دوشنبه 5 آذر 1403

250 زندانی با 10 میلیارد بدهی در کرمانشاه در انتظار بازگشت به زندگی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
250 زندانی با 10 میلیارد بدهی در کرمانشاه در انتظار بازگشت به زندگی

کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل زندان‌های کرمانشاه با بیان اینکه اکنون 250 زندانی بدهکار مالی با حدود 10 میلیارد تومان بدهی در زندان‌های استان به سر می‌برند، گفت: برای آزادی این زندانیان نیازمند کمک‌های مردم و خیران هستیم.

«منصور بیگلری» روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضاییه افزود: همه این افراد مرتکب جرایم غیرعمد و دارای شاکی خصوصی هستند و به دلیل عدم جلب رضایت شاکیان اکنون در حبس به سر می‌برند.

او یکی از شروط ستاد دیه برای پرداخت بدهی بدهکاران را حضور شخص بدهکار در زندان دانست و گفت: ما از طریق ستاد دیه و با کمک و مشارکت مردم و خیرین به دنبال پرداخت بدهی زندانیان بدهکار هستیم.

او در ادامه با بیان اینکه 16 جرم غیرعمد کارگاهی تعریف شده داریم، گفت: اکنون 70 نفر از زندانیان بر اثر این جرایم اکنون در زندان به سر می برند که این افراد براثر حوادث کارگاهی از جمله عدم تامین دیه و خسارات ناشی از فوت کارگران به زندان افتاده‌اند.

وی با بیان اینکه تعداد زندانیان بدهکار زیر 20 میلیون تومان به اندازه انگشتان دست است، گفت: این آمارها مربوط به زندانیان بالای 20 میلیون تا یک میلیارد تومان است.

مدیرکل زندان‌های استان کرمانشاه با اعلام اینکه برای همه زندانیان بدهکار پرونده تشکیل شده است، گفت: به صورت مستمر با خیران داخل و خارج از استان برای تامین بدهی این افراد در ارتباط هستیم و خوشبختانه کمک های خوبی هم جمع آوری شده است.

بیگلری از همه مردم و بخصوص خیران داخل و خارج از استان خواست تا کمک های خود را از طریق شماره کارت بانک صادرات به شماره 6037691990091043 و یا شماره حساب سیبا0106342515007 واریز کنند تا زمینه آزادی تعدادی از زندانیان جرایم غیر عمداستان توسط ستاد دیه فراهم شود.

او با بیان اینکه سالانه بین 300 تا 400 زندانی جرایم غیرعمد و بدهکار وارد زندان های استان می شوند، گفت: تلاش ما حل مشکلات این افراد با مصامحه، جلب رضایت شاکیان، اعطای وام قرض الحسنه و یا کمک بلاعوض های است.

به گفته او، در سه ماه نخست امسال با پرداخت 850 میلیون تومان، 140 نفر از زندانیان بدهکار جرایم غیرعمد مالی از زندان های استان آزاد شدند.

وی اضافه کرد: در کنار اقدامات ستاد دیه، انجمن حمایت از زندانیان استان نیز در راستای تامین معیشت، آموزش فرزندان و همسران، پیگیری مسایل بهداشتی و درمانی و فرزندان بازمانده از تحصیل خانواده زندانیان تلاش می‌کند.

2 هزار و 450 زندانی به مرخصی رفتند

مدیرکل زندان‌های کرمانشاه در ادامه سخنانش به اعطای مرخصی به زندانیان پس از شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: در مجموع 2 هزار و 450 زندانی در این مدت از زندان های استان به مرخصی رفتند که از این تعداد هزار و 700 زندانی در مرخصی به سر می برند و باید به زندان برگردند و مابقی مشمول عفو رهبری، آزادی مشروط و پایان حبس شدند.

به گفته بیگلری، این افراد جرایم سنگین نداشتند و شورای طبقه بندی زندان با مرخصی رفتن آنها موافقت کرد.

وی در پاسخ به سوالی در مورد رابطه افزایش سرقت در جامعه با آزادی زندانیان نیز گفت: ما به سارقان زندانی مرخصی ندادیم و تنها جوانان بدون سابقه ای که برای اولین بار به جرم سرقت به زندان افتاده اند به صورت محدود به مرخصی رفتند.

وی تصریح کرد که لیست همه زندانیان مرخصی رفته را به پلیس آگاهی استان داده ایم.

سرقت و موادمخدر بیشتر جرم زندانیان

مدیرکل زندان‌های کرمانشاه در ادامه سرقت و موادمخدر را جزو بیشترین جرم زندانیان استان دانست و گفت: 41درصد از زندانیان به دلیل سرقت، 40 درصد به دلیل موادمخدر و 19 درصد هم به دلیل سایر جرایم در زندان به سر می برند.

بیگلری همچنین افزود: از مجموع زندانیان استان 1.5 درصد را زن ها تشکیل می دهند که بیشترین جرم آنها هم موادمخدر است.

وی به آموزش های مهارتی به زندانیان نیز اشاره کرد و گفت: در زندان های استان 16 کارگاه فنی و حرفه ای فعال است و 400 نفر از زندانیان در حال حرفه آموزی و تولیدات صنایع دستی و فلزی هستند.

وی با بیان اینکه در زندان کرمانشاه سطل های زباله شهرداری و لباس کار برخی از شرکت ها توسط زندانیان آموزش دیده تولید می شود، افزود: 80 درصد از درآمد تولیدات زندانیان به خود آنها برگردانده می شود.

مدیرکل زندان های کرمانشاه با بیان اینکه متاسفانه جامعه دید خوبی نسبت به زندانیان ندارد، گفت: به زندانی به عنوان یک آسیب دیده اجتماعی باید نگاه کرد و همه تلاش کنند که به جامعه و زندگی بازگردند.

او از کارفرمایان نیز خواست زمینه اشتغال زندانیان آزاد شده را فراهم کنند تا آنها بتوانند زندگی را ادامه دهند.

*س_برچسب‌ها_س*