50 درصد جوانان از ماسک استفاده نمیکنند
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، مینو محرز، متخصص بیماری های عفونی و عضو کمیته کشوری بیماریهای عفونی وزارت بهداشت در برنامه تهران کلینیک رادیو تهران گفت: آزیترومایسین در درمان کرونا هیچ تأثیری ندارد.
محرز در پاسخ به پرسشی مبنی بر بازگشت تعداد مبتلایان کرونا به روزهای اسفند 98 گفت: فرصت تست گرفتن ما بیشتر شده اما با توجه به بازگشایی مراکز عمومی در تمامی جهان و به تبع آن، ابتلای بیشتر مردم حتی خانواده ها به این بیماری افزایش داشته است. تنها و موثرترین راه پیشگیری از کرونا، استفاده از ماسک است و ماسک زدن باید اجباری شود.
وی درباره زنجیره انتقال کرونا گفت: جوان ها مهمترین حلقه اتصال و ابتلا به کرونا هستند. تقریبا 50 درصد جوانان ازاستفاده از ماسک خودداری میکنند و این امر خطرآفرین است. با عطسه و سرفه یک شخص حدود 200 میلیون باکتری و ویروس منتقل میشود. درصورت استفاده نکردن از ماسک درصد ابتلا به کرونا به حدود 90 تا 95 درصد میرسد.
محرز افزود: با استفاده دو طرف از ماسک درصد ابتلا به شدت کاهش پیدا میکند. با توجه به عدم امکان قرنطینه وبسته شدن مراکز تجاری، تمامی کشورها استفاده از ماسک را اجباری کرده اند و موفق شده اند با این بیماری مبارزه کنند.
محرز با اشاره به اینکه کرونا یک ویروس است نه باکتری گفت: داروی آزیترومایسین برای ازبین بردن باکتری ها استفاده میشود و هیچ تاثیری بر روند درمان کرونا ندارد. آزیترومایسین اثر ضد ویروسی ندارد و برای بعضی اشخاص مشکل قلبی ایجاد میکند و داروی کرونا نیست. درجهان همچنان دارویی برای کرونا کشف نشده است و از مردم درخواست میشود گول سوداگران و دلالان را نخورند و تحت تأثیر این اخبار اقدام به خرید دارو نکنند.
محرز خاطر نشان کرد: استفاده نکردن از ماسک میتواند منجر به ابتلای تقریبا 400 نفر از طریق یک نفر به این بیماری شود؛ به خصوص درستوران که مکان خطرناکی است. طبق مطالعات، این ویروس همه ارگانهای بدن را میتواند درگیر کند و علائم مختلفی میتواند از خود نشان دهد.
وی افزود: همچنین امکان ابتلا دوباره شخصی که یک بار به این بیماری مبتلا شده است وجود دارد. علاوه بر نکات ذکر شده استفاده از قلیان به خصوص در مکانهای عمومی احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش میدهد.
انتهای پیام /
جوانان بیماری وزارت بهداشت سلامت کرونا ماسک