چهارشنبه 16 آبان 1403

600 هیات همدان آیین عزاداری محرم را در فضای باز برگزار می‌کنند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
600 هیات همدان آیین عزاداری محرم را در فضای باز برگزار می‌کنند

همدان - ایرنا - مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی همدان گفت: 600 هیات این استان آیین عزاداری دهه محرم را در فضای باز همچون مدارس، ورزشگاه‌ها و فضاهای عمومی همچون پارک‌ها، بوستان‌ها و فضای در اختیار برگزار می‌کنند.

حجت الاسلام محمدهادی نظیری روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تاکنون 956 هیات مذهبی در این استان در سامانه بیرق ثبت‌نام کرده‌اند اظهار داشت: طبق دستورالعمل‌های ابلاغی و آنچه در استان پیش‌بینی شد، هر هیات مذهبی باید در همان محدوده هیات خود، دسته‌های عزاداری را مدیریت کند و بدون جابجایی و حرکت و بدون استفاده از طبل و سنج، به مدت 2 ساعت به عزاداری بپردازند.

وی خواستار رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی توسط مردم شد و افزود: هیات‌های مذهبی استان به نحو احسن دستورالعمل‌ها و موارد بهداشتی را رعایت می‌کنند و از مردم نیز انتظار داریم مانند همیشه همراهی لازم را در این ایام داشته باشند.

مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی همدان ادامه داد: به منظور برافراشته نگه‌داشتن خیمه عزای امام حسین (ع) پس از 1380 سال که توسط جریان اسلام و تشیع حفظ شد و از طرفی حفظ سلامت مردم، دستورالعمل‌های بهداشتی در ستاد ملی کرونا در راستای برگزاری مراسم عزاداری محرم تدوین و ابلاغ شد.

حجت الاسلام نظیری بیان کرد: پس از ابلاغ این دستورالعمل جلسه‌ای با مدیریت استاندار همدان برگزار و موارد و نکات ضروری اعلام شد و وظیفه ما نیز تبلیغ و توجیه برگزارکنندگان و متولیان آیین‌های عزاداری بود که در این زمینه از ظرفیت صدا و سیما، فضای مجازی و خبرگزاری‌ها استفاده کردیم.

وی همچنین به برگزاری جلسات متعدد با مسوولان هیات‌ها، مداحان، مبلغان و افراد مرتبط به امر هیات و ارایه راهکارهای جایگزین منطبق بر دستورالعمل‌ها و همچنین طراحی سامانه بیرق برای ثبت‌نام هیات‌هایی که در این ایام مراسم برگزار می‌کنند، اشاره کرد.

مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی همدان گفت: در این استان علاوه بر آموزش و پرورش و ورزش و جوانان، تمامی دستگاه‌های اجرایی مکلف شدند فضای روباز خود را در اختیار هیات‌های مذهبی قرار دهند که با همراهی خوب ادارات، هیچ مشکلی در واگذاری مکان به هیات‌های مذهبی در سراسر استان نداشتیم.

حجت الاسلام نظیری درباره نذورات مردمی نیز بیان کرد: ادای نذورات محرم باید طبق دستورالعمل‌های بهداشتی باشد و این نذورات باید به سمت کمک‌های مومنانه و ظرفیت‌های اثرگذارتر سوق داده شود.

وی تاکید کرد: در همین راستا با هماهنگی آیت الله موسوی اصفهانی و حوزه علمیه همدان، سامانه 31774 و یک تیم کارشناسی به راهنمایی نذورات مردمی در ایام محرم اختصاص داده شد و مردم پس از تماس با کارشناسان، نوع نذر خود را مطرح و راهنمایی لازم را برای ادای نذر خود دریافت می‌کنند.

مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی همدان با بیان اینکه امسال بیشترین اعزام مبلغان، استفاده از ظرفیت بومی استان بود افزود: بیش از 800 نفر از روحانیان مستقر، طرح هجرت و ائمه جماعات در ایام محرم اعزام شدند که علاوه بر اعزام حوزه علمیه خواهران، حدود 120 روحانی نیز از استان قم به همدان اعزام شدند.

حجت الاسلام نظیری همچنین به الگوی نوین تبلیغی در گام دوم انقلاب اشاره کرد و اظهار داشت: رویکرد این سازمان به نام گام دوم تبلیغ، این است که اثرگذارترین محل ورودی مبلغان، ورود در عرصه‌های اجتماعی و شناسایی مساله‌های جامعه و تلاش برای رفع این مشکلات در قالب طرح «امام روستا» و «امام محله» است.

وی ادامه داد: در این طرح روحانیان باید ظرفیت‌ها و توانمندی‌های مردم، محله و روستا را شناسایی و مردم را سازماندهی کنند و با شناسایی مسایل و مشکلات با کمک خود مردم در راستای حل مشکلات تلاش کنند.

مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی همدان با بیان اینکه همدان در پایگاه فرهنگی اجتماعی توفیقات خوبی داشته گفت: توانمندی تبلیغی ملایر ویژه است و انتظار ما این است ظرفیت تبلیغی این شهرستان بتواند جنوب استان همدان را پوشش دهد و در این حوزه خلائی نداشته باشیم.

فعالیت 256 هیات مذهبی ثبت شده در ملایر

مدیر اداره تبلیغات اسلامی ملایر نیز اظهار داشت: طبق دستورالعمل ستاد ملی کرونا، تمامی برنامه‌های هیات‌های مذهبی این شهرستان در دهه اول محرم طبق این دستورالعمل و با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی و در فضای باز برگزار می‌شود.

حجت الاسلام روح الله نجفی بیان کرد: در نشستی با هیات‌های مذهبی شهرستان مقرر شد هیات‌هایی که امکان برگزاری آیین عزاداری را در فضای باز ندارند، مراسم با حداقل حضور افراد و در مدت زمان یک یا 2 ساعت با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی برگزار شود.

وی با اشاره به استفاده هیات‌های مذهبی از فضای باز مدارس سطح شهر گفت: در تفاهم‌نامه‌ای با شهرداری ملایر، مقرر شد در ایام محرم فضای سبز بوستان‌ها و پارک‌ها نیز برای برگزاری مراسم در اختیار هیات‌های مذهبی قرار گیرد.

مدیر اداره تبلیغات اسلامی ملایر به برگزاری 2 مراسم محوری عزاداری محرم به مدت 10 شب در فضای باز پارکینگ پارک سیفیه و بام ملایر با مشارکت اداره اوقاف و امور خیریه و تعدادی از هیات‌های مذهبی شهرستان طبق دستورالعمل‌ها و رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی اشاره کرد.

حجت الاسلام نجفی با تاکید بر اینکه تمامی بخش‌ها و شهرهای تابعه ملایر نیز موظف به اجرای دستورالعمل‌ها و پروتکل‌های بهداشتی ویژه عزاداری محرم هستند افزود: طبق هماهنگی که با اداره صنعت، معدن و تجارت ملایر انجام شد، هیات‌های مذهبی که در مساجد و منازل برنامه دارند، طبق این تفاهم‌نامه می‌توانند با هماهنگی برای خرید ماسک با تخفیف اقدام کنند.

وی با اشاره به تبیین و تشریح دستورالعمل‌های ستاد ملی کرونا برای روحانیان این شهرستان بیان کرد: در ایام محرم 150 مبلغ و مبلغه به مناطق مختلف این شهرستان در سطح شهر و روستا اعزام شدند.

حجت الاسلام نجفی با بیان اینکه 60 مداح در سطح این شهرستان برای برگزاری مراسم عزاداری اباعبدالله‌الحسین (ع) در ایام محرم فعالیت دارند گفت: 15 هیات خواهران نیز در سطح این شهرستان برنامه‌های ماه محرم را به صورت روضه‌های خانگی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌کنند.

2 هزار و 200 هیات مذهبی در استان همدان فعال است که از این تعداد 256 هیات مذهبی ثبت نهایی سامانه و زیر نظر اداره تبلیغات اسلامی شهرستان ملایر است و از این تعداد 15 هیات مربوط به هیات خواهران است.

*س_برچسب‌ها_س*