پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

40 سال «پیشرفت»؛ عقبه قدرت بلامنازع منطقه

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
40 سال «پیشرفت»؛ عقبه قدرت بلامنازع منطقه

40 سال پیشرفت مداوم بعد از طلیعه انقلاب پر خیر و برکت امروز ایران اسلامی را به قدرت بلامنازع منطقه و مستقل‌ترین کشور جهان تبدیل کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی»؛ این مانیفست انقلابی است که از ایران اسلامی آغاز و گستره آن امروز کشورهای مظلوم جهان را در برگرفته است.

روزهای اول انقلاب زمانی که مردم ایران اسلامی این شعار را می‌دادند کمتر کسی فکر می‌کرد که با این همه فشار و تحریم و هجمه و توطئه به این آرمان بزرگ دست یابند و آن را دور از دسترس تصور می‌کردند.

اما علی رغم تمام سنگ‌اندازی‌های ریز و درشت دشمنان این مرز و بوم، ایران اسلامی امروز بعد از 41 سال از پیروزی انقلاب اسلامی دستاوردهای بزرگی را در حوزه های مختلف کسب کرده است.

انقلاب اسلامی، ایران را مستقل‌ترین کشور دنیا کرد

محمدرضا مرندی، کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز اظهار داشت: یکی از دستاوردهای سیاسی انقلاب اسلامی ایران استقلال است به گونه ای که پس از انقلاب به استقلال سیاسی دست یافتیم و به جرات می توان گفت امروز مستقل ترین کشور در دنیا هستیم؛ حتی روسیه، چین و خود آمریکا به اندازه ما مستقل نیستند بلکه آنها تحت نفوذ کشورهای دیگر هستند.

وی با بیان اینکه کشورهای اروپایی تحت نفوذ صهیونیست‌ها و آمریکا و خود آمریکا نیز تحت نفوذ اسرائیل است، افزود: در دنیا کشوری به اندازه ایران مستقل نیست که تصمیمات را بر اساس منافع ملی اتخاذ کند.

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: دومین دستاورد سیاسی انقلاب اسلامی، آزادی است در حالی که قبل از انقلاب آزادی وجود نداشت البته برخی تعریف درستی از آزادی ندارند و آزادی را به معنای رهایی می‌دانند در حالی که رهایی مطلوب نیست و آزادی مطلوب است.

مرندی عنوان کرد: در همه مکاتب به ویژه لیبرالیسم غربی، آزادی یعنی رهایی محدود بنابراین آزادی به معنای رهایی نه در ایران و نه در هیچ جای دنیا وجود ندارد.

وی افزود: مردم ایران در سرنوشت خود مشارکت سیاسی و حق انتخاب دارند که این نیز از دیگر دستاوردهای سیاسی انقلاب است به گونه ای که مردم همه ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران را آزادانه انتخاب می‌کنند.

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: در کمتر کشوری این حد از مشارکت سیاسی بالا که در ایران هست، در آن کشورها نیز وجود دارد به گونه‌ای که نسبت مشارکت سیاسی در کشور ما بین 60 تا 70 درصد و در کشورهای غربی بین 50 تا 60 درصد است از سوی دیگر به همان میزان که مشارکت سیاسی بالاتر می‌رود مشروعیت نظام نیز افزایش می‌یابد.

وی عنوان کرد: مردم سالاری دینی و دموکراسی نیز از دیگر دستاوردهای سیاسی است که در قالب جمهوری اسلامی در کشور محقق شده است.

مرندی خاطرنشان کرد: استکبار ستیزی، اقتدار سیاسی در عرصه بین الملل و حمایت از محرومین و مستضعفین هم ما را به قدرت بلامنازع منطقه ای و جهانی تبدیل کرده است.

در بسیاری از حوزه ها خودکفا شدیم

آلبرت بغزیان، یک کارشناس مسائل اقتصادی نیز در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز درباره دستاوردهای اقتصادی انقلاب اسلامی اظهار داشت: از جمله دستاوردهای انقلاب نگاه به درون و درون زا کردن اقتصاد است؛ به این معنا که قبلا وارد کننده بودیم اما طی برنامه های مختلف از سیاست جایگزینی واردات به سیاست های تشویق صادرات رسیدیم.

وی افزود: اگر انقلاب پیروز نمی شد ممکن بود بازهم این مسیر طی می شد اما پس از انقلاب جدیت و تسریع و تاکید از سوی مقامات کشوری بیشتر شد.

این کارشناس مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد: کمتر کشوری سعی کرده خودکفایی را با این دید تکمیل کند که هر آن مورد هجوم و تحریم قرار گیرد در واقع وقتی انقلاب پیروز شد این باور برای همه جا افتاد که استعمار و آمریکا ساکت نخواهند شد و درصدد ضربه خواهند بود و بهترین راه حل آنها تحریم است.

بغزیان افزود: همان طور که ما در ابتدا مرحله به مرحله توسط آمریکا تحریم حقوق بشری، تحریم های بانکی و... شدیم و اخیرا نیز شاهد تحریم های نفتی بودیم بنابراین دشمن مرحله به مرحله تحریم ها را تشدید کرد و اکنون نیز درصدد ضربه است، اما تاکنون استراتژی خودکفایی بر برون گرایی و تشویق صادرات غالب شده است.

وی گفت: ما باید کالا و مواد اولیه را خودمان تولید کنیم و تکنولوژی را به صورت درون زا توسعه دهیم.

این کارشناس مسائل اقتصادی بیان داشت: درون زا شدن تکنولوژی مرحله بعدی برای کشوری مثل ایران است در حالی که برای کشورهای دیگر هدف انجام صادرات است اما در ایران هدف خودکفایی درونی کردن تکنولوژی است.

بغزیان گفت: قبل انقلاب با کشورهای منطقه تعامل چندانی نداشتیم و قطب اقتصادی شدن تصور نمی شد درحالی که پس از انقلاب چشم انداز ایران 1404 تعریف شد که می تواند در منطقه حرفی برای گفتن داشته باشد و البته این چشم انداز از منطقه آغاز می شود و به جهان ختم خواهد شد.

وی افزود: قبل انقلاب تاکید می شد نفت بخش پیشرو است و بیشتر نفت خام صادر می شد همچنین تاکید بر این بود صنعت نفت ممکن است مورد هجوم تحریم قرار گیرد و خود نفت جایگاهی جدی به عنوان عامل تامین کننده سوخت نداشت اما اکنون اهمیت نفت می تواند جهت گیری اقتصاد را تغییر دهد.

این کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: از ابتدای انقلاب بنابر این بود اقتصاد بدون اتکا به درآمدهای نفتی شکل بگیرد و اخیرا نیز تبدیل به برنامه شده است.

بغزیان عنوان کرد: روحیه جهادی از دیگر دستاوردهای اقتصادی است به گونه ای که اگر بخواهیم دنبال رشد باشیم، اما نتوانیم با روحیه جهادی عجین شویم، رشد ناپایدار خواهد بود.

وی گفت: همچنین توسعه مناطق روستایی از اولین قدم هایی بوده که جهاد سازندگی برداشته تا روستاها به موازات شهرها رشد و توسعه یابد و به منظور کاهش مهاجرت از روستا به شهر توزیع امکانات بیشتر به روستاها با تشکیل جهاد سازندگی و نهادهای دیگر جز اولویتها قرار گرفت.

مقابله با تهاجم فرهنگی

حجت‌الاسلام آفتابی، کارشناس مسائل فرهنگی در گفتگو با خبرنگار مرصاد اظهار داشت: نظام جمهوری اسلامی ایران بر پایه ایدئولوژی و تفکری بنا نهاده شد که مبنای آن قرآن، دین اسلام و ارزش ها و کسی است که خودش تربیت شده همین مسیر بوده است.

وی با بیان اینکه دستاوردهای فرهنگی به بخش داخلی و بین‌المللی تقسیم می شود، افزود: پرداختن به معنویات و احیای احکام دین از دستاوردهای انقلاب اسلامی است که یک مسئله ای است هم در مدار انبیای الهی بوده و هم فقهای ما امام راحل، رهبری معظم انقلاب و آزادی خواهان جهان و همه افرادی که دل در گرو انقلاب اسلامی دارند.

این کارشناس مسائل فرهنگی گفت: پیش از انقلاب هنگام انجام فعالیتهای مذهبی با ممانعت نیروهای امنیتی و نظامی مواجه می شدند در حالی که پس از انقلاب هر کسی می تواند آزادانه خداپرستی کند و آزادی و عدالت مبنای جمهوری اسلامی است.

حجت‌الاسلام آفتابی عنوان کرد: تا قبل از انقلاب اسلامی، گسترش اسلام فرهنگی - سیاسی در داخل و بیرون با موانع جدی مواجه بود و در اصول حاکم بر کشور، نظام‌های غربی مبنی بر جدایی دین از سیاست پایه ریزی شده بود، اما انقلاب اسلامی حوزه سیاسی و فرهنگی را گسترش داد و اندیشمندان مسلمان با طرح ابعاد واقعی اسلام، مسلمانان را سیاسی کرده و اندیشه و تفکر سیاسی را در جهان بسط داد. وی گفت: دستاورد دیگر در حوزه فرهنگ توازنی است که جمهوری اسلامی در جهان ایجاد کرده زیرا در اوایل انقلاب تا سال ها فکر می کردند توزیع توازن قدرت در جهان بین آمریکا و شوروی سابق برای همگان روشن است اما جمهوری اسلامی این توازن قدرت را بهم ریخت و قدرت را بین ملتها و برخورداری آنها از حقوق اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی توزیع کرد.

این کارشناس مسائل فرهنگی افزود: دستاورد دیگر انقلاب بیداری ملتها است از اول انقلاب تا کنون شاهد بیداری ملت‌ها هستیم و این موضوع همچنان در سطح منطقه و جهان در حال رخ دادن است.

حجت‌الاسلام آفتابی درباره دستاوردهای انقلاب در حوزه داخلی افزود: پس از انقلاب مشارکت سیاسی مردم افزایش یافته در حالی که قبل از انقلاب اگر انتخاباتی هم بود به شکل آزاد برگزار نمی‌شد که عموم مردم در آن اثرگذار باشند اما جمهوری اسلامی ایران در سال یک بار انتخاب برگزار می‌کند و حتی رهبر انقلاب با یک واسطه توسط مردم انتخاب می شود هرچند دشمن در این حوزه فعالیت می‌کند و از زبان عده ای حرف‌هایی به ناحق نسبت داده می شود.

وی تصریح کرد: نفی مظاهر فرهنگ غرب و مقابله با تهاجم فرهنگی از دیگر دستاوردهای انقلاب است در حالی که قبل از انقلاب استبداد با ایجاد الگوهای استعماری در داخل کشور به دنبال استحاله فرهنگی بود.

این کارشناس مسائل فرهنگی پیشرفت علمی و آموزشی را از دیگر دستاوردهای انقلاب اعلام و عنوان کرد: قبل انقلاب به زنان نگاه ابزاری می شد اما انقلاب اسلامی تهدیدهای علیه زنان را برداشت.

آفتابی با اعلام اینکه پیش از انقلاب پزشکان غیر ایرانی در کشور به کارگیری می شدند، گفت: پس از انقلاب فعالیتهای هنری، فرهنگی، سرانه مطالعه کتاب و... به طور چشمگیری افزایش یافت.

بر اساس این گزارش، این تنها کلیتی از پیشرفت‌های ایران در عقبه پرافتخار چهل ساله انقلاب اسلامی است که اقتدار امروز کشور را رقم زده است و آینده ای روشن و امیدوارکننده را پیش روی مردم مقاومش قرار داده است.

انتهای پیام /

40 سال «پیشرفت»؛ عقبه قدرت بلامنازع منطقه 2