13 هزار بیمار کرونایی در کردستان بهبود یافتند
سنندج - ایرنا - معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون 13 هزار بیمار مبتلا در این استان بهبود یافتهاند.
به گزارش ایرنا، دکتر صدیق جدیدالاسلامی روز شنبه در گفتوگوی خبری اظهار داشت: این بیماری بهبود یافته با تلاشهای مستمر، بی وفقه و حماسه آفرینیهای مدافعان سلامت به زندگی عادی برگشتند. وی یادآور شد: تاکنون همه بیماران مبتلا به کرونا در استان از خدمات درمانی بهرهمند شده و هیچ موردی دال بر عدم دریافت خدمات نیز گزارش و مشاهده نشده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: هیچ بیماری به علت نیاز مالی و تنگدستی از دریافت خدمات درمانی در استان بیبهره نبوده است ضمن اینکه برای بیماران مبتلا به کرونا و فاقد پوشش بیمهای، دفترچه بیمه سلامت صادر میشود. وی با بیان اینکه هزینه درمان بیماران مبتلا به کرونا مانند سایر بیماریها در صورت داشتن دفترچه درمانی طبق تعرفه دریافت میشود، گفت: برای افرادی که فاقد پوشش بیمه بلافاصله دفترچه سرتخت صادر و بیمه خدمات درمانی برای وی لحاظ میشود. جدیدالاسلامی تاکید کرد: بیماران بی بضاعت به مددکاری بیمارستان مراجعه کنند و 90 درصد هزینه آنها را بیمه میپردازد و فقط 10 درصد کل این هزینه به عهده بیمار است و اگر بیماری توان پرداخت این رقم را هم نداشته باشد، به مددکاری بیمارستانها ابلاغ شده که سهم این بیماران را مددکاری بپردازند تا ترخیص شوند. افزایش 60 تخت فعال به بخش مراقبتهای ویژه
وی اظهار داشت: قبل از شیوع ویروس کرونا 132 تخت مراقبتهای ویژه در استان فعال بود که بلافاصله به علت نیاز مبرم و افزایش بیماران، 60 تخت دیگر به این بخش اضافه شد. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به وجود 2 هزار و 531 تخت فعال بیمارستانی در 16 بیمارستان دانشگاهی استان گفت: در ایام شیوع کرونا تاکنون با کمبود تخت بیمارستانی موجه نشده و همه مراجعهکنندگان در این خصوص پوشش داده شدهاند.
وی با بیان اینکه تأمین اکسیژن کافی یکی از اصول اساسی مراقبت از بیماران مبتلا به کرونا است، افزود: در پیک اخیر این بیماری هشت دستگاه اکسیژنساز در بیمارستانهای استان وارد مدار شد، و هماکنون نیاز اکسیژن جهت درمان بیماران مبتلا به کرونا با این تعداد دستگاه، تأمین شده است. جدیدالاسلامی اضافه کرد؛ در حال حاضر 26 دستگاه اکسیژنساز در کردستان مستقر است، ضمن اینکه غیر از سروآباد و دهگلان که به دلیل محدودیت سطح بندی و به حدنصاب نرسیدن تختهای بیمارستانی دستگاه اکسیژن ساز به آن تعلق نمیگیرد، دیگر بیمارستانهای استان به این دستگاه مجهز هستند.
بیماران از خود درمانی بپرهیزند
وی با بیان اینکه هیچ داروی گیاهی تاکنون وارد پروتکل درمانی کرونا نشده است، یادآور شد: از مصرف خودسرانه داروها برای پیشگیری و درمان کرونا و همچنین از درمانهای خانگی و دارویی بهشدت خودداری شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان تاکید کرد: از مردم انتظار میرود، درصورت مشاهده علائم بیماری از هرگونه خوددرمانی به طور جد خودداری و جهت تشخیص و درمان سریع به مراکز درمانی مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه تقریبا از 80 درصد مبتلایان به این ویروس درمان میشوند، افزود: حدود 20 درصد مبتلایان نیازمند بستری و پنج درصد آنان به خدمات بخش مراقبتهای ویژه منتقل خواهند شد.
جدیدالاسلامی با بیان اینکه هیچ گروه سنی نسبت به واگیری کرونا در امان نیست، گفت: در پیک اخیر در استان، 20 درصد بستریها در آی سی یو مربوط به افراد زیر 40 سال بود، این موضوع به این معنی است که کرونا ارتباطی با سن و سال ندارد و همه در معرض خطر هستند.
دکتر جدیدالاسلامی نسبت به بیتفاوتی شهروندان کردستانی در مقابل کرونا هشدار داد و افرود: همهگیری ویروس در حال مزمن شدن و روند صعودی این ویروس در پیک اخیر نگران کننده و موجب خستگی بیش از پیش کادر بهداشت و درمان شده است.
وی با بیان اینکه در صورت بی اهمیتی به پروتکلهای بهداشتی، زمستان سختتری از پاییز خواهیم داشت، گفت: اکنون با روند نزولی کرونا مواجه هستیم ولی این به معنی مهار و اتمام خطر انتشار ویروس نیست.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار داشت: قطع زنجیره ویروس مستلزم همسوشدن با شرایط کنونی است و در صورت استمرار دورهمیها، برگزاری جشنها و میهمانیهای خانوادگی با توجه به فصل سرما و بسته بودن پنجرهها، عدم تهویه مناسب و استفاده نکردن از ماسک، احتمال خطر پیک جدید با موج شدیدتری از بیماری وجود دارد.
به گزارش ایرنا، کرونا تاکنون جان خیلیها را در کردستان گرفته و در بین اقشار مختلف مردم کسی در امان نمانده است حال که بیماری کووید 19 فقیر و غنی نمیشناسد و از کارگر و مهندس گرفته تا نخبته و کادر درمانی را در دام خود گرفتار کرده است.
از ابتدای شیوع بیماری کووید19 تاکنون چهار نفر از کادر درمان و بهداشت از جمله محمد یاراحمدی از پرسنل پرتلاش بیمارستان امام خمینی (ره) سقز، خلیل احمدی از پرسنل بیمارستان بعثت سنندج، محمد خورند از پرسنل پرتلاش بیمارستان مریوان و جمعه 14 آذر هم محمدرضا کریمی نسب مسوول اتاق عمل بیمارستان تامین اجتماعی سقز بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند و شهید مدافع سلامت شدند.
روز گذشته نیز شیوا فریدی رتبه سوم کنکور سال 1389 و از اعضای بنیاد نخبگان استان کردستان نیز بر اثر ابتلا به این بیماری جان باخت.
با توجه به تغییر وضعیت شیوع کرونا در کردستان از قرمز به نارنجی، از شنبه 15 آذر صاحبان واحدهای صنفی به جز گروههای 3 و 4 به شرط رعایت دستورالعملهای بهداشتی میتوانند فعالیت خود را از سر بگیرند.
گروه شغلی یک که شامل خدمات ضروری از جمله نانواییها، جایگاههای عرضه سوخت، رستورانهای بیرونبر، سوپرمارکتها و فروشگاههای زنجیرهای است در وضعیت قرمز نیز فعالیت داشتند اما از فردا گروههای شغلی 2 از جمله عکاسیها، آرایشگاهها، لوازمالتحریر فروشی، فروشگاه لوازم خانگی، مشاورین املاک، خشکبارفروشیها، مراکز طبخ غذا، مراکز شمارهگذاری خودرو، پاساژها، قنادیها، بستنی و آبمیوه فروشی، فروش مبلمان، چاپ و خدمات دیجیتال و فروشگاههای لوازم بهداشتی و آرایشی میتوانند فعالیت خود را از سر گیرند.
مشاغل گروه 3 و 4 از جمله سالنهای ورزشی، مساجد، استخرهای شنا، مراکز آموزشی، مدارس، دانشگاهها، آموزشگاههای زبان، مهدهای کودک، سینماها، موزهها، تالارهای پذیرایی و برگزاری مراسم عروسی و ختم همچنان فعالیت شان ممنوع است.
در حال حاضر 412 بیمار در بیمارستانهای استان بستری هستند، از این تعداد 274 نفر در سنندج، 31 نفر در سقز، 26 نفر در مریوان، 27 نفر در قروه، 14 نفر در کامیاران، 14 نفر در بانه، 19 نفر در بیجار، پنج نفر در دیواندره، 2 نفر در دهگلان تحت درمان قرار دارند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا ظهر شنبه 15 آذر در مجموع 12 هزار و 151 بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی و 321 بیمار نیز جان خود را از دست دادند.
از اسفند پارسال تاکنون شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشور به یک میلیون و 28 هزار و 986 نفر رسیده و 50 هزار 16 نفر هم جان خود را از دست دادهاند و 719 هزار و 708 نفر نیز بهبود یافتهاند.
*س_برچسبها_س*