یک‌شنبه 4 آذر 1403

13 درصد کارت‌های بازرگانی خراسان شمالی فعال هستند / صادرات فرش استان تقریبا متوقف شده است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
13 درصد کارت‌های بازرگانی خراسان شمالی فعال هستند / صادرات فرش استان تقریبا متوقف شده است

سعید پورآبادی گفت: در خراسان شمالی 870 نفر دارای کارت بازرگانی هستند که از این تعداد 117 نفر فعال و مابقی غیرفعال شده اند که برای تمدید حضور پیدا نکرده اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصراترکاز بجنورد، سعید پورآبادی، رئیس اتاق بازرگانی خراسان شمالی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه استان از برگزاری همایش روز ملی صنعت و معدن در 10 تیرماه در استان خبر داد و اظهار داشت: متاسفانه طی دو سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا، آیین روز ملی صادرات نیز در استان برگزار نشد.

وی به قطعی برق طی روزهای اخیر با توجه به گرم شدن هوا اشاره کرد و ادامه داد: برای جلوگیری از قطعی برق صنایع جلساتی با حضور دستگاه های متولی برگزار شد و از سمت اتاق بازرگانی استان پیشنهاد داده شد که برق کارخانه ها منوط به اینکه در مواقع غیرضروری مصرف برق صنایع کاهش پیدا کند، قطع نشود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه بیشترین قطعی برق در صنایع متوسط و کوچک انجام شده که خسارت هایی به همراه داشته است، گفت: گفتنی است که تاکنون قطعی برق برای صنایع بزرگ استان لحاظ نشده که امید است که با این برنامه بتوانیم از قطعی و خسارت ها جلوگیری کنیم.

پورآبادی بیان داشت: نکته قابل توجه این است که کارگاه ها و کارخانه ها مواد اولیه را در سیستم دستگاه ها تزریق می کنند، اگر برق قطع شود، مواد اولیه ذوب و دستگاه قفل می شود، که نیازمند این قضیه است تا در صورت اقدام به قطعی برق، زمانبندی اعلام شود تا خسارتی به کارخانه ها وارد نشود.

وی گفت: همچنین در این راستا از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان شمالی درخواست شده است که میزان مصرف صنایع استان را استخراج کند، تا در صورت موافقت با طرح کاهش میزان مصرف برق در صنایع زمانبندی ارائه شود.

پورآبادی با بیان اینکه در استان خراسان شمالی تعداد بانوان بازرگان که کارت بازرگانی دارند محدود و حدود 50 نفر هستند، ادامه داد: تشکل های انجمن زنان بازرگان در اتاق اصناف خراسان شمالی دایر شده و خود بانوان باید اعضا را جمع آوری کنند که با حمایت اتاق بازرگانی حرکت مثبتی در این جهت انجام شود.

این مقام مسئول گفت: در خراسان شمالی 870 نفر دارای کارت بازرگانی هستند که از این تعداد 117 نفر فعال و مابقی غیرفعال شده اند که برای تمدید حضور پیدا نکرده اند.

پورآبادی خاطرنشان کرد: در زمینه صادرات زعفران پیگیری ها با کشور اسپانیا انجام شده اما تاکنون زمان قطعی اعلام نشده است.

این مقام مسئول افزود: به منظور انجام کشت فراسرزمینی، توافقاتی با کشور قزاقستان انجام شده که حدود 40 روز دیگر سفر برای تحویل زمین انجام خواهد شد و محصولات به صورتی کشت آبی و در گروه گندم، جو و ذرت کشت خواهد شد.

رئیس اتاق بازرگانی خراسان شمالی افزود: در راستای کشت فراسرزمینی در قزاقستان، معین شد که در صورت نیاز این کشور به این محصول بخشی از تولیدات با قیمت روز کشور به همان کشور به فروش برسد و مابقی صادرات یا وارد کشور ایران شود.

پورآبادی گفت: علاوه بر این در کشت فراسرزمینی کشورهای تاجیکستان و سوریه نیز اعلام آمادگی کرده اند.

این مقام مسئول از سفر بازرگانان کشور بنگلادش به خراسان شمالی شنبه هفته آینده خبر داد و گفت: این سفر تا روز دوشنبه ادامه پیدا می کند و در این ارتباط تصمیم بر این است تا پتانسیل های استان را به این کشور معرفی کنیم که پیشنهاد اصلی استان در حوزه محصولات کشاورزی است.

پورآبادی همچنین خاطرنشان کرد: طی تصمیماتی که روز گذشته بین دولت های ایران و ترکمنستان گرفته شد، امید است که برای گذرگاه مرزی خراسان شمالی و ترکمنستان اتفاقات مثبتی ایجاد شود.

وی اظهارامیدواری که با حذف سومدیریت ها، بتوانیم در استان خراسان شمالی صنایع را حمایت کنیم و با سایر کشورها ارتباط بگیریم. رئیس اتاق بازرگانی خراسان شمالی تاکید کرد: گسترش روابط قطعا می تواند در جهت توسعه ارتباطات صنایع استان با خارج کشور مفید واقع شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در حال حاضر خراسان شمالی با 20 کشور همسایه ایران همچون افغانستان، پاکستان، هندوستان، آذربایجان، ارمنستان ارتباط بازرگانی دارد، ادامه داد: بیشترین محصولات صادراتی استان شامل رب گوجه فرنگی، محصولات فولاد، پلاستیک، موادغذایی، پتروشیمی است که با وجود تحریم ها و نبود ارتباط با سایر کشورهای اروپایی، از طریق ترکیه محصولات خراسان شمالی به بازرگانان تحویل داده می شود و بقیه مراحل صادرات از این طریق صورت می گیرد.

وی با بیان اینکه خراسان شمالی در حوزه صادرات صنایع دستی مشکل دارد، گفت: صادرات فرش که پیش از این با قدرت انجام می شد، به دلیل هزینه های بالای صادرات و حضور رقیبان از سایر کشورها همچون چین که با قیمت پایین تری تولیدات را انجام می دهند، صادرات فرش استان به شدت کاهش و تقریبا متوقف شده است.

انتهای پیام /