2 شرط ریزش قیمت خودرو / خودروسازان آمریکا رکورد زدند
برنامه های فدرال رزرو آمریکا برای کنترل نرخ تورم از طریق افزایش نرخ بهره هنوز تأثیر قابلتوجهی بر صنعت خودروی این کشور نداشته است. دلیل این مساله را باید در گسترش تقاضا برای استفاده از خودروی شخصی به جای حمل و نقل عمومی در دوران همهگیری ویروس کرونا جست و جو کرد.
به گزارش اقتصادنیوز، قیمت خودرو در بازار تحت تاثیر امید به نهایی شدن مذاکرات احیای برجام و همچنین از سرگیری واردات خودرو روند نزولی به خود گرفته است.
شیب ریزش قیمت خودرو تندتر می شود؟
برخی از کارشناسان پیش بینی می کنند چنانچه اخبار واضح تری از احیای توافق نامه برجام مخابره شود یا سیاست گذار خودرویی بعد از حدود چهار سال قفل را از در ورود خودرو به کشور بردارد و شاهد حضور محصولات جدید در بازار خودرو باشیم، شیب کاهش قیمت ها تندتر نیز خواهد شد.
قیمت خودرو در آمریکا صعودی شد
بنا به گزارش اکوایران، در شرایطی که قیمت خودرو در بازار ایران مسیر کاهشی را می پیماید شاهد هستیم که قیمت خودرو در بازار ایالات متحده آمریکا روندی صعودی به خود گرفته است.
بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط موسسه J.D. Power میانگین قیمت معاملات در بازار خودروی آمریکا به رکورد 46 هزار دلار میرسد که 11.5 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
انتظار میرود قیمت خودروهای جدید ایالاتمتحده در ماه آگوست به دلیل تقاضای بالا علیرغم افزایش نرخهای بهره به بالاترین حد خود برسد.
رمزگشایی از گران شدن قیمت خودروها در آمریکا
افزایش قیمت محصولات تولیدی شرکت های خودروساز در بازار آمریکا را می توان به دو دلیل دانست. دلیل اول رشد نرخ تورم در این کشور است و دلیل دیگر نیز کاهش تیراژ تولید خودرو به دلیل محدودیت های ناشی از بیماری کویید - 19 و همچنین مشکل تامین قطعات الکتریکی یا همان ریز تراشه ها است.
این دو چالش گریبان خودروسازان رادر آمریکا گرفته و اجازه نمی دهد تا آنها به برنامه ریزی های خود برای تولید و عرضه عمل کنند.
کمبود موجودی در انبار خودروسازان آمریکا
همچنین کمبود موجودی انبار خودروسازان در ایالات متحده آمریکا فروش خودروهای جدید را محدود کرده است. کارشناسان موسسه J.D. Power می گوید که انتظار میرود خردهفروشی خودروهای جدید در ماه آگوست به 980 هزار و 400 دستگاه برسد که 2.6 درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است.
برنامه های فدرال رزرو آمریکا برای کنترل نرخ تورم از طریق افزایش نرخ بهره هنوز تأثیر قابلتوجهی بر صنعت خودروی این کشور نداشته است. دلیل این مساله را باید در گسترش تقاضا برای استفاده از خودروی شخصی به جای حمل و نقل عمومی در دوران همهگیری ویروس کرونا جست و جو کرد.
عرضه خودرو با مشکل روبرو می شود؟
توماس کینگ از کارشناس موسسه J.D. Power می گوید: انتظار میرود در ماه سپتامبر، محدودیتهای یاد شده ادامه یابد و عرضه خودرو به بازار همچنان با مشکل مواجه شود.
به رغم محدودیت عرضه خودرو در بازار آمریکا موسسه J.D. Power و موسسه LMC Automotive همچنین پیشبینی فروش جهانی خودروهای سبک در سال 2022 را با نزدیک به یک میلیون دستگاه به حدود 81.8 میلیون دستگاه افزایش دادند که دلیل آن نیز احیای بازار چین است و پیشبینی میشود نسبت به سال گذشته 8 درصد رشد فروش داشته باشد.
همچنین بخوانید