230 هنرمند صنایع دستی در شهرستان پردیس فعال هستند
تهران - ایرنا - رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان پردیس گفت: 230 هنرمند فعال این شهرستان در 15 کارگاه صنایع دستی آثار هنری خود را در رشته های مختلف هنری خلق میکنند.
سمیه خاکپور روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: شهرستان پردیس را با وجود هنرمندان شاخص در رشته های منبت، سفال، معرق، ساخت سازهای سنتی، چرم دوزی و 35 رشته هنری دیگر می توان یکی از قطب های صنایع دستی استان تهران دانست.
وی با اشاره به صدور دو نوع مجوز به هنرمندان رشته های مختلف صنایع دستی، اظهار داشت: پروانه تولید انفرادی برای هنرمندانی که در فضای منزل خود کار هنری انجام می دهند و پروانه تولید کارگاهی برای هنرمندانی که چند نفر نیروی کار در یک کارگاه زیر نظر آنها مشغول به کار هستند، صادر می شود.
رئیس اداره میراث فرهنگ، گردشگری و صنایع دستی شهرستان پردیس با بیان اینکه تهیه بانک اطلاعاتی هنرمندان شهرستان در دست اقدام و اجرا است، خاطرنشان کرد: بازدید و نیاز سنجی از کارگاه های صنایع دستی شهرستان، بررسی و رسیدگی به مشکلات صاحبان صنایع دستی و ثبت مشخصات هنرمندان برای تهیه بانک اطلاعاتی هنرمندان صنایع دستی را در دستور کار خود قرار دادیم.
خاکپور ادامه داد: یکی از دانش آموختگان رشته صنایع دستی در پردیس کارگاه پارچه بافی راه اندازی کرده است است و با حمایت از این رشته و راه اندازی کارگاه پارچه بافی زمینه ایجاد اشتغال تعداد زیادی از علاقمندان در شهرستان فراهم خواهد شد.
وی با اشاره به آثار فرهنگی و باستانی شهرستان پردیس گفت: در حدود 30 اثر باستانی و فرهنگی در شهرستان پردیس داریم که تاکنون4 اثر تاریخی ثبت ملی شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان پردیس خاطرنشان کرد: پل تاریخی جاجرود، آبشار کمرد و رودخانه سیاهرود برخی از نقاط دیدنی این منطقه هستند و 11 روستا با توجه به بافت سنتی موجود قابلیت جذب گردشگران زیادی را دارند.
این مسئول اضافه کرد: جلساتی با روسای ادارات جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست شهرستان برای رفع مشکلات گردشگری برگزارکردیم و توسعه گردشگری، بوم گردی و گردشگری کشاورزی در دستور کار اداره میراث فرهنگی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه اداره گردشگری بر اساس وظیفه ذاتی باید برای توسعه گردشگری و سرمایه گذاری در این حوزه برنامه ریزی کند، اظهار داشت: راه اندازی اقامت گاههای بوم گردی در روستاهای هدف راهکار مناسبی برای توسعه گردشگری در شهرستان است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان پردیس یادآور شد: احداث مزرعه کشاورزی تفریحی و آموزشی، تبدیل خانه های قدیمی به اقامت گاه بوم گردی بدون تغییر ساختار ملک، جذب سرمایه گذار گردشگری و بوم گری برخی از برنامه های در دست اقدام برای توسعه گردشگری در شهرستان است.
شهرستان پردیس با جمعیتی در حدود 300 هزار نفر در شرق پلیتخت قرار دارد.
*س_برچسبها_س*