کرد و مستقیما تقابل چین و آمریکا را موجب شد. واقعا چه کسی فکر می کند ترامپ امروز باعث ترویج صلح در جهان شده است؟.

گلوبال تایمز نوشت: اعتبار جایزه صلح نوبل سال به سال کاهش می یابد این انتخاب اغلب جنجال های بزرگی را در جامعه بین المللی ایجاد می کند در مقایسه با جوایز علوم طبیعی، جایزه صلح نوبل بیش از حد سیاسی است.

روزنامه چینی به اعطای جایزه صلح نوبل به «آلبرت آرنولد گور جونیور» معاون سابق رئیس جمهوری آمریکا در سال 2007 و اعطای آن به «باراک اوباما» رییس جمهور وقت آمریکا در سال 2009 میلادی اشاره می کند و می نویسد که اینها نشان دهنده سیاسی بودن این قضیه است زیرا این افراد دانشمند نبوده اند و مشخصا اعطای جایزه به آنها درست نبوده است.

ارگان حزب حاکم چین تاکید کرد که این سیاستمداران آمریکایی اغلب با اعتباراتی که مستحق آن نیستند، نامزد دریافت جایزه صلح نوبل می شوند و ترامپ هم آرزوی این جایزه را دارد و مورد علاقه برخی سیاستمداران غربی است.

گلوبال تایمز در پایان مطلب خود آورده است: افراد زیادی هستند که به صلح جهانی کمک شایانی کرده اند و شایسته جایزه صلح هستند با این حال به نظر می رسد نروژ با وجود ایجاد یک جنجال بزرگ، چشم بسته دونالد ترامپ را نامزد کرده است وقتی جایزه صلح نوبل چیزی شبیه به یک حقه بازی سیاسی پوچ شود، بی ارزش شده و سرانجام مضحکه جامعه جهانی خواهد شد.

منبع: روزنامه گلوبال تایمز *س_برچسب‌ها_س*