شنبه 9 تیر 1403

18 درصد بیمارستان‌های کشور خصوصی است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
18 درصد بیمارستان‌های کشور خصوصی است

وزیر بهداشت با بیان این‌که غیرپزشکان هم می‌توانند بیمارستان خصوصی تاسیس کنند؛ گفت: 18 درصد بیمارستان‌های کشور خصوصی است.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بهرام عین‌اللهی در دیدار روسای بیمارستان‌های بخش خصوصی که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: 18 درصد کل بیمارستان‌های کشور خصوصی و 82 درصد دولتی است؛ این آمار نشان‌دهنده سهم بخش خصوصی در حوزه سلامت است و آنچه از ابتدای دولت سیزدهم بر آن اصرار ورزیده‌ایم، حذف هر گونه رانت در صدور مجوزها و رعایت کامل قانون در این امر است.

نارضایتی مردم از جامعه پزشکی / برخی پزشکان مردم را به بیمارستان‌های خصوصی هدایت می‌کنند

وزیر بهداشت افزود: با مصوباتی که در کمیسیون ماده 20 به تصویب رسید، غیرپزشکان هم می‌توانند بیمارستان خصوصی تاسیس کنند. در این مصوبات همچنین مشارکت بخش دولتی و خصوصی و حمایت بخش دولتی از خصوصی پیش‌بینی شده است.

عین‌اللهی در پاسخ به درخواست متولیان بخش خصوصی برای اصلاح تعرفه‌ها، بیان کرد: ریاست شورای عالی بیمه سلامت با وزیر بهداشت است ولی برای مصوبات رای‌گیری می‌شود و نماینده بخش خصوصی نیز می‌تواند در این جلسات حاضر شود.

وی افزود: خروجی تعرفه‌ها شورای عالی بیمه است ولی در عین حال تعرفه‌ها باید به تصویب سازمان برنامه و بودجه و دولت برسد و ما سعی کردیم تعرفه سال 1402 منطقی باشد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: وزارت بهداشت موظف است هزینه‌های درمانی مردم را تحت پشتیبانی بیمه‌ها کم کند تا روند خودپرداختی مردم که بیشتر ناشی از عدم حمایت بیمه‌هاست، اصلاح شود.

عین اللهی گفت: امروزه حدود هزار بیمارستان و 150 هزار تخت و 600 هزار پرسنل داریم و بودجه ما نیز 300 هزار میلیارد تومان است ولی بهره‌وری در هر دو بخش خصوصی و دولتی نیاز به تقویت دارد چرا که ارتقای این بخش موجب تقویت سلامت مردم و کاهش هزینه آنها می‌شود.

وی یادآور شد: در بیمه‌ها یک جزء فنی و یک جزء حرفه‌ای داریم و باید ترتیبی اتخاذ شود تا هزینه تهیه و نگهداری تجهیزات پزشکی که برای بخش خصوصی نیز سنگین است، در جزء فنی دیده شود. معاونت درمان وزارت بهداشت در حال بازنگری کتاب تعرفه‌هاست.

وزیر بهداشت افزود: تلاش کردیم درباره دارو و مواد اولیه، تعرفه گمرک را از 9 درصد به صفر برسانیم.

عین اللهی افزود: در طرح دارویار با نسخه‌های الکترونیک، اختلاف بین ارز ترجیحی و نیمایی را دولت از طریق بیمه‌ها به بیمار می‌پردازد تا زمینه‌های قاچاق دارو و اتلاف و خروج منابع از کشور از بین برود.

وی ادامه داد: با اجرای دارویار، قیمت داروها واقعی شد و قاچاق کاهش یافت و تا به امروز 1.3 میلیارد دلار صرف کرده‌ایم که نشان از صرفه جویی 2.4 میلیارد دلاری برای کشور دارد. اکنون اختلاف ارز نیمایی و ترجیحی را بیمه‌ها و داروخانه‌ها تحت عنوان یارانه سلامت به مردم می پردازند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افزایش 1.6 درصدی خدمات درمانی و جراحی‌ها پس از مهار کرونا خبر داد.