یوگو: کرونا باعث ایجاد تغییر در الگوی مصرف مردم شده است
تهران - ایرنا - نتایج نظرسنجی اخیر موسسه یوگو در چند کشور جهان نشان میدهد که الگوی مصرف مردم به دنبال پاندومی کرونا تغییر کرده است.
به گزارش ایرنا، در این گزارش آمده است: از زمان شروع همه گیری ویروس کرونا در سال 2019 میلادی، تغییراتی کوچک و بزرگ و البته درست و نادرست در شیوه تهیه و مصرف غذا از سوی مصرف کنندگان در سراسر جهان ایجاد شده است.
بسیاری از مردم در اوایل شروع این پاندومی به دلیل نداشتن اطمینان نسبت به مدت زمان ادامهدار شدن تعطیلیها، به خواربار فروشی ها، مغازه ها و فروشگاه ها هجوم آوردند تا موادغذایی و نوشیدنی ذخیره کنند. در آن موقع در نوع مواد غذایی که مردم میخریدند تغییرات چشمگیری مشاهده می شد و بسیاری از مردم جهان، مصرف ماهی و سبزیجات تازه، لبنیات و نیز مواد غذایی کم ارزش (اسنکها و نوشیدنی های قندی) را افزایش داده بودند.
موسسه یوگو به تازگی، تغییرات در نوع خرید موادغذایی و الگوهای مصرف مصرف کنندگان در سال 2021 میلادی را در 17 کشور جهان بررسی کرده و نتایج آن، موید افزایش خرید آنلاین و تاثیرگذاری شیوع کرونا بر روال خرید مواد غذایی از سوی مردم است.
این گزارش همچنین تغییرات حاصل از شیوع کرونا را در میزان خرید موادغذایی، نوشیدنی های الکلی و لوازم آرایشی، بررسی و نگرش مصرفکنندگان را نسبت به خرید محلی و پایدار در دوران همه گیری کرونا نمایان کرده است.
این گزارش با نگاهی بر چهار دسته مواد غذایی مصرفی شامل میوه و سبزیجات تازه، محصولات لبنی، غذاهای سرد آماده و غذاهای ناسالم، نشان می دهد که سهم مردم در هر یک از این دسته ها در چند بازار کلیدی در کشورهایی همچون استرالیا، فرانسه، آلمان، مکزیک، سنگاپور، انگلیس و آمریکا افزایش داشته است.
**تغییرات ناشی از کرونا در مصرف مواد غذایی
طبق داده های آماری این پژوهش، اکثر کشورهایی که در این نظرسنجی شرکت کرده بودند، بیشترین افزایش را در مصرف میوه و سبزیجات تازه تجربه کرده اند، به غیر از بریتانیا و آمریکا که بیشترین افزایش مصرف را در خوراکی های با ارزش غذایی کم، تجربه کرده اند.
از طرفی شاهد کاهش مصرف در برخی از این دسته ها نیز هستیم که بیشترین کاهش مصرف در دسته خوراکی های مضر مشاهده شده است که به طور میانگین شاهد کاهش 20 درصدی آن هستیم و بیشترین میزان کاهش آن در مکزیک با 36 درصد کاهش، ثبت شده است.
مصرف محصولات لبنی نیز همانطور که انتظار می رود، درصدی افزایش داشته است، درصدی که بیشترین موردش را می توان در مکزیک مشاهده کرد. این کشور ضمن اینکه دارای بالاترین نرخ افزایش محصولات لبنی و میوه و سبزیجات تازه بوده، بیشترین کاهش در خوراکی های مضر را نیز داشته است.
مصرف غذاهای سرد و آماده نیز در کشور مکزیک 21 درصد کاهش داشت این درحالیست که با توجه به خانه نشینی مردم، انتظار می رفت درصد کاهشی چشم گیری داشته باشد.
**تغییر در میزان مصرف میوه، سبزیجات و محصولات لبنی
در ماه های اولیه پاندومی کرونا، ذخیره مواد غذایی در نتیجه ترس و تردید مصرف کنندگان، تعطیلی رستوران ها و محدودیت های غذاخوری، باعث شد که بسیاری از مردم، در خود علاقه ای برای آشپزی در خانه بیابند.
از زمان شروع همه گیری، در کشورهایی مانند استرالیا، فرانسه، آلمان، مکزیک، سنگاپور، بریتانیا و آمریکا شمار قابل توجهی از خریداران مواد غذایی، مصرف میوه و سبزیجات تازه و محصولات لبنی را افزایش دادند.
این افزایش تقاضا برای میوه و سبزیجات به خصوص در مکزیک و سنگاپور بیشتر به چشم می آید به طوری که حدود نیمی از کل خریداران مواد غذایی در این کشورها اذعان کرده اند که مصرف این مواد غذایی را افزایش داده اند. در طول یک سال اخیر محصولات لبنی نیز به طور قابل ملاحظه ای در سنگاپور و مکزیک محبوب شده است.
میزان مصرف میوه و سبزیجات در کشورهای استرالیا، فرانسه، آلمان، انگلیس، آمریکا، مکزیک و سنگاپور به ترتیب 30 درصد، 27 درصد، 23 درصد، 24 درصد، 23 درصد، 57 درصد و 46 درصد رشد داشته است.
در زمینه محصولات لبنی نیز میزان مصرف مردم کشورهای استرالیا، فرانسه، آلمان، انگلیس، آمریکا، مکزیک و سنگاپور به ترتیب 19 درصد، 14 درصد، 13 درصد، 14 درصد، 16درصد، 33 درصد و 23 درصد رشد داشته است.
**میزان مصرف مواد خوراکی مضر در زمان همه گیری کرونا
در همین حال در طول همه گیری کرونا، بسیاری از مصرف کنندگان خبر از مصرف بیشتر هله هوله ها دادند و داده های این نظرسنجی نیز افزایش مصرف اینگونه مواد خوراکی مضر را نشان می دهد.
مصرف هله هوله و غذاهای مضر در کشورهایی مانند استرالیا، فرانسه، بریتانیا و آمریکا تقریبا به اندازه میزان افزایش تقاضای میوه و سبزیجات تازه، افزایش داشته است.
این درحالیست که در برخی از کشورهای مورد مطالعه، بخشی از مردم خوردن غذاهای مضر را کاهش داده اند. این موضوع به خصوص برای کشور مکزیک صدق می کند، کشوری که در برخی از مناطقش قانون " عدم فروش تنقلات به کودکان " تصویب شده است و تحقیقات یوگو نشان می دهند که احتمال اینکه خریداران مواد غذایی در مکزیک بگویند که " مصرف مواد غذایی مضر خود را پایین آورده اند " نسبت به اینکه بگویند که " مصرف این مواد را افزایش داده اند " بیشتر است. (36 درصد کاهش در برابر26 درصد افزایش).
در خصوص میزان افزایش و کاهش مصرف هله هوله ها در کشورهای استرالیا، فرانسه، انگلیس، آمریکا به ترتیب شاهد 27 درصد افزایش در برابر 18 درصد کاهش، 22 درصد افزایش در برابر 15 درصد کاهش، 31 درصد افزایش در برابر 16 درصد کاهش، 30درصد افزایش در برابر 17 درصدی کاهش بوده است.
این میزان مصرف در آلمان، 14 درصد افزایش در مقابل 17 درصد کاهش، در سنگاپور 32 درصد افزایش در برابر 21 درصد کاهش و در کشور مکزیک نیز همانطور که اشاره شد 26 درصد افزایش در برابر 36 درصد کاهش داشته است.
بدین ترتیب درمیان خریداران مواد غذایی در فرانسه، بریتانیا، آمریکا، استرالیا و آلمان، حداکثر 15 الی 18 درصد از افراد می گویند که در طول همه گیری ویروس کرونا کمتر از مواد غذایی مضر استفاده کرده اند.
https://yougov.co.uk/topics/food/articles-reports/2021/04/23/food-consumption-pandemic-changes-poll
*س_برچسبها_س*