یک مقام بهداشتی: دیابتیها مراقبت از خود برابر کرونا را افزایش دهند
گناباد - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی گناباد گفت: افراد مبتلا به دیابت با توجه به ریسک بالای خطرپذیری نسبت به دیگر اشخاص برای ابتلا به بیماری کووید 19 باید مراقبتهای خود را برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری با حساسیت بیشتری افزایش دهند.
دکتر جواد صادقی نسب روز شنبه به مناسبت هفته ملی دیابت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: افراد مبتلا به بیماری دیابت از سطح امینی پایینتری نسبت به سایر افراد برخوردارند از این رو مراقبتهای آنان برای مقابله با بیماریها و به خصوص کرونا باید در سطح بالاتری قرار داشته باشد و با حساسیت بیشتری مسائل پیشگیرانه را مانند رعایت شیوه نامههای بهداشتی، پرهیز از حضور در اجتماعات و تماس با افراد مشکوک به بیماری کووید 19 رعایت کنند.
وی ادامه داد: در صورتی که بیماران دیابتی به بیماری کووید 19 مبتلا شوند احتمال ابتلای آنان به نوع بدخیم این بیماری زیاد است و لذا باید نسبت به هر گونه علائم مشکوک به بیماری کووید 19 حساس و به پزشک مراجعه کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: 11 درصد از جمعیت بالای 25 سال کشور معادل 5.5 میلیون نفر مبتلا به دیابت هستند و این میزان در مناطق تابعه این دانشگاه (گناباد و بجستان) پنج درصد است و سه هزار و 200 نفر در این شهرستانها مبتلا به دیابت هستند و تحت درمان قرار دارند.
صادقی نسب با اشاره به اقدامات معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد برای ارایه خدمات به بیماران دیابتی افزود: در کنار اقدامات فرهنگی و آموزش در ارتباط با مخاطرات بیماری دیابت در پایگاهها و مراکز بهداشت شهری و روستایی، خدمات درمانی لازم هم به آنان ارایه می شود.
وی ادامه داد: با توجه به شیوع ویروس همه گیر کرونا و برای پرهیز از حضور بیماران دیابتی در مراکز بهداشتی و درمانی سعی شده که این خدمات به صورت تلفنی انجام شود و درمان و معاینه آنان از راه دور و یا با بهره گیری از بستر فضای مجازی فراهم شود.
او اضافه کرد: پیگیریهایی نیز با معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی گناباد برای معاینه رایگان بیماران مبتلا به دیابت از نظر ابتلا به بیماری کووید 19 در دست انجام است.
چهاردهم نوامبر مصادف با 23 آبان، سالگرد تولد "فردریک بانتینگ" کاشف انسولین در سال 1991 با همکاری بنیاد بینالمللی دیابت و سازمان جهانی بهداشت (WHO) با هدف افزایش آگاهی عمومی در ارتباط با علل، عوارض، پیشگیری و درمان دیابت به عنوان روز جهانی دیابت نامگذاری شده است.
23 تا 29 آبان ماه نیز در ایران هفته ملی دیابت نامگذاری شده است.
دیابت یک عارضه ناشی از اختلال در تولید و یا عملکرد انسولین در بدن است و انسولین هورمون یا مادهای است که در لوزالمعده (پانکراس) تولید میشود و سلولها را قادر میسازد تا گلوکز را از خون بگیرند و برای تولید انرژی استفاده کنند.
دانشگاه علوم پزشکی گناباد با دو بیمارستان علامه بهلول گنابادی و آیت الله مدنی، 17 مرکز سلامت، 46 خانه بهداشت و 15 پایگاه اورژانس مشغول ارائه خدمت به مردم شهرستان های گناباد و بجستان در جنوب استان خراسان رضوی است. هم اکنون بیش از 120 هزار نفر از مردم این شهرستانها زیر پوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی گناباد قرار دارند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*