یک عده خاص صدای بلندی دارند و حتی صدا و سیما را در اختیار دارند / رئیس جمهور بدون هماهنگی برای تعامل با جهان تلاش نمیکند
یک عده، صدا و سیما را نیز در اختیار دارند و در نتیجه اقدامات همیشگی خود را با صدای بلند انجام میدهند و هیچوقت هم متوقف نمیشوند، اما باید به این نکته هم توجه کنیم که رهبری در یک سخنرانی فرمودند که اگر ما بتوانیم تحریمها رو از روی دوش مردم برداریم، یک ساعت هم صبر نمیکنیم؛ بنابراین آقای پزشکیان در سفر خود در راستای فرمان رهبری فعالیت میکند تا گفتگوها و تعاملاتی را شکل دهد و وضعیت...
فرارو - مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران که به منظور شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک حضور دارد، در نشستی خبری با خبرنگاران رسانههای آمریکایی به موضوعات مختلفی پرداخت که برخی از جمله اشارههای وی به اسرائیل مورد توجه قرار گرفت.
به گزارش فرارو، پزشکیان در بخشی از سخنان خود به خویشتن داری ایران در برابر اقدامات تروریستی اسرائیل اشاره کرد، اما بخشی از سخنان وی درباره زمین گذاشتن سلاح دربرابر اسرائیل نیز مورد مناقشه و سوء تعبیر قرار گرفت. پیشتر، سخنان رئیس جمهور درباره آمریکا نیز زیر ذره بین رفته بود و برخی، این سخنان را به شکلی حساسیت برانگیز تعبیر کرده بودند.
همزمان با حضور رئیس جمهور، در نیویورک، عدهای هم بابت تلاشهای احتمالی رئیس جمهور برای ارتباط با آمریکا ابراز نگرانی کرده اند و میگویند این ارتباط با غرب و آمریکا اشتباه است. با توجه به اهمیت مسائل مذکور، فرارو برای بررسی این موضوعات با عبدالرضا فرجی راد، تحلیلگر ارشد سیاست خارجی و استاد ژئوپلیتیک، صحبت کرده است:
صحبت از تعامل بی مجوز و هماهنگی رهبری نیست
عبدالرضا فرجی راد به فرارو گفت: «آقای پزشکیان از دوران انتخابات، اعلام کرد که ما سیاست خارجی متعادلی را در پیش میگیریم تا بر اساس این سیاست خارجی بتوانیم علاوه بر گفتگو با شرق، با غرب هم، همکاری و گفتگو داشته باشیم که نتیجه آن هم رفع تحریمها باشد؛ بنابراین آن چه که آقای پزشکیان در نیویورک اعلام کرد، ادامه همان سیاستی است که در دوران انتخابات مطرح میکرد. آنها که داخل کشور فشار میآورند و نگرانند که چرا رئیس جمهور با آمریکا گفتگو میکند یا میخواهد با غرب سازش داشته باشد، مطلبی تازه نیست، بلکه موضوعی است که آقای پزشکیان از مدتها پیش مطرح کرده است. ما از گفتگو نتیجه میگیریم و شاید بتوانیم تحریمها را رفع کنیم. به نظر میرسد مصلح و نفع برخی، در این است که تحریمها باقی بماند یا گفتگو انجام نشود. دکتر عراقچی هم اشاره کردند که ما میخواهیم مقدمات گفتگو برای برجام را اجرا کنیم؛ بنابراین هیچ یک از این موارد پنهانی نبوده و از قبل اعلام شده است.»
وی افزود: «آقای پزشکیان در سخنرانیهای مختلف و در گفتگو با خبرنگاران بر تمایل ایران برای ایجاد صلح و دوستی با جهان تاکید کرده اند. همچنین ایشان اشاره کرده اند که ایران در کنار سایر کشورها این آمادگی را دارد که امکانی فراهم کند تا کشورها در صلح قرار گیرند. آقای پزشکیان در تاکید خود بر گفتگو، به مسئله خاورمیانه و جنگ اوکراین نیز اشاره کرد. زمانی که رئیس جمهور ایران تاکید دارد همه چیز را میتوان با گفتگو حل کرد، این که عدهای داخل کشور، حرف دیگری بزنند، هیچ ارزشی نخواهد داشت. قطعا رئیس جمهور پیش از سفر به نیویورک، مجوزهایی را دریافت کرده و هماهنگیهای لازم را انجام داده که در این سفر چه نکاتی را مطرح کند.»
پزشکیان اشارهای به برقراری رابطه با اسرائیل نکرده است
این استاد ژئوپلیتیک در ادامه گفت: «صحبتهای رئیس جمهور درباره اسرائیل که میگوید اگر آنها سلاحهای خود را زمین بگذارند ما هم میگذاریم را دکتر ظریف در توییتی تشریح کرده و توضیح داده که منظور دکتر پزشکیان سلاحهای غیرمتعارف بوده است. در صدایی هم که از آقای پزشکیان پخش شده، میبینیم که ایشان دقیقا همین منظور را میرسانند که مثلا اگر قرار است ما سلاح هستهای نداشته باشیم، اسرائیل هم باید همین رفتار را در پیش بگیرد و دست از حمله و تهدید بردارد. آقای پزشکیان اصلا اشارهای به تمایل ایران برای برقراری ارتباط با اسرائیل نکرده است. برخی در کشور ما حضور دارند که گرچه جمعیتشان زیاد نیست، اما صدایشان بلند است و تبلیغات فراوانی هم دارند.»
وی افزود: «این عده، صدا و سیما را نیز در اختیار دارند و در نتیجه اقدامات همیشگی خود را با صدای بلند انجام میدهند و هیچوقت هم متوقف نمیشوند، اما باید به این نکته هم توجه کنیم که رهبری در یک سخنرانی فرمودند که اگر ما بتوانیم تحریمها رو از روی دوش مردم برداریم، یک ساعت هم صبر نمیکنیم؛ بنابراین آقای پزشکیان در سفر خود در راستای فرمان رهبری فعالیت میکند تا گفتگوها و تعاملاتی را شکل دهد و وضعیت را تغییر دهد. بنابراین، چنین استنباطی بسیار عجیب است که تصور کنیم آقای پزشکیان بی برنامه حرکت کرده باشند و بهتر است این پرسش را هم پاسخ دهیم که مگر میشود در دنیای پر آشوب جهان امروز، بدون تعامل با جهان حرکت کرد. اتفاقا در همین خاورمیانه، بسیاری از دولتها نمیخواهند ما با جهان وارد تعامل و گفتگو شویم. در شمال کشور ما کشوری وجود دارد که عملا نمیخواهد ما با غرب وارد ارتباط شویم، اسرائیل و حتی برخی کشورهای عرب منطقه نیز همین احساس را دارند. بسیاری از کشورهای قدرتمند منطقه از ارتباط ما با جهان احساس نارضایتی دارند. آنها نمیخواهند قدرت ژئوپلیتیک ایران، آنطور که در برجام افزایش یافت، افزایش یابد. حتی برخی در داخل کشور که از تحریم ایران و بی برجامی سود میبرند، راضی به خروج ایران از این شرایط سخت نیستند. این نوع مسائل در کشور ما همیشه وجود دارد و هیچوقت هم تمام نمیشود. اما این بسیار مهم است که از طریق گفتگو، بتوانیم به رفع تحریمها برسیم.»
از میان اخبار