دوشنبه 1 بهمن 1403

30 منطقه زیست‌محیطی در سال 1402 بازنگری و اصلاح شدند

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
30 منطقه زیست‌محیطی در سال 1402 بازنگری و اصلاح شدند

اکبری گفت: 30 منطقه از مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست در سال 1402 ارتقاء یافته، اصلاح و بازنگری شدند.

حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در تشریح اقدامات انجام گرفته در سازمان محیط زیست سال گفت: در سال 1402 پنج تفاهم‌نامه در راستای مشارکت مردم و جوامع محلی در حفاظت از تنوع زیستی امضاء شد و بدین ترتیب بالغ بر 14 نفر همیار بخش خصوصی به نیرو‌های حفاظتی زیستگاه‌های یوزپلنگ اضافه شدند.

وی افزود: برگزاری اولین نشست ملی پیرامون راهکار‌های پیشگیری و مقابله با قاچاق حیات وحش و تشکیل کمیته داخلی و بین دستگاهی مبارزه با قاچاق حیات وحش برای هم‌افزایی بین دستگاه‌ها از جمله اقدامات مهم در حوزه کاهش تهدید‌های تنوع زیستی بود.

اکبری با اشاره به اهمیت احیاء جمعیت‌های آسیب‌دیده حیات وحش، افزود: آهوی ایرانی بعد از چندین دهه به دشت مغان در استان اردبیل معرفی مجدد شد و جمعیت گورخر ایرانی در پارک ملی کویر با انتقال بالغ بر 14 رأس گور خر از پارک ملی خبر کرمان و منطقه توران از نظر ژنتیکی تقویت شد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: در راستای احیاء جمعیت گوزن زرد 22 رأس گوزن زرد ایرانی از سایت‌های تکثیر دشت ناز ساری و سایت ایلام به سایت‌های جدید در اردبیل و خوزستان و همچنین پارک ملی دز و تعدادی نیز به جنگل میان کتل در استان فارس منتقل شدند.

وی گفت: رتبه‌بندی 25 باغ وحش کشور برای اولین بار و تعیین منزلت بالغ بر 250 منطقه تحت مدیریت پس از صد‌ها ساعت کار کارشناسی از دیگر اقدامات معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی در سال 1402 بود.

اکبری افزود: 30 منطقه با تصویب شورای عالی محیط زیست اصلاح، بازنگری و یا ارتقاء سطح حفاظتی یافتند. همچنین 9 واحد قرنطینه و مرکز درمان یا نگهداری موقت حیات وحش در 9 استان ایجاد شد و بالغ بر 290 رأس یا قلاده حیوان وحشی پس از درمان و بازپروری در مرکز پردیسان، به طبیعت بازگردانده شدند.

وی اظهار داشت: از گونه‌های یوزپلنگ و خرس قهوه‌ای سلول‌های زنده کشت داده و در بانک ژن مرکز ملی ذخایر ژنتیکی ذخیره‌سازی شد و بیش از 11 هزار نمونه موزه‌ای (سنگ و کانی، فسیل، نمونه‌های جانوری و گیاهی و...) در موزه ملی تاریخ طبیعی مطالعه، شناسایی و ساماندهی شدند.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: برای اولین بار، بالغ بر 400 پرونده خسارت حیات وحش به مزارع و دام‌های اهلی تکمیل و پرداخت خسارت از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی انجام گرفت و 15 مرکز تکثیر و پرورش، پارک وحش و کارگاه تاکسیدرمی در سال 1402 مجوز تأسیس گرفتند و زمینه اشتغال در این زمینه فراهم شد.

اکبری به راه‌اندازی سامانه پایش تصویری در 10 استان اشاره و اضافه کرد: با افزایش تجهیزات انفرادی اطفاء حریق و با جلب مشارکت جوامع محلی، میزان آتش‌سوزی عرصه‌های طبیعی در مناطق چهارگانه نسبت به میانگین 10 ساله نزدیک به 50 درصد کاهش یافت.

منبع: روابط عمومی سازمان محیط زیست

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست