چهارشنبه 7 آذر 1403

19 خواهرخوانده تهران کدامند؟

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
19 خواهرخوانده تهران کدامند؟

دلیل انتخاب خواهر به جای برادر چیست؟ بعد از شکل گرفتن این عقد و پیمان دوستی میان شهر‌ها باید کلمه‌ای یکسان برای آن انتخاب می‌شد. از آنجا که شهر در بیشتر زبان‌های دنیا مونث است، نام «خواهرخوانده» انتخاب شد که با تمام شهر‌های جهان مطابقت داشته باشد.

درباره خواهرخواندگی شهر‌ها بار‌ها شنیده‌ایم، اما این پیمان که میان بسیاری از شهر‌های جهان بسته شده است، به چه معناست و چه کاربردی دارد؟ شهر‌های خواهر خوانده چه سودی برای هم دارند، یا اینکه اصلا چرا بردارخوانده برای دو شهر نامگذاری نشده است؟ شهر‌های هم پیمان و خواهر خوانده تهران از کدام کشور‌ها هستند و قدیمی‌ترین خواهر خوانده پایتخت کدام شهر است؟

به گزارش همشهری، درباره اینکه مسئولان دو کشور یا دو شهر جهان درباره خواهر خواندگی میان دو شهر صحبت کرده‌اند، زیاد شنیده‌ایم. اگر می‌خواهید علت نامگذاری خواهرخوانده به جای برادر و یا اینکه کدام شهر‌ها و در چه سالی برای اولین بار با هم خواهر خوانده شدند و دلایل این انتخاب را بدانید، با ما همراه باشید.

اولین خواهرخوانده‌ها

دقیقا 102 سال پیش، یعنی در سال 1920 میلادی، پیمان خواهرخواندگی برای نخستین بار بین دو کشور انگلیس و فرانسه بسته شد. این دو کشور یکی از شهرهایشان را انتخاب و پیمان خواهرخواندگی را امضاء کردند.

توافقی که بین انگلیس و فرانسه امضا شده بود، تا 1986 ادامه داشت و حتی در دوران جنگ جهانی دوم هم دو شهر خواهرخوانده پایبند قراردادشان بودند. همین نکته موجب شد سیاستمداران و مسئولان کشور‌های مختلف به این پیمان فکر کنند و از آن زمان، خواهرخواندگی، شهر‌های مختلفی را با هم پیوند زد.

اما دلیل انتخاب خواهر به جای برادر چیست؟ بعد از شکل گرفتن این عقد و پیمان دوستی میان شهر‌ها باید کلمه‌ای یکسان برای آن انتخاب می‌شد. از آنجا که شهر در بیشتر زبان‌های دنیا مونث است، نام «خواهرخوانده» انتخاب شد که با تمام شهر‌های جهان مطابقت داشته باشد.

ضمن اینکه در ادبیات اروپایی، خواهرخواندگی به شهر‌های دوقلو یا همسان هم معروف است. بر همین اساس خواهر خوانده که نخستین بار در اروپا شکل گرفت، قدم به قدم در بین شهر‌های مختلف جهان گسترش پیدا کرد و شهرداران، مسئولان شهر‌ها و سیاستمداران کشور‌های مخنلف پذیرفتند که پیمان میان شهر‌ها با این کلمه بسته شود.

خیابانی در منطقه 8 پاریس به نام تهران

بیشتر اوقات دو شهری که به هم شباهت دارند، پیمان خواهرخواندگی را با یکدیگر امضا می‌کنند. این شباهت می‌تواند از لحاظ تاریخی یا اقتصادی باشد. همچنین، شهر‌های دارای نماد مشترک هم برای خواهرخوانده شدن پیش قدم می‌شوند؛ بنابراین اگر در شهری یکی از خیابان‌ها به نام یک شهر یا کشور خارجی است، به احتمال زیاد، می‌تواند پای خواهر خواندگی در میان باشد.

رونق و توسعه گردشگری بین دو شهر خواهرخوانده و نامگذاری متقابل نام خیابان‌هایی در دو شهر خواهر خوانده از جمله بند‌های خواهرخواندگی میان دو شهر است. ضمن اینکه در قرارداد‌های خواهرخواندگی، توافق‌های فرهنگی، اقتصادی، علمی و ورزشی بین دو شهر شکل می‌گیرد که برای هر دو شهر منافعی به همراه دارد.

شهر‌های خواهرخوانده تهران

بسیاری از شهر‌های ایران از جمله تهران در کشور‌های مختلف خواهر خوانده‌هایی دارند. اما یکی از قدیمی‌ترین خواهر‌های پایتخت شهر سئول در کره جنوبی است که پیمان خواهر خواندگی‌شان به سال 1963 یعنی حدود 60 سال پیش بر می‌گردد. البته این پیمان از آن زمان تا امروز به دلایلی تغییراتی داشته‌است، برای مثال به خاطر پیروزی انقلاب اسلامی در کشورمان و تغییرات قوانین کشور، قرارداد‌هایی هم که در دوران قبل از انقلاب وجود داشتند، دستخوش تغییر شدند.

بعد از پیروزی انقلاب در کشورمان، اما نخستین شهری که با تهران خواهر خوانده شد، بیشکک یکی از شهر‌های کشور قرقیزستان بود که از این پیمان در سال 1373 میان دو شهر بسته شد.

در ادامه با شهر‌های خواهرخوانده تهران در سرتاسر دنیا آشنا می‌شویم:

پاریس؛ فرانسه

پرتوریا؛ آفریقای جنوبی

دوشنبه؛ تاجیکستان

خارطوم؛ سودان

کاراکاس؛ ونزوئلا

مینسک؛ بلاروس

هاوانا؛ کوبا

استانبول؛ ترکیه

برازیلیا؛ برزیل

قدس؛ فلسطین

صنعا؛ یمن

بغداد؛ عراق

هانوی؛ ویتنام

آنکارا؛ ترکیه

پکن؛ چین

بوداپست؛ مجارستان

تفلیس؛ گرجستان

کابل؛ افغانستان

مسکو؛ روسیه

از میان اخبار

بازداشت میوه‌فروشان مسلح پایتخت

بساز بفروش‌ها، بزن بهادر استخدام می‌کنند!